Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΈΝΩΝ 95 ΑΔΤΕ: Η Πολεμική κρίση των Ιμίων του 1996 απόδειξη του τεράστιου κινδύνου για τους λαούς εξαιτίας του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού

Έχουν περάσει 26 χρόνια απ'την κρίση των Ιμίων. Μια κρίση που έφερε τις δύο χώρες μια ανάσα πριν τον πόλεμο και δημιούργησε χάος στην χώρα μας για μέρες ενώ οι τότε υπεύθυνοι "διψούσαν" για αίμα και μιλούσαν για "βύθιση στολών", για νίκη με απώλειες σε έναν εθνικιστικό πυρετό. Όλα αυτά βέβαια την ώρα που οι συνάδελφοι που υπηρετούσαν εκείνο τον καιρό είχαν λάβει θέσεις μάχης. 
Η κρίση εν τέλει αποκλιμακώθηκε με εξωτερική παρέμβαση αφήνοντας μια έξαρση του εθνικισμού και ξεκινώντας την περίφημη κούρσα των εξοπλισμών που ζούμε μέχρι και σήμερα με τελευταίο επεισόδιο την άφιξη των Rafale.
Η τελευταία κρίση που ζήσαμε, που θύμιζε εκείνες τις μέρες ήταν με το Όρουτς Ρεϊς όπου οι διηγήσεις από τότε θυμίζουν έντονα τα Ίμια, συνάδελφοι διατάχθηκαν να γράψουν αποχαιρετιστήρια γράμματα προς τους οικείους τους, να φτιάξουν τα προσωπικά τους είδη και να λάβουν θέσεις μάχης.
Όλα αυτά πλέον είναι σχεδόν καθημερινά με εκατέρωθεν παραβιάσεις. Ειδικά όσον αφορά τον Ε.Σ κάνει την προσπάθεια (με τις ευλογίες των ΗΠΑ) να γίνει τοποτηρητής της περιοχής τόσο με την συνεχή αναβάθμιση σε εξοπλισμούς, τόσο με την συνεχή σκληρή εκπαίδευση αλλά και με τις αποστολές που ετοιμάζονται στην Αφρική.
Με τους γείτονες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, η μόνη πραγματική λύση
είναι η ειρηνική συνύπαρξη και ο κοινός αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον εθνικισμό και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Η νέα γενιά δεν πρόκειται να ματώσει για τα κέρδη των εταιρειών εξορύξεων και των κατασκευαστών όπλων! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα και καμία επέμβαση του στρατού στην υπηρεσία των συμφερόντων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΈΝΩΝ 95ΑΔΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου