Ο σχεδιασμός του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ήταν να περικυκλώσει την πόλη με χερσαίες δυνάμεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επιχειρήσουν εκεί 5.000 επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές. Αυτοί θα είχαν ως αποστολή να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο Μαριίνσκι, να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να θέσουν υπό ρωσικό έλεγχο βασικά κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας. Ακολούθως και αφού θα είχε κατασταλεί η όποια αντίσταση, η Μόσχα θα εγκαθιστούσε μια κυβέρνηση-μαριονέτα.

Ολα αυτά δεν συνέβησαν. Αντιθέτως, το Κίεβο παρέμεινε υπό κυβερνητικό έλεγχο αφού οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια σειρά σφοδρών επιθέσεων. Ο Ζελένσκι ενθάρρυνε τους συμπολίτες του με αυτοσχέδια βίντεο.

Το Κρεμλίνο είχε μεγαλύτερες επιτυχίες στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της επαρχίας της Χερσώνας και την Μελιτόπολη.
Είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει δυσαρέσκεια στο ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για την απόφαση του Πούτιν να προχωρήσει σε πόλεμο. Την παραμονή της εισβολής, την περασμένη εβδομάδα, όλα τα μέλη του συνυπέγραψαν το σχέδιο του Πούτιν να αναγνωρίσει τις αυτονομιστικές Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητες, μια πράξη που πάτησε το κουμπί της στρατιωτικής δράσης.Καθώς οι απώλειες αυξάνονται, τα δύσκολα ερωτήματα συσσωρεύονται για τη Μόσχα. Ακόμη και καταφέρει να καταλάβει το Κίεβο, θα βρεθεί ενώπιον σοβαρών προβλημάτων.

https://www.newsbeast.gr