Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥ: Μας αντιμετωπίζουν ως Μουλάρια

Έτσι θέλουν τους φαντάρους στην ΣΜΥ....
3η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι στρατιώτης στον Λόχο Διοικήσεως της ΣΜΥ Τρικάλων και σας στέλνω αυτή την καταγγελία διότι η κατάσταση εδώ μέσα είναι απελπιστική. 
Κάναμε γιορτές μακριά από τις οικογένειες μας γιατί έπρεπε να φυλάμε το στρατόπεδο δηλαδή την Σχολή καθώς οι σπουδαστές είχαν άδεια και εμείς εκτελούσαμε τις υπηρεσίες τους. 
Εκτός αυτού, αυτήν την στιγμή μας ζητάνε να μην ξανά πάρουμε την άδεια τον γιορτών που μας αρμόζει (τις 10 μέρες δηλαδή από το ΓΕΣ που δικαιούμαστε).
Μας ζητήσανε να ξανά εκτελέσουμε τις υπηρεσίες των σπουδαστών, να φυλάξουμε πάλι την σχολή διότι αυτοί έχουν εξεταστική. 
Μας ζητάνε στην ουσία να κάνουμε διπλές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να βλέπουμε ούτε τις οικογένειες μας, αλλά ούτε να προσέχουμε τον εαυτό μας.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν προβλέπεται για τον οποιονδήποτε στρατιώτη, να εκτελεί διπλή υπηρεσία του τύπου να κάνει περίπολο και μόλις τελειώνει την υπηρεσία του να πηγαίνουν στα μαγειρεία. 
Καθημερινά βάζουμε (7) άτομα (5 τραπεζοκόμοι και 2 πλύντες) ώστε να προετοιμάζουμε τον χώρο για να τρώνε οι σπουδαστές.
 Αμέσως μετά να καθαρίζουμε τα μαγειρεία και να τα ετοιμάσουμε για να ξανά φάνε το βράδυ οι σπουδαστές και καθημερινά γίνεται αυτό το πράγμα για να μην υπάρξει παράπονο από αυτούς. 
Ο Αρμόδιος Αξιωματικός από την μεριά του μας αντιμετωπίζει σαν να είμαστε μουλάρια και σαν να μην υπάρχουμε μέσα στο στρατόπεδο, γιατί για εκείνον υπάρχουν μόνο οι σπουδαστές και κανένας άλλος. 
Μας κόβει τις τιμητικές άδειες που έχει ο κάθε στρατιώτης για να καθόμαστε σαν αγάλματα με ένα όπλο στο χέρι μην τυχόν και πάθουν τίποτα οι σπουδαστές. 
Από την άλλη πλευρά ο διοικητής του λόχου μας κάνει τα πάντα για να μας βοηθήσει όμως πάντα βρίσκουμε σε τοίχο καθώς υπάρχει πλήρη Αδιαφορία για εμάς από την Ιεραρχία.
Μας υπολογίζουν μόνο όταν μας έχουν ανάγκη. Φανταστείτε ότι η αχαριστία του φτάνει στο μεγαλείο γιατί δεν μας ευχήθηκε ούτε ένα χρόνια πολλά για τις μέρες των εορτών. 
Είναι στρατιώτες που πρέπει να πάρουν άδειες απολύσεων σε 5 μέρες και δεν επιτρέπει Αρμόδιος Αξιωματικός της σχολής να πάρουν τις μέρες τους. 
Επίσης είναι φαντάροι που έχουν εξεταστική στο πανεπιστήμιο και θα την χάσουν γιατί δεν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια για να πάρουν μέρος. Τέλος στον λόχο διοικήσεως αυτήν την στιγμή είμαστε 19 στρατιώτες και αναγκαζόμαστε να καλύψουμε 40-45 υπηρεσίες το οποίο είναι αδύνατον σε σχέση με τους σπουδαστές οι οποίοι έχουν 700-750 δύναμη και το πολύ να κάνουν 3-4 υπηρεσίες τον μήνα. Ενώ εμείς πρέπει να κάνουμε 3-4 την ημέρα η το πολύ τις δύο ημέρες. 
Έχουμε απελπιστεί και απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας για να δοθεί λύσηστα ακραία αυτά προβλήματα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και ο Ταξίαρχος Διοικητής αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε τις προηγούμενες καταγγελίες:
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥ: Έντονος Συνωστισμός σκορπά ανησυχία για τον Κορονοιό
Οι καταγγελίες γονιών και συνφάνταρων από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥ είναι συνεχείς.
Αποκαλύπτουν ότι πέρα από τα άλλα θέματα που έχουν θίξει οι προηγούμενες καταγγελίες υπάρχει σοβαρό θέμα με τον Κορονοιό.
Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα κατά του κόβιντ δεν τηρούνται όπως θα έπρεπε. Υπάρχει έντονος συνωστισμός στον θάλαμο λόγω έλλειψης θαλάμων.

Ο Ταξίαρχος Διοικητής και το ΓΕΣ επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες;
Τι θα πράξουν;
Θυμίζουμε:
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών-ΣΜΥ:Η μοναδική μονάδα που η Διοίκηση σε έδωσε Εορταστική Άδεια που είναι Διαταγή ΓΕΕΘΑ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε από το λόχο διοικήσεως της ΣΜΥ και θέλουμε να σας εκφράσουμε κάποια παράπονα όσο αναφορά την διοίκηση της σχολής.

Αρχικά θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι δεν έχουμε πάρει γκρουπ Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς διότι οι σπουδαστές έφυγαν με άδεια και αναλάβαμε εμείς τις υπηρεσίες τους.
Στην συνέχεια όταν γύρισαν από άδεια και έμαθαν ποτέ αρχίζει η εξεταστική τους, παρόλο που δεν έχουμε πάρει ακόμα την άδεια που δικαιούμαστε, απαίτησαν από εμάς να ξανά αναλάβουμε τις υπηρεσίες τους.
Δεύτερον η δύναμη που διαθέτει ο λόχος αυτήν την στιγμή είναι ανεπαρκής και δεν νοητέ να αναλάβει τόσες υπηρεσίες.
Ενώ τόσο καιρό έχουμε βοηθήσει αρκετά την σχολή με 16ωρες υπηρεσίες, έτσι όπως μας έχουν αναγκάσει να γίνεται εδώ πέρα, στο τέλος δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τις μέρες που μας αναλογούν σε άδεια.

Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες;
Ο Ταξίαρχος Διοικητής της ΣΜΥ τα γνωρίζει όλα αυτά;
Τι κάνει ή τι θα κάνει;
Εφαρμόζονται ή όχι οι διαταγές του ΓΕΕΘΑ;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να βρεθεί τρόπος ώστε να δοθούν οι Εορταστικές Άδειες στους συναδέλφους.
Απαιτούμε  να γίνει σεβαστό το Πρόγραμμα Εργασιών που αποτελεί διαταγή του ΓΕΣ και να περιοριστούν οι Υπηρεσίες.
  Απαιτούμε να μας Πηγαίνει 1 Υπηρεσία και 1 Έξοδο.
Συνάδελφοι βγείτε Παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία.
Συνφάνταροι μόνο με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, με τη δημοσιοποίηση των καταγγελλιών και το Κίνημα μέσα και έξω από το Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου