Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η μοναδική διγλωσσία του Τσίπρα για τις πολεμικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είναι μια ακόμη απόδειξη του πως ο ίδιος αλλά και το κόμμα του, ουσιαστικά εφάρμοσαν ως κυβέρνηση και υπερασπίζουν ως αντιπολίτευση τα βασικά επίδικα της αστικής πολιτικής, την επιθετική-επεκτατική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση της Ν.ως προς τη διαχείριση. 
Χωρίς να ξεχνάμε επομένως:
  • την ιδιαίτερη σχέση που διαμόρφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ,
  • την πρόσδεση του στους πολεμοκάπηλους επιθετικούς αμερικανικούς σχεδιασμούς με χαρακτηριστικά τα επεισόδια του πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά με την Ρωσία, αλλά και όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε να πουλά πολεμικό υλικό στην Σαουδική Αραβία ενώ ξεκλήριζε τον λαό της Υεμένης
  • στη μετατροπή ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας σε Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
  • την Υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και της ελληνικής άρχουσας τάξης
  • το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων που λειτουργούν ως καθοδηγητές των αντίστοιχων Βαλκανικών για την ενσωμάτωση τους στο ΝΑΤΟ, ενώ η Πολεμική Αεροπορία ουσιαστικά αστυνομεύει τους εναέριους χώρους των περισσοτέρων Βαλκανικών κρατών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, θεωρώντας Εχθρό την Ρωσία
  • τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F 16 block 60 Ως Viper για να μπορέσουν να αποκτήσουν ποιοτική υπεροχή έναντι των τουρκικών F 16, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τα ανώτερα Ρωσικά αεροσκάφη
Έχοντας επομένως όλα αυτά κατά νου μπορούμε να διαπιστώσουμε την συνέπεια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναμενόμενη διγλωσσία του.
Ας διαπιστώσουμε επομένως τα όρια της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Δεν αντιτάσσεται στις πολεμικές συμφωνίες του ελληνικού κράτους με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά ασκεί κριτική στο αν υπήρξαν τα απαιτούμενα ανταλλάγματα και στα χρονικά όρια της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας.
Διαβάζουμε σε δημοσιογραφική ανάρτηση:
Για την Συμφωνία με την Γαλλία είπε ότι «τόσο με την Γαλλία όσο και με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ τα δώσαμε όλα για πρώτη φορά, όσα μας ζητήσανε και όσα δεν μας ζήτησαν χωρίς ανταλλάγματα. Και έρχεται ο σύμμαχος και αντί να μας επιβραβεύσουν βγάζουν το non paper για τον East Med και το δικαιολογούν με το ότι δημιουργεί εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μία μεγάλη ήττα».
Ξεκαθάρισε ότι την Συμφωνία με τις ΗΠΑ που παραχωρεί για αόριστο χρόνο εθνικό έδαφος για τις βάσεις δεν θα την ψηφίσει.

Εμείς καλούμε όλους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Κυρίως όμως να στηρίξουν την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ενός Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού που θα αντιπαλέψει το σύνολο της αστικής αυταρχικής και πολεμοκάπηλης αστικής πολιτικής, τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., τις πολεμικές συμφωνίες και τους Άξονες του Πολέμου, τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσω σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική, τις Διώξεις και Επαναπροωθήσεις προσφύγων-μεταναστών.
Και από θέσεις  εργατικού διεθνισμού να συμβάλουμε σε κοινούς αγώνες.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου