Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Συνεχίζεται η δίκη για τα Σεπόλια, δυναμώνει η αλληλεγγύη

▸Συνεχίζεται τη Δευτέρα 1η Νοέμβρη στις 9 π.μ., στο κτήριο 3, αίθουσα 4 των δικαστηρίων της Ευελπίδων, η δίκη των τεσσάρων αγωνιστών που συνελήφθησαν στα Σεπόλια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου το 2020. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 4 Αίθουσα 4

Η πρώτη δικάσιμος, στις 13 Οκτωβρίου, σημαδεύτηκε από αντιφάσεις του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ανάμεσα σε όσα είχε αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση και όσα ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς και ως προς αυτά που προκύπτουν από το βιντεοληπτικό υλικό. Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια καλούν, μεταξύ άλλων, η ΚΕΔΔΑ, η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για κινητοποιήσεις, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Ακαδ. Πλάτωνος – Σεπολίων, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, το ΝΑΡ και η νΚΑ. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την πρώτη δικάσιμο στο prin.gr.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους διωκόμενους είναι μεγάλο και απλώνεται από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, κινηματικές συλλογικότητες, φορείς αλληλεγγύης, κινήσεις πόλης και περιφέρειας, εργατικά σχήματα μέχρι ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και δήμους φορείς με περισσότερα από 160 ψηφίσματα μέχρι τώρα. Εκφράστηκε και στην συγκέντρωση στα δικαστήρια την πρώτη μέρα της δίκης την Τετάρτη 13/10, έτσι θα εκφραστεί και τη Δευτέρα που καλούν πάλι σε συγκέντρωση φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες περιοχών. Το ΝΑΡ και η ν.ΚΑ απαιτούν να απαλλαγούν οι διωκόμενοι από όλες τις κατηγορίες και να παύσει κάθε δίωξη στους 6 συλληφθέντες στα Σεπόλια. «Αυτοί με τις διώξεις, την καταστολή, τη βία. Εμείς με τους αγώνες για το δίκιο» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-κάλεσμα.

Οι χαλκευμένες κατηγορίες της αστυνομίας και της εισαγγελικής παραπομπής καταρρίπτονται από το οπτικό και ηχητικό υλικό και το πλήθος των αυτόπτων μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου