Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Η Φαιδρή σύγκριση του Συνωστισμού των Παρελάσεων με αυτόν των πορειών, διαδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων

Η ΦΑΙΔΡΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Έσπευσε η Κυβέρνηση διά των Βορίδη και Γεωργιάδη να επενδύσει ακόμα περισσότερο στο εθνικιστικό ακροατήριο ανακοινώνοντας εδώ και μέρες ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά , παρά τα αυξημένα κρούσματα και θανάτους από την πανδημία και το συνωστισμό που φυσικά και θα προκληθεί. 
Διάφοροι δεξιοί και ακροδεξιοί δεν σταματούν να συγκρίνουν τις παρελάσεις με άλλες περιπτώσεις συγκεντρώσεων πολιτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα βέβαια τις διαδηλώσεις του κινήματος, ενώ ο Άδωνις ανέφερε πως, αφού έγιναν εκδηλώσεις με την κούκλα “Αμάλ”, δεν μπορούν να μη γίνουν οι παρελάσεις, χαϊδεύοντας ακόμα περισσότερο τους εθνικιστές. 
Ασχολείται και με τέτοια θέματα ο Γεωργιάδης εκτός από το να παρεμβαίνει παράνομα στο έργο των δικαστών, όπως έκανε το Σάββατο εκφράζοντας κρίση για την υπόθεση των αστυνομικών που γάζωσαν το νεαρό στο Πέραμα, αν και η υπόθεση είναι σε έρευνα.

Εμείς που είμαστε βεβαίως κατά των παρελάσεων που επιδεικνύουν μιλιταρισμό και εθνικισμό, πόσο μάλλον των μαθητικών που υιοθετήθηκαν στη δικτατορία Μεταξά και δεν γίνονται ούτε στο Ιράν ή τη Σαουδική Αραβία, παρατηρούμε επιπλέον ότι, όσον αφορά τις συνθήκες πανδημίας, η σύγκριση των παρελάσεων με άλλες δραστηριότητες, ακόμα και με τη διασκέδαση στα μπουζούκια, είναι εντελώς άστοχη.

H συμμετοχή σε μία πορεία, εκδήλωση, συνάντηση, ακόμα και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και γλέντια αποτελούν συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών τα οποία το κράτος οφείλει να σέβεται και δεν μπορεί καταρχήν να απαγορεύει. 
Αντιθέτως, οι παρελάσεις αποτελούν κρατικές πράξεις. 
Τις διοργανώνει το κράτος εξαναγκάζοντας στρατιώτες και στελέχη αλλά και μαθητές στην ουσία να συμμετέχουν. Το κράτος όμως δεν έχει δικαιώματα, όπως οι πολίτες αλλά έχει μόνο αρμοδιότητες. Αν επιθυμεί αύριο μπορεί να καταργήσει νόμιμα τις παρελάσεις χωρίς καμία αιτιολογία και ανεξάρτητα από την ύπαρξη πανδημίας. Αντιθέτως δεν μπορεί νόμιμα να καταργήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Οι παρελάσεις ματαιώνονται ή καταργούνται. Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις πολιτών όμως απαγορεύονται. Κανείς δεν έχει νόμιμη αξίωση από το κράτος να διοργανώνει παρελάσεις για να αισθάνεται πατριωτική ηδονή. Είναι ή δεν είναι έτσι;

Βεβαίως υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν πολύ σημαντικές τις παρελάσεις αισθανόμενοι κατά τη διάρκειά τους διάφορα συναισθήματα, τα οποία εμείς δεν αισθανόμαστε, αλλά οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Ωστόσο αυτοί δεν μπορούν να αξιώνουν από την κυβέρνηση να τα ικανοποιεί με κρατικές ενέργειες στις οποίες οι συμμετέχοντες θα είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν.

Ζητήσαμε από το κράτος να διοργανώσει κάποια συγκέντρωση για εμάς; Ζητήσαμε, πολύ περισσότερο να εξαναγκαστεί ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχει σε εκδήλωση του κινήματος; 
Οι παρελάσεις αποτελούν κρατικές εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν συνωστισμό εν μέσω πανδημίας και θα εξαναγκάσουν τους συμμετέχοντες στρατιώτες και μαθητές να εκτεθούν σε αυτόν, με κίνδυνο να νοσήσουν είτε οι ίδιοι είτε να μεταφέρουν τον ιό στα οικεία τους πρόσωπα. 
Μάρτυρες για τον πατριωτισμό σας;

Συνεπώς οι παρελάσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες εκδηλώσεις των πολιτών. Αν ήταν παρελάσεις και εκδηλώσεις πολιτών, ντυμένων ενδεχομένως τσολιάδων, μακεδονομάχων, ή οτιδήποτε άλλο, δίχως υποχρεωτική συμμετοχή κανενός, τότε θα μιλούσαμε με άλλους όρους και θα ήταν συγκρίσιμα .

Καλούμε το λαό να επιλέξει ελεύθερα να γεμίσει της διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις μας. 
Δεν απαιτούμε από κανέναν να κάνει για ώρες εκπαιδεύσεις και οπλοασκήσεις, εξαναγκαζόμενος υπό την απειλή της φυλάκισης να συμμετάσχει. 
Κανένας κίνδυνος για τη ζωή από κρατική ενέργεια. 
Να μην γίνουν παρελάσεις! 
Οι φαντάροι και οι μαθητές δεν θα κάνουν εθνικιστικές και μιλιταριστικές επιδείξεις για κανέναν με κίνδυνο της υγείας τους και των οικείων τους! Στρατιώτες διαμαρτυρηθείτε! 
Ήδη στην Ημαθία ακυρώσαμε την παρέλαση! 
Δεν είναι το ίδιο να σας εξαναγκάζουν να συνωστίζεστε με το να συνωστίζεστε εκούσια για τον οποιονδήποτε λόγο! 
Σε κινδύνους για την υγεία σας να εκτίθεστε μόνο όταν το επιθυμείτε για να ικανοποιήσετε δικές σας ανάγκες και όχι των μιλιταριστών, των στρατηγών, του Βορίδη, του Γεωργιάδη και της κυβέρνησης της ΝΔ.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου