Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί: Αριθμός Ρεκόρ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί: Αριθμός Ρεκόρ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί: Αριθμός ρεκόρ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Εξωτερικών συγκριτικά με το υπόλοιπο δημόσιο

Εντυπωσιακά είναι τα υψηλά ποστοστά ανεμβολίαστων στο υπουργείο εξωτερικών με ποσοστό που υπολείπεται ακόμα και του συνολικού πληθυσμού (52%), καθώς μόλις 1 στους 2 έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσίασε το «Πρώτο Θέμα», από τους συνολικά 2.155 υπαλλήλους του ΥΠΕΞ οι 1.047 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Βέβαια, για το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικότητας, ενώ αρκετοί από τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών που εργάζονται σε υπηρεσίες του εξωτερικού δεν είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στις χώρες που τους φιλοξενούν.

Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί: Αριθμός Ρεκόρ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το δεύτερο πιο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών είναι αυτό στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (65%), με 31.265 άτομα να παραμένουν ανεμβολίαστα (ποσοστό 35%). Δηλαδή πάνω από ένας στους τρεις δεν έχει εμβολιαστεί.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που υπερηφανεύονται για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση «Ελευθερία», φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να πείσουν τα στελέχη του υπουργείου στο οποίο ηγούνται να εμβολιαστούν, και αυτό θα πρέπει να τους προβληματίσει.Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί: Αριθμός Ρεκόρ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μάλιστα φαίνεται ότι οι ένστολοι είναι πρωτοστάτες ανεμβολίαστους καθώς τα επόμενα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων εμφανίζονται στο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (32%) και του Ναυτιλίας (32%).

ΠΗΓΗ armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου