Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ο Ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας είναι εχθρικός για τους λαούς

Φίλες και φίλοι

Η καθεστωτική προπαγάνδα περί «τουρκικής επιθετικότητας» αποκρύπτει το γεγονός ότι πρόκειται για τον αυξανόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό δύο αστικών κρατών που ακολουθούν επιθετική και επεκτατική πολιτική διεκδικώντας ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία του Ερντογάν προβάλλει το Νεοοθωμανικό όραμα, εργαλειοποιεί το πολιτικό Ισλάμ και μιλά για Γαλάζιες Πατρίδες. Η Ελλάδα του αστικού κόσμου απαιτεί να ενώσει ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου με πλήρη επήρεια για το Καστελόριζο και με τις συμμαχίες που οικοδομεί, και στηρίζεται στις συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Αραβικά κράτη και στους Άξονες του Πολέμου με Αίγυπτο-Κύπρο-Ισραήλ για να μοιράσει και ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο.

Και τα δύο κράτη διεκδικούν αναβάθμιση του στρατηγικού τους ρόλου διαμέσου του Πολέμου, παρουσιάζονται ως Εγγυητές επιθετικών σχεδίων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και επενδυτών που συνδέονται με το ενεργειακό ζήτημα, γίνονται αδίστακτοι διώκτες προσφύγων, επιδιώκουν να επέμβουν σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Καύκασο, εμπλέκονται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας.

Και τα δύο κράτη για να εξυπηρετήσουν αυτούς τους επιθετικούς σχεδιασμούς των αρχουσών τάξεων εμπλέκονται σε μια πρωτόγνωρη κούρσα ανταγωνισμών. Η Χρεωκοπημένη Ελλάδα δαπανά 65 δις ευρώ για αγορά φρεγατών-αεροσκαφών κλπ που δεν έχουν καμιά σχέση με την «άμυνα της», προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες Οπλίτες για να τους στείλει εναντίον των προσφύγων και σε αποστολές εκτός συνόρων.
Δίπλα στα φέρετρα των Τούρκων στρατιωτών που επιστρέφουν από την Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, θα σταθούν τα φέρετρα με την ελληνική σημαία των στρατιωτών που σχεδιάζεται να σταλούν στην Υποσαχάρια Αφρική των χωρών του Σάχελ. Είναι οι φτωχοί, άνεργοι νέοι που στρατολογήθηκαν για να πάνε να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για να αποκτήσει πολεμική εμπειρία ο Ελληνικός Στρατός, να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστή Μακρόν και να αρπάξουν συμβόλαια οι Έλληνες επιχειρηματίες, όπως τώρα κάνουν στη Λιβύη.

Αυτά τα αστικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από την υπογραφή των Πολεμικών συμφωνιών με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ που μετέτρεψαν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε Πολεμικό Ορμητήριο, στοχοποιώντας άμεσα την Ρωσία. Ήδη ο ανταγωνισμός του αποτυπώνεται σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη όπου γίνονται ασκήσεις από ΝΑΤΟ-Ρωσία, ακόμη και με σενάρια Πυρηνικού Πολέμου. Παράλληλα, προπαγανδίζουν ότι θα προχωρήσουν σε συγκρότηση Ευρωστρατού για να μπορούν πλέον και οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες να υπερασπίζουν τα δικά τους ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, με βασικό επίδικο την Αφρική, έχοντας ως πρωταγωνιστές τη Γαλλία και την Ελλάδα.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ
Φίλες και φίλοι, αδίστακτα οι αστοί πολιτικοί και οι στρατηγοί μας λένε ότι δεκάδες νέοι άνθρωποι θα παρασύρθηκαν και αναζήτησαν τους όρους επιβίωσης στον Στρατό ΠΡΕΠΕΙ να χάσουν την ζωή τους σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Στις θυσίες σε Αίμα έρχονται να προστεθούν ήδη οι δραματικές θυσίες σε Χρήμα του λαού μας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουμε τις πολεμικές τους εκστρατείες! Περικόπτουν μισθούς και συντάξεις για να Αγοράσουν Όπλα, εν μέσω Κορονοιού που θερίζει περικόπτουν 900 εκατ. Τις δαπάνες για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που Ιδιωτικοποιούν, κλείνουν σχολεία και προχωρούν την Αξιολόγηση για να μεταφέρουν στους γονείς το λειτουργικό κόστος των σχολείων με τον εκβιασμό της Υποβάθμισης τους.
Εμείς χρηματοδοτούμε τα Πολεμοκάπηλα σχέδια τους, τον σύγχρονο Μεγαλοιδεατισμό τους που θα φέρει τρομερά κέρδη στους επιχειρηματίες της ενεργειακής βιομηχανίας, στους εργολάβους και εφοπλιστές. 
Αυτούς τους βρώμικους πολέμους προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη όλου του αστικού κόσμου, διαφημίζουν οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ, το στρατιωτικό και καθηγητικό κατεστημένο. Αυτούς τους βρώμικους πολέμου ευλογεί η Εκκλησία.

Η μόνη απάντηση που υπάρχει σε όλα αυτά είναι ο αγώνας. 
Είναι η αμφισβήτηση των νέων «εθνικών» Μεγάλων Ιδεών.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:
  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου