Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: στοχοποιώντας τους πρόσφυγες, τους οποίους εργαλειοποιεί για να εντείνει την παρουσία της σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο

Με τη δικαιολογία ότι εφαρμόζει την Πολεμική Συμμαχία η Γαλλία έταξε στον Υπουργό Ναυτιλίας ότι θα ενισχύσει τις χερσαίες και λιμενικές τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην FRONTEX.
Πιο συγκεκριμένα, ενίσχυση της Frontex στον Έβρο και το Αιγαίο, προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Ντερμανέν σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι το Παρίσι θεωρεί πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και επεσήμανε: “Συζητήσαμε για τα μέσα που παρέχουμε μέσω της Frontex, τα οποία σίγουρα θα αυξηθούν στο πλαίσιο της Προεδρίας της Γαλλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022”, σημείωσε.
Τι σημαίνουν όλα αυτά.
Η ιμπεριαλιστική Γαλλία του Μακρόν βιάζεται να αναβαθμίσει τον ρόλο της εντός της ΕΕ, προβάλλοντας απέναντι στην οικονομική δύναμη της Γερμανίας την στρατιωτική της ισχύ και το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας είναι η μόνη πυρηνική δύναμη.
Ο Μακρόν εμβαθύνοντας την ταξική του επίθεση εναντίον της εργατικής τάξης -ποιος ξεχνά τη βάρβαρη καταστολή στα Κίτρινα Γιλέκα-, επιβάλλοντας ακραία αυταρχικά μέτρα εναντίον των μειονοτήτων, των προσφύγων και των μουσουλμάνων, προωθεί μια αντζέντα για την ανασυγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η οικονομική αναδιάρθρωση πάει χέρι χέρι με την Κατασταλτική και Πολεμική της ισχυροποίηση, ώστε να υπηρετεί παγκόσμια τα συμφέροντα της.
Αυτή η γαλλική πολιτική συνδέεται με την υλοποίηση των αμερικανικών σχεδιασμών για την περιοχή Μαύρης Θάλασσας-Μεσογείου-Αφρικής όπου εντείνονται οι ανταγωνισμοί  με την Ρωσία και την Κίνα, και ο πόλεμος, σε κάθε του έκφραση, είναι δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο για τους λαούς.
Λαοί που ωθούνται στην προσφυγιά.
Η Γαλλία επομένως εργαλειοποιεί το προσφυγικό ζήτημα για να νομιμοποιήσει τον πιο πολεμικό ρόλο της και να επιβάλλει την αναβαθμισμένη παρουσία της στην περιοχή.
Αυτή η πολεμική-κατασταλτική γαλλική ατζέντα αποτελεί κοινό τόπο και για το ελληνικό κεφάλαιο και κράτος που προσδοκά μέσα από τις πολεμικές του συμμαχίες με τις ΗΠΑ-Γαλλία να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά του συμφέροντα και να αναβαθμίσει την παρουσία του ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.
Οι υπαρκτές αντιθέσεις που οδηγούν σε έξαρση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα αστικά καθεστώτα σε Γαλλία-Ελλάδα-Τουρκία ακολουθούν μαι επιθετική πολιτική ακι είναι Εχθρίκά για τους λαούς.
Πρώτα απ' όλα για τον Ελληνικό-Τουρκικό-Γαλλικό κόσμο της εργασίας και την νεολαία που την θέλουν κρέας στα κανόνια, θύτη και θύμα των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Πρέπει να Αγωνιστούμε και όχι να Ταυτιστούμε στο όνομα της "εθνικής ενότητας" και της αντιμετώπισης του Προαιώνιου Εχθρού.   
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου