Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

264 Μ/Κ ΤΕ στο Πολιχνίτο Λέσβου: Στέρηση εξόδου σε όλους επειδή κατήγγειλαν άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδο

EUROKINISSI
Στέρηση εξόδου σε όλους επειδή κατήγγειλαν άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδο
efsyn.gr
Πενθήμερη στέρηση εξόδου σε όλους τους έφεδρους στρατιώτες επέβαλε, σύμφωνα με νεότερη καταγγελία στον Σπάρτακο, διοικητής μονάδας στην Μυτιλήνη γιατί οι γονείς κατάγγειλαν τις «άθλιες συνθήκες» που ζούσαν.

Παρόλο που η υπηρεσία κινήθηκε και διόρθωσε την κατάσταση, ο αξιωματικός προχώρησε στην κατάχρηση πειθαρχικής εξουσίας, επισημαίνει στην ανάρτησή του το γνωστό Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.

Αναλυτικά η καταγγελία του Σπάρτακου

Μια μοναδική τρομοκρατική απόφαση εναντίον συνφάνταρων, με παρανομαστή την Κατάχρηση Εξουσίας, συγκεκριμένου Αξιωματικού του 264 Μ/Κ ΤΕ στο Πολιχνίτο Λέσβου, καταγγέλθηκε από γονείς στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Οι ίδιοι αυτοί γονείς είχαν καταγγείλει με προηγούμενη επιστολή τους τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη μονάδα καθώς είχαν τα παιδιά τους που ασθενούσαν με Κορονοιό πεταμένα χωρίς γιατρό-μέσα-νερό σε μια αίθουσα που έμοιαζε πιο πολύ με αποθήκη.

Ο εν λόγω Αξιωματικός θίχτηκε..., προσβλήθηκε...., λέει γιατί δημοσιοποιήθηκαν τα κακώς κείμενα της μονάδας και εκτιμώντας ως υπεύθυνους της δημοσιοποίησης της καταγγελίας τους συνφάνταρους τους στέρησε την Έξοδο για πέντε (5) μέρες.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η ΑΣΔΕΝ τη νέα αυτή καταγγελία για το 264 Μ/Κ ΤΕ;

Πολλά τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το Υπουργείο Άμυνας, αλλά και όλοι μας.
Ανέχεται το Πεντάγωνο αυτή την τρομοκρατική επίθεση του Αξιωματικού που κινείται με βάση το Ναζιστικό Δόγμα της Συλλογικής Ποινής;

Είναι ή δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των γονιών και των συναδέλφων το να δημοσιοποιούν ότι θίγει την Υγεία και απειλεί την ζωή και την Αξιοπρέπεια τους; Μετά την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κινητοποιήθηκε η Ιεραρχία και δόθηκαν λύσεις στα επείγοντα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι.

Θα ελεγχθεί ο Αξιωματικός από το ΓΕΣ και την ΑΣΔΕΝ για ότι καταγγέλλονταν;

Απαραίτητος και ΜΟΝΟΣ όρος για να αλλάξουν τα πράγματα και να γνωρίσουν οι ασθενείς συνφάνταροι την φροντίδα που απαιτούσε η κατάσταση της Υγείας τους ήταν η καταγγελία των γονιών και η δημοσιοποίηση της από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ;

Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Άμυνας να Ανέχεται κάποιοι αξιωματικοί να βάζουν την Καριέρα τους πάνω από την Υγεία των φαντάρων, να αρνούνται τον έλεγχο από κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, να Τιμωρούν φαντάρους για τις πρωτοβουλίες των γονιών τους;

Η επιβολή ποινών σε μη ένοχο ή σε ομάδα στρατιωτών εκ των οποίων δεν έχει βρεθεί ποιος φταίει διώκεται ποινικά κατά το άρθρο 73 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα ( κατάχρηση πειθαρχικής εξουσίας).

Ένα αδίκημα που η στρατιωτική δικαιοσύνη κάνει πάντα πως δεν το βλέπει.

Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί:

264 M/K TE Πολιχνίτο Λέσβου: Μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οι φαντάροι με Κορονοιό έχουν γιατρό, φάρμακα, νερό!

Και ξαφνικά στο 264 M/K TE Πολιχνίτο Λέσβου αλλάξαν όλα για τους συνφάνταρους που βρέθηκαν με Κορονοιό και είχαν πεταμένους στην Καραντίνα χωρίς γιατρό, φάρμακα, νερό!

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η παρέμβαση των γονιών που δίδαξαν ήθος και αγωνιστική διάθεση, πρώτα απ' όλα τους συνφάνταρους.

Γονείς που εξέφρασαν την οργή και ανησυχία τους, απαίτησαν λύσεις και φώναξαν ότι τα στρατευμένα παιδιά τους δεν είναι λευκή επιταγή στους στρατοκράτες.

Και φυσικά ήταν η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η επιστολή της καταγγελίας από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Η στρατιωτική ηγεσία αναγκάστηκε να παρέμβει.

Ξαφνικά βρέθηκε στρατιώτης γιατρός για να επισκεφτεί το 264 Μ/Κ ΤΕ και να εξετάσει τους άρρωστους συνφάνταρους.

Και αυτοί ένιωσαν άνθρωποι που κάποιος νοιάστηκε για αυτούς.

Ο στρατιώτης γιατρός εξέτασε τους συναδέλφους με οξύμετρο, που οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για όσους αντιμετωπίζουν τον Κορονοιό.

Τους πήρε τη θερμοκρασία.

Τους υποσχέθηκε ότι άμεσα θα τους πάρει ακροαστικά.

Η Διοίκηση της μονάδας επιτέλους εξασφάλισε νερό.

Πρόσφερε στους συνφάνταρους φρούτα.

Με τι χαιρόμαστε θα πείτε το 2022....

Έστω και έτσι αισθανόμαστε χαρά για τη φροντίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά.

Ο στρατιώτης γιατρός δεσμεύτηκε ότι μετά το πέρας της 5ήμερης Καραντίνας -για την οποία επιστήμονες και γιατροί κρατούν εξαιρετικά κριτική στάση-, θα τους κάνει RAPIDE TEST.

Εμείς καλούμε το Διοικητή να αναλογιστεί ότι οι ασθενείς συνφάνταροι έχουν ταλαιπωρηθεί και σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να χωθούν σε υπηρεσίες Φρούρησης ή να τους στείλουν σε φυλάκια.

Μεταφέρουμε στον στρατιώτη γιατρό τις ευχαριστίες των συνφάνταρων και των γονιών.

Αισθανόμαστε όμως την ανάγκη να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ολόκληρα Τάγματα χωρίς στρατιωτικό γιατρό, ιδίως την περίοδο του Κορονοιού και η κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει

Προπαγάνδα στέλνοντας τους στρατιώτες γιατρούς σε ακριτικές περιοχές που έχουν ανάγκη Γιατρού και ολοκληρωμένης υποστήριξης από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να "πουλήσει" κυβερνητικό ενδιαφέρον και να διαφημίσει τον κοινωνικό ρόλο του στρατού.

264 M/K TE Πολιχνίτο Λέσβου: έχουν πεταμένους τους φαντάρους με Κορονοιό-Χωρίς γιατρό, φάρμακα, νερό!

Την οργή τους μετάφεραν γονείς που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο 264 Μ.Κ ΤΕ.

Αναρωτιούνται, από ποιον πήραν την άδεια για να φέρονται με αυτόν τον επικίνδυνο και απάνθρωπο τρόπο στα παιδιά τους όλοι αυτοί με τις μεγάλες στολές και τις ακόμη μεγαλύτερες πολιτικές θέσεις;

Όλοι αυτοί οι Αξιωματικοί που φέρονται με άθλιο τρόπο, περιφρονώντας την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και την Ζωή των παιδιών.

Οι γονείς αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ολόκληρα Τάγματα του Ελληνικού Στρατού χωρίς γιατρό και μάλιστα αυτή την περίοδο που τα κρούσματα του Κορονοιού είναι δεκάδες χιλιάδες.

Μεγάλα τα παράπονα τους από το Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου καταλήγουν οι φαντάροι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Δέκα μέρες παρουσίαζαν οι συνάδελφοι συμπτώματα Κορονοιού αλλά αρνούνταν να τους κάνουν ΤΕΣΤ και τους άφηναν να κάνουν πολύωρες υπηρεσίες, επιβαρύνοντας την υγεία τους.

Όταν με τα πολλά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και διεξήγαν διαγνωστικά ΤΕΣΤ βγήκαν θετικοί στον Κορονοιό για να τους πετάξουν στην Καραντίνα.

Δείτε συνθήκες νοσηλείας, αφού μιλάμε για ασθενείς συνφάνταρους:
δεν υπάρχει γιατρός, δεν υπάρχει ένα παυσίπονο, ένα θερμόμετρο, τίποτε!!!

Και ενώ θα έπρεπε να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας με συστηματική παροχή υγρών, χυμών, φρούτων όχι μόνο δεν τους παρέχουν τίποτε αλλά τους αρνούνται ακόμη και αυτό το νερό.

Έπρεπε να παρακαλούν για τρεις (3) ώρες προκειμένου να τους πάνε ένα μπουκάλι.

Αλήθεια, που είναι οι αρμόδιοι Αξιωματικοί;

Αυτοί που έστελναν επιστολές στους γονείς για να τους ενημερώσουν ότι νοιάζονται για τα παιδιά τους;

Τα τηλέφωνα δεν απαντούν.

Οι γονείς απελπισμένοι, ανήσυχοι, δεν ξέρουν τι να κάνουν, με ποιον να επικοινωνήσουν.

Ρωτάμε το ΓΕΣ και την ΑΣΔΕΝ αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται

Και πάλι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απόφαση τους να επιβάλλουν την Ανοσία της Αγέλης στους συνφάνταρους και ότι γίνει....

Και πάλι, είναι οι συνάδελφοι του Εορταστικού Γκρουπ των Χριστουγέννων που αντιμετωπίζουν τη διάδοση του Κορονοιού γιατί το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ δεν έκανα ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ.

Αυτές τις μέρες επιστρέφει και το Γκρουπ της Πρωτοχρονιάς.

Ούτε σε αυτούς τους συναδέλφους θα κάνουν ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ και επιπλέον θα δημιουργηθεί

Συνωστισμός στις μονάδες.

Απαιτούμε από το ΓΕΣ, την ΑΣΔΕΝ και το Διοικητή να παρέμβουν εξασφαλίζοντας ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Απαιτούμε τώρα σοβαρά μέτρα. Είναι Υποχρέωση του Στρατού.
Να σεβαστούν επιτέλους τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.
Τα στρατόπεδα πρέπει να έχουν Γιατρό,
Να αναλάβουν όλο το κόστος των Προληπτικών μέτρων και να μην Υποχρεώνουν τους συνφάνταρους να πληρώνουν τα ΤΕΣΤ.
Να κάνουν ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ
Να κάνουν Απολύμανση και ΤΕΣΤ σε ασθενείς και στενές επαφές.

Η Καραντίνα των πέντε (5) ημερών είναι Αυθαιρεσία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται ΤΕΣΤ μετά την ολοκλήρωση της.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου