Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Μαύρη θάλασσα: Αμερικανικοί πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί με σοβαρή Αεροπορική δράση και παρουσία των USS Mount Whitney, USS Porter


Ένα από τα πιο σημαντικά πεδία εκδήλωσης του ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσίας αποτελεί η Μαύρη Θάλασσα.
Η ένταση που σηματοδοτήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Γεωργία, την Ουκρανία κλπ, την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσία, βρίσκουν την συνέχεια τους στους επικίνδυνους επιθετικούς σχεδιασμούς για την περιοχή. 
Σχεδιασμοί που περιλαμβάνουν πλήθος προκλητικών ασκήσεων που σε μεγάλο βαθμό βασίζονται στις αμερικανικές βάσεις των Βαλκανίων, ενώ η Ελλάδα παίζει πολύ σοβαρό ρόλο είτε με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, είτε με τη μετατροπή της σε τεράστιο Πολεμικό ορμητήριο.
Στο πλαίσιο αυτό καταγράφτηκε πρόσφατα η είσοδος του αντιτορπιλικού κατευθυνομένων βλημάτων USS Porter, το οποίο ακολούθησε το πλοίο Διοικήσεως του 6ου Στόλου των ΗΠΑ Mount Whitney.
Στο τελευταίο  επιβαίνουν τα επιτελεία του 6ου αμερικανικού στόλου (SIXTHFLT) καθώς και της διοίκησης Ναυτικών δυνάμεων κρούσεως και υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO (STRIKFORNATO).
Είναι χαρακτηριστική η αεροπορική ομπρέλα που είχαν αναπτύξει οι αμερικανικές δυνάμεις με τα αεροσκάφη της αεροπορικής διοίκησης Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ (U.S. Air Forces Europe-Air Forces Africa (USAFE-AFAFRICA) που δρουν στο πλαίσιο της επιχείρησης “Castle Forge”, αλλά και των αμερικανικών F-15, καθώς και άλλων μαχητικών από νατοϊκές χώρες που έχουν προωθηθεί στην Βουλγαρία και την Ρουμανία. 
Στην όλη επιχείρηση μέχρι τώρα, βασικό ρόλο έπαιξαν και ιπτάμενα ραντάρ («Airborne Εarly Warning» – AEW) από Ελλάδα και Τουρκία, ένα EMB-145 και ένα E-7T αντίστοιχα. 
Μπορεί οι Πολεμικές Αεροπορίες των δύο κρατών να ανταγωνίζονται σκληρά στο Αιγαίο, αλλά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ  δρουν ενιαία εναντίον της Ρωσίας. 
Ειδικά για την εν λόγω αποστολή, από την ΑΙRCOΜ τονίζεται ότι τα 2 ιπτάμενα ραντάρ «επιτηρούσαν την περιοχή καθώς το “USS Mount Whitney” ξεκίνησε τη διέλευσή του προς βορρά στη Μαύρη Θάλασσα», παρέχοντας «βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης σε όλες τις αεροπορικές και θαλάσσιες μονάδες».
 
Επιστέγασμα αυτής της αεροπορικής και ναυτικής δραστηριότητας ήταν η δράση των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1s στις 6 Νοεμβρίου. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αφού απογειώθηκαν από το Fairford της Μ. Βρετανίας, πέταξαν πάνω από την Ευρώπη με την συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών από τον Καναδά, τη Δανία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ.
Στη Μαύρη θάλασσα τα βομβαρδιστικά ασκήθηκαν σε διάφορες πολεμικές διαδικασίες με τα πλοία, καθώς και σε εικονικές βολές όπλων.
Στην όλη επιχείρηση παρασχέθηκε εναέριος ανεφοδιασμός των αεροσκαφών από τουρκικό KC-135. 
Τελικά στις 8 Νοεμβρίου τα δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ κατέπλευσαν στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Όλες αυτές οι πολεμικές προετοιμασίες και τα σχετικά μηνύματα που στέλνονται, αποδεικνύουν την κρισιμότητα της Μαύρης θάλασσας για τον δυτικό ιμπεριαλιστικό κόσμο καθώς «είναι μια κρίσιμη πλωτή οδός για το θαλάσσιο εμπόριο».
Δεν πρόκειται όμως για αμυντικές κινήσεις αλλά για επιθετικές καθώς εντάσσονται στους σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας. 

Οι κίνδυνοι για τους λαούς είναι μεγάλοι.
Το ελληνικό κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις του κατοχυρώνουν ρόλο Ισχυρής Δύναμης στην νέα Αρχιτεκτονική Ασφάλειας.
Αυτό δεν σημαίνει μόνο κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, πολεμικές ασκήσεις και βάσεις, αλλά και συμμετοχή σε βρώμικους πολέμους που αντικειμενικά προκαλούν τον Κίνδυνο Εκδίκησης.
Ακόμη και πυρηνικού πλήγματος.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου