Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Την άκουσαν οι πολιτικοί της ΝΔ και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της: Το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας ξεκαθαρίζει ότι «η ΑΟΖ δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία με Ελλάδα»


Απλή σύμπτωση με ακροδεξιούς, μιλιταριστές και εθνικιστές!
Παρά την προπαγάνδα των γκρουπούσκουλων της ΝΔ και των δημοσιογράφων παπαγάλων  μετά το ΥΠΕΞ της Γαλλίας και το Υπουργείο Άμυνας ξεκαθάρισε η ΑΟΖ δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.
Με άλλα λόγια «εθνικιστικός σανός τέλος»…
«Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το Άρθρο 2 της συμφωνίας.
Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε στην EURACTIV Γαλλίας με γραπτή δήλωση ότι οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας.
Η δήλωση επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα της EURACTIV από τις 6 Οκτωβρίου, στο οποίο παρατέθηκε δήλωση του γαλλικού ΥΠΕΞ ότι η στρατιωτική συμφωνία αφορά μόνο στην «επικράτεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου