Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Φασιστικές ομάδες εμφανίστηκαν ξανά στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Ευόσμου. Τα φασιστοειδή, με συμμετοχή και εξωσχολικών, επιτέθηκαν σε μαθητές που καλούσαν σε Γενική Συνέλευση και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 20/1, ενώ κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».
Την επόμενη μέρα της επίθεσης οι τραμπούκοι συνέχισαν την επίδειξη δύναμης. Με τη συμμετοχή εξωσχολικών πέταξαν τρικάκια με εθνικιστικό περιεχόμενο και κόλλησαν αφίσες εθνικιστικών ομάδων, ενώ προέτρεπαν και στη μη χρήση μάσκας. Απείλησαν και εκφόβισαν εκπαιδευτικούς, πρακτική που έχει επαναληφθεί το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που φασιστικά και εθνικιστικά στοιχεία κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ΕΠΑΛ του Ευόσμου. Μετά τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τον προηγούμενο Οκτώβρη, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στον Εύοσμο από μέλη αυτών των ομάδων. Δεν είναι άγνωστοι ούτε οι ίδιοι, ούτε η δράση τους, είναι πυρήνας φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων.
Η επανεμφάνισή τους δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Η δράση των φασιστών για άλλη μια φορά έχει στόχο τις δημοκρατικές διαδικασίες του μαθητικού κινήματος επιχειρώντας να ανακόψει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Σε μια περίοδο που η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, οι φασιστικές ομάδες χτυπούν με στόχο τον εκφοβισμό. Επιτίθενται σε μαθητές, γιατί ο αγώνας τους για «μόρφωση και υγεία» ενοχλεί.
Η μόνη που ωφελείται από αυτή τη δράση τους είναι η κυβέρνηση που επιχειρεί να χτυπήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας επιβάλλοντας τη λειτουργία των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Δε χαρίζουμε τα σχολεία και τις γειτονιές μας στους φασίστες! Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να αγωνιστούμε για να είναι τα σχολεία χώροι διαλόγου και δημοκρατικής λειτουργίας, για την υπεράσπιση των μορφωτικών και δημοκρατικών διακιωμάτων. Ήδη την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου