Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Εκρήξεις σε τρία τάνκερ με καύσιμα – Επίθεση drone «βλέπουν» οι Αρχές

© Φωτογραφία : YouTube / FOX 32 Chicago
Εκρήξεις σε τρία τάνκερ με καύσιμα στο Άμπου Ντάμπι.
Συναγερμός στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικων Εμιράτων για εκρήξεις σε τρία τάνκερ που μετέφεραν καύσιμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου, που επικαλείται την Αστυνομία.
Τα τάνκερ βρίσκονταν σε μία κατασκευαστική περιοχή στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.
Από την αρχική έρευνα, δεν προκύπτουν καταστροφές από τις εκρήξεις και τις φωτιές, ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως πιθανώς πρόκειται για αποτέλεσμα επίθεσης με drone.
«Η φωτιά προκάλεσε έκρηξη σε τρεις δεξαμενές μεταφοράς καυσίμων στην περιοχή Misfah, κοντά στις αποθήκες καυσίμων της κρατικής εταιρείας ADNOC των Εμιράτων. Επίσης, μικρή φωτιά ξέσπασε στον κατασκευαστικό χώρο του νέου αεροδρομίου της πρωτεύουσας των ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, αυτό ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από drone. Κανείς δεν τραυματίστηκε» ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Σημειώνεται πως οι Χούθι της Υεμένης έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πηγή.
Οι Χούθι έχουν δεσμευτεί να απαντήσουν στα ΗΑΕ για τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Σαμπουά της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου