Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Άσκηση «ΙΡΙΣ»: Θερμό επεισόδιο με τρίτη χώρα το σενάριο

Ποιος θυμάται τα έργα του ακραίου εθνικιστή Προέδρου Παπαδόπουλου....
Όταν για να ξεπεράσει τις διεθνείς πιέσεις για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν προχώρησε στο σχέδιο για τον καθορισμό ΑΟΖ και μοιρασιά ενεργειακών κοιτασμάτων σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που θα έχτιζαν ένα θόλο ασφαλείας για τους Ελληνοκυπρίους;
Όταν αυτός και οι συνεχιστές αυτής της αστικής πολιτικής υποσχέθηκαν ειρήνη-ευδαιμονία-ευημερία;
Καπιταλιστικοί σχεδιασμοί που αλληλοδιαπλέκονται με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ένταση τελικά, και φτάνουν μέχρι τη πλήρη Διχοτόμηση της Κύπρου, εξαιτίας και των Τουρκικών επιθετικών βλέψεων, οι οποίες με την σειρά τους εκφράζουν συγκεκριμένα αστικά συμφέροντα.
Αυτοί επομένως που μιλούν για "εθνική απειλή¨ και απαιτούν "εθνική ενότητα" τρέφουν φιλοδοξίες για πρωτόγνωρα κέρδη και ευθύνονται για την Απειλή θερμού επεισοδίου που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Κύπρου.
Σενάρια κάτι παραπάνω από πιθανά.
Αυτό δείχνουν οι πολεμικές προετοιμασίες τους.....
Είναι ενδεικτική η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΙΡΙΣ» που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 στην Κύπρο.
Στην άσκηση συμμετέχουν τόσο επίγεια, εναέρια και θαλάσσια μέσα αφού συμμετέχει Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατός Ξηράς και θα γίνει σε διάφορα σημεία της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός του κυπριακού FIR που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της άσκησης.
Το σενάριο της άσκησης
Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει θερμό επεισόδιο συνεπεία έντασης με τρίτη χώρα. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν διάφορα μέσα.
Αλλά και συνεχείς Συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με άλλα κράτη 
Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιούνται ημερήσιες και νυχτερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με ξένα κράτη. Οι δραστηριότητες θα διεξάγονται εντός του FIR Λευκωσίας, περιλαμβάνουν επεισόδια αεράμυνας και θα συμμετέχουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.
Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεργασιών με άλλες χώρες η Εθνική Φρουρά διενεργεί ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπως η άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ -συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις επίσης της Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας- που έγινε την περασμένη εβδομάδα ενώ έρχεται τον Νοέμβριο η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ.

Την Ειρήνη δεν φέρνουν ούτε οι εξοπλισμοί και οι Μισθοφόροι Στρατιώτες, ούτε οι πολεμικές συμμαχίες και οι πετρελαίκές εταιρείες.
Μόνο Ελπίδα η κοινοί αγώνες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου