Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Σκοτώνουν τους Πρόσφυγες στα σύνορα της Πολωνίας!

REUTERS/KACPER PEMPEL
Νέο θύμα είχε ο «υβριδικός πόλεμος» που εκτυλίσσεται στα σύνορα της Λευκορωσίας με τις ευρωπαϊκές χώρες.
Πολωνοί δύτες ανέσυραν, το απόγευμα της Τετάρτης, το νεκρό σώμα ενός 19χρονου Σύριου στον ποταμό Bug, στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Συνολικά πλέον ο αριθμός των απωλειών στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας ανεβαίνει στους οκτώ νεκρούς, από την αρχή του καλοκαιριού.

«Η ταυτότητα επιβεβαιώθηκε από τον δεύτερο νεαρό άνδρα με τον οποίο προσπάθησε να διασχίσει παράνομα τον ποταμό Bug την προηγούμενη μέρα. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν επίσης έγγραφα. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας 19χρονος πολίτης της Συρίας », δήλωσε εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας στο πολωνικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Ο νεαρός άνδρας δηλώθηκε αγνοούμενος το πρωί της Τρίτης καθώς προσπαθούσε να διασχίσει το ποτάμι. Οι πολωνικές δυνάμεις θα διερευνήσουν τώρα το θάνατό του, ανέφερε το PAP.

Σύμφωνα με τους πολωνούς συνοριοφύλακες, διέσωσαν έναν Σύριο, ο οποίος τους είπε ότι αυτός και ένας άλλος μετανάστης προωθήθηκαν στο ποτάμι από τις λευκορωσικές αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη.

Η Πολωνία ενίσχυσε, στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Πολωνίας με τη Λευκορωσία, αυξάνοντας σε σχεδόν 6.000 τους στρατιώτες που φυλάσσουν πλέον την περιοχή.
Η Γερμανία πρότεινε επίσης την Τετάρτη τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών στην πολωνική πλευρά των κοινών συνόρων τους. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου