Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Η Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία δεν εγγυάται την ειρήνη: φέρνει τον Πόλεμο, τους Εξοπλισμούς, τις Αποστολές εκτός συνόρων, τη βία κατά των Προσφύγων!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Όλα τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ και οι εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι μ' ένα στόμα και μια κραυγή, προπαγανδίζουν την ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί στις 14/10 στις ΗΠΑ από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια και τον ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν. Οι δύο υπουργοί εξωτερικών θα εγκαινιάσουν τον τρίτο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας – ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα προχωρήσουν στην υπογραφή του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με ισχύ για πέντε χρόνια και έπειτα θα είναι επ’ αόριστον.
Όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επαναλαμβάνουν μονότονα ότι πρόκειται για μια "Αμυντική Συμφωνία", που ουσιαστικά εγγυάται την ειρήνη και την ακεραιότητα του ελληνικού κράτους από την "τουρκική επιθετικότητα", ένα εθνικό αφήγημα που βρίσκει αφηγητές και ακροατές στο σύνολο του πατριωτικού χώρου!
Φυσικά όλοι κρύβουν τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ που εξυπηρετούνται από αυτή την συμφωνία, αλλά και την επιδίωξη του ελληνικού κράτους να αναβαθμιστεί σε περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη μέσω της συμφωνίας που έχει συγκεκριμένο πολιτικό και οικονομικό υπόβαθρο, ενώ ο κοινός παρανομαστής είναι το ενεργειακό ζήτημα. 

φωτο Οι Αμερικανοί στρατιώτες βίασαν αγόρια μπροστά στις μητέρες τους στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ.iberationpolular.wordpress

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Οι ΗΠΑ μεγαλώνουν το στρατιωτικό τους αποτύπωμα στην Ελλάδα καθώς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν την επιθετική τους ιμπεριαλιστική πολιτική εναντίον Κίνας και Ρωσίας στην περιοχή, ενώ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν συγκεκριμένο ρόλο Εγγυητή των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. 
Με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ βασικά εστιάζεται στον Ειρηνικό, το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει να παίξει συγκεκριμένο ρόλο στο πλαίσιο των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε Βαλκάνια-Μεσόγειο-Αφρική-Μ.Ανατολή. 
Επισημαίνουν αναλυτές:
"από την εποχή του Τραμπ, οι ΗΠΑ είχαν αρχίσει να συμπτύσσονται από το γεωπολιτικό σύμπλοκο Μέσης Ανατολής, Αν. Μεσογείου και Βαλκάνια, τοποθετώντας ως αντιπροσώπους τους στην περιοχή το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα (με τις δημιουργημένες βάσεις από Αλεξανδρούπολη μέχρι την σημαντικότατη βάση της Μεσογείου, τη βάση της Σούδας) και τη Γαλλία ως γενικό υπεύθυνο στη Βόρειο Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο![Ι.Μπαρτζώης, πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ]  
Τον ρόλο Χωροφύλακα του Ελληνικού στρατού τον βλέπουμε εναντίον των προσφύγων, τον έχουν αναλάβει τα F16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που ελέγχουν για λογαριασμό του ΝΑΤΟ τον εναέριο χώρο Μαυροβουνίου, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Βόρειας Μακεδονίας, εναντίον της Ρωσίας.   
Η ελληνο-γαλλική πολεμική συμφωνία συνδυάζεται επομένως με την ελληνο-αμερικανική συμφωνία, είναι ένα δίδυμο συμμαχιών που μαζί με το άθροισμα συμμαχιών με αραβικά αντιδραστικά κράτη και Άξονες του Πολέμου στη Μεσόγειο έρχεται να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές επιδιώξεις του ελληνικού αστικού κράτους για ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, και κυρίως αναβαθμισμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο από τα Βαλκάνια έως τη Μεσόγειο και Υποσαχάρια Αφρική.
Εδώ εστιάζεται και η βασική αιτία της αναθέρμανσης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που είναι άμεσα συνδυασμένη με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς και το πως αυτοί εξυπηρετούνται από την ελληνο-αμερικανική συμφωνία. 
Αποδεικνύοντας ότι η Συμφωνία δεν εξασφαλίζει την ειρήνη αλλά προκαλεί την ένταση του ανταγωνισμού των δύο γειτονικών κρατών και την απειλή θερμού επεισοδίου ή διακρατικής σύγκρουσης. 
Οι ΗΠΑ επιθυμούν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Μεσογείου αλλά κυρίως την εξασφάλιση του ελέγχου των θαλάσσιων ροών εμπορίου και ενέργειας. 
Οι σχεδιασμοί αυτοί αλληλοδιαπλέκονται με την επιθετική-επεκτατική πολιτική του ελληνικού κράτους που προβάλλει τα "κυριαρχικά του δικαιώματα", τα 12 νμ χωρικά ύδατα, την πλήρη επήρεια του Καστελόριζου, ώστε ενώνοντας ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και ερχόμενο σε συμφωνία με Αίγυπτο και Ισραήλ, να ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο, αποκλείοντας την Τουρκία. 
Το Τουρκικό κράτος υπογράφει το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, προβάλλει "τη Γαλάζια Πατρίδα", αμφισβητεί την Κυπριακή Δημοκρατία και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με πετρελαϊκές εταιρείες, προβάλλει την Πολεμική του Ισχύ, ώστε να διεκδικήσει σοβαρό μερίδιο από τη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου και ρόλο στα ενεργειακά και όχι μόνο σχέδια.  Επίσης, για τις ΗΠΑ το Αιγαίο μεταφράζεται σε έλεγχο θαλάσσιων περασμάτων και οι λιμένες Καβάλας, κυρίως Αλεξανδρούπολης που αναβαθμίζεται ως πολύ σημαντική ενεργειακή και στρατιωτική πύλη για τη μεταφορά αμερικανικών και Νατοϊκών στρατευμάτων σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Καύκασο. Μάλιστα, η Αλεξανδρούπολη προσφέρει τη δυνατότητα να παρακαμφθεί ο Βόσπορος, άρα να περιοριστεί ο ρόλος της "ασταθούς" Τουρκίας!  
Εδώ επομένως βρίσκεται η αιτία που το τουρκικό κράτος απαιτεί την αποστρατικοποίηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, θέτει ζήτημα κυριαρχίας αν δεν φύγουν τα στρατεύματα και να διαρρεύσει μέσω του Τύπου ότι θα στρατιωτικοποιήσουν την νήσο Τένεδο.  Γιατί θέλουν να ενταχθούν στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, θέλουν ρόλο και να έχουν λόγο!
Προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες προχωρούν σε έντονες   πολεμικές προετοιμασίες. Τουρκία και Ελλάδα έχουν μπει σε μια κούρσα Πολεμικών ανταγωνισμών που πλουτίζει τις πολεμικές βιομηχανίες των κοινών Συμμάχων. Επιπλέον, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, αλλά και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας αποκτά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, ο μιλιταρισμός καλλιεργείται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, η στρατιωτικοποίηση εξαπλώνεται και το Ισραήλ των Βαλκανίων συστηματικά οικοδομείται για να αναλάβει αντίστοιχο ρόλο με αυτό του προτύπου στη Μέση Ανατολή για την Αμερικανική Υπερδύναμη.  
Ενώ "αγωνιούν" φαινομενικά για την "άμυνα" το αστικό κατεστημένο ασκεί μια τρομερά επιθετική πολιτική, εντός και εκτός συνόρων. Τα δόγματα  για τις Ασύμμετρες Απειλές και τους Υβριδικούς πολέμους στοχοποιούν επίσης τον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα. 
Η Λογοκρισία, η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, στο εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες, επιδιώκουν την εξαφάνιση των ταξικών αγώνων και κάθε ταξική προσέγγιση του κόσμου της εργασίας. Αφήνοντας το μονόδρομο της "εθνικής ενότητας" που απαιτεί θυσίες σε χρήμα και αίμα, κυρίως όμως την Υποταγή και την συμμόρφωση μας στις αστικές πολιτικές. Φυσικά, είναι γνωστά τα αυταρχικά χαρακτηριστικά  του σύγχρονου τουρκικού αστικού κράτους.

Για να δούμε όμως πως αποτυπώνονται στρατιωτικά όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα παραχωρούνται στις ΗΠΑ οι εξής εγκαταστάσεις:
ΦΩΤΟ: Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες με 150 ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη

Το στρατόπεδο «Γιαννούλη» στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα εγκατασταθεί δύναμη περίπου 300 – 400 Αμερικανών στρατιωτικών. Επελέγη λόγω της εγγύτητας με το Πεδίο Βολής Αετός [όπου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ], αλλά κυρίως λόγω της εύκολης πρόσβασης στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει τον προσεχή Νοέμβριο αναμένονται οι μεγαλύτερες Νατοϊκές δυνάμεις που έχουν περάσει από την περιοχή. Δυνάμεις που στρέφουν τα όπλα τους εναντίον της Ρωσίας.
Το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου, σε συνδυασμό με την παρουσία των Αμερικανών στην αεροπορική βάση της Λάρισας και στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. 
Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ έδωσαν μάχη να κρατήσουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο και να αναβαθμίσουν την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή.
Η Θεσσαλία που θεωρείται ιδανική για την εκπαίδευση των αμερικανικών αλλά και ισραηλινών στρατευμάτων καθώς το ανάγλυφο του εδάφους θυμίζει το Ιράν.
Επίσης, τα αμερικανικά UAV που σηκώνονται από την 110 ΠΜ, βάση της ΠΑ στη Λάρισα, στέλνονται σε αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή και Αφρική. 
Το Πεδίο Βολής στο Λιτόχωρο στην Πιερία, που ήδη χρησιμοποιείται σε συνεκπαιδεύσεις.
Φυσικά, η πιο σημαντική αμερικανική βάση είναι αυτή της Σούδας όπου οι Αμερικανοί πρόκειται να επεκτείνουν κι άλλο τις εγκαταστάσεις επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους.
Να συμπληρώσουμε σε όλα αυτά, τους σχεδιασμούς του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας για δεύτερο Ναύσταθμο στη Σούδα, όπου θα βρίσκονται οι σύγχρονες γαλλικές φρεγάτες, με ζώνη ευθύνης τη Μεσόγειο. Επίσης, αναβαθμίζονται όλες οι στρατιωτικές βάσεις της Κρήτης και κυρίως τα πολεμικά αεροδρόμια ώστε να μπορέσουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική!
Οι αμερικανικές όμως εγκαταστάσεις δεν περιορίζονται στα όσα αναφέραμε.
Οι ΗΠΑ βλέπουν την Σκύρο.
Ολοένα περισσότερα τα δημοσιεύματα για την βάση του Αράξου και τη μεταφορά των αμερικανικών όπλων από το Ιντζιρλίκ.
Η βάση της Ανδραβίδας που φιλοξενεί τα πιο σύγχρονα ελληνικά μαχητικά και είναι η έδρα της Πολυεθνικής Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ.



ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ; 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ Ή ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ;
Όλοι αυτοί που μετατρέπουν την ελληνική επικράτεια σε τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την εκδίκηση των λαών που στοχοποιούνται, καταστρέφονται και ωθούνται στην προσφυγιά.
Όμως ολοένα συχνότερα γίνεται αναφορά στα πυρηνικά όπλα.
Για συμμαχία του ελληνικού κράτους με τη Γαλλία, τη μοναδική πυρηνική δύναμη της Ευρώπης μίλησαν πρόσφατα...
Αλλά υπάρχει και η Ρωσία, που είναι επίσης πυρηνική δύναμη και βλέπει το ελληνικό κράτος να γίνεται αιχμή του νατοϊκού πολεμικού δόρατος ενάντια της.... 
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την στοχοποίηση του λαού μας και με Πυρηνικά όπλα.
Ας δούμε πως...
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, μαζί με χώρες – συμμάχους όπως η Λευκορωσία, πραγματοποίησαν πρόσφατα την στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Zapad 2021» στην οποία συμμετείχαν έως και 200.000 στρατιώτες, 80 αεροπλάνα και ελικόπτερα, 760 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 290 αρμάτων μάχης, 240 συστήματα πυροβολικού και πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, καθώς επίσης και 15 πολεμικά πλοία.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μερικά διεθνή αμυντικά μέσα ενημέρωσης, οι Ρώσοι στρατιωτικοί και πολιτικοί είχαν αποφασίσει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ, καθώς όπως αποκάλυψε ανώνυμη ρωσική πηγή έλαβε χώρα ένα πολύ συγκεκριμένο σενάριο στο πλαίσιο των ασκήσεων, που προέβλεπε εικονικό πυρηνικό πλήγμα εναντίον στρατευμάτων του NATO που εδρεύουν στην Πολωνία. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη πηγή είπε χαρακτηριστικά ότι στην ουσία η άσκηση μεγάλης κλίμακας «Zapad 2021», που σημαίνει «Δύση» στα ρωσικά, είναι μια προσομοίωση αντεπιθέσεων σε περίπτωση πολέμου μεγάλης κλίμακας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της εντός πλαισίου NATO.
Φυσικά, θα πρέπει να αναλογιστούμε τι θα κάνουν τα ελληνικά στρατεύματα στο εξωτερικό -στο Αφγανιστάν πήραν μέρος στην Κατοχή και δολοφόνησαν!-, όπου στέλνονται να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Με την ελληνική σημαία και όχι του ΟΗΕ ή του ΝΑΤΟ καθώς πρόκειται για Διακρατικές συμφωνίες!
Τέλος, τις συνέπειες όλων αυτών τις ζούμε στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, με τη βία, τις ληστείες, τους βιασμούς και τις Επαναπροωθήσεις προσφύγων-μεταναστών...

ΦΩΤΟ Αντιπολεμική πορεία με την συμμετοχή τριών φαντάρων

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρωταγωνίστησε για να διοργανωθούν διαδηλώσεις στις 14/10 τη μέρα που όλο το αστικό ελληνικό κατεστημένο θα υπογράψει πανηγυρίζοντας την ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει την συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο και εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον Ευρωστρατό.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει την συγκρότηση Πανελλαδικά ενός ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου