Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Εκπαίδευση: Το ΠΑΜΕ έπαθε… ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη κατά της αξιολόγησης

▸ Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις του ΚΚΕ για αγωνιστικό ξεσηκωμό, οι συνδικαλιστικές του δυνάμεις στην εκπαίδευση όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην απεργιακή μάχη κατά της αξιολόγησης, αλλά υποσκάπτουν τον αγώνα με αχαρακτήριστο τρόπο.

Με πρόταση των Παρεμβάσεων ξεκίνησαν έξι κι έφτασαν τα 20 τα σωματεία (7 ΣΕΠΕ και 13 ΕΛΜΕ) που έχουν επανακηρύξει την απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης, αντιδρώντας έμπρακτα στο απεργοσπαστικό πραξικόπημα των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ).

Αντί να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, ειδικά στα σωματεία που βρίσκονται σε απεργία, στέλνουν στα σχολεία ένα «ενιαίο κείμενο» (της ΕΛΜΕ Πειραιά) για να κατατίθεται στις διαδικασίες της αξιολόγησης, από τις οποίες όμως το σωματείο καλεί σε απεργία-αποχή!
Αυτό έχει γίνει ήδη στην Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στην ΕΛΜΕ Ηλείας και αλλού, δημιουργώντας σύγχυση στους εκπαιδευτικούς για το τι ακριβώς ισχύει! Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την αρχή έχει λυσσάξει ενάντια στην απεργία (πώς θα αποκτήσει «κυβερνησιμότητα»;).

Διαγκωνίζεται τώρα το ΠΑΜΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο «ενιαίο κείμενο» είναι πιο… «αγωνιστικό», την ώρα που και οι δύο κτυπούν την απεργιακή αγωνιστική μορφή.
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου