Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Κυβέρνηση ΝΔ: Ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ

Κυβέρνηση ΝΔ: Ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ
Υπερβάλλον ζήλο στην αντιμετώπιση της Ρωσίας επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία θέλει να εμφανιστεί ως ο καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στο ΚΥΣΕΑ, χωρίς να διευκρινίσει βεβαίως τι εννοεί αντίδραση «αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας»!
«Από θέση αρχής η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Καταδικάζει, συνεπώς, ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία από την οποία, δυστυχώς, πολλοί αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, «ξεχνώντας» βεβαίως πως οι αστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν είχαν δείξει παρόμοια ευαισθησία σε περιπτώσεις ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από τις ΗΠΑ ή χώρες της ΕΕ. Δεν φαίνεται να θυμάται ούτε τις αιματηρές αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, με την ενεργή συμβολή και ενθάρρυνση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, όταν η Ελλάδα είχε μετατραπεί (και τότε!) σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ.

Και σήμερα η εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική κρίση στην Ουκρανία υπάρχει και προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας. Οι αμερικανικές αποβάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν ακριβώς σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων προς βορρά. Ήδη το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες τη δημιουργία μίας ακόμα πτέρυγας μάχης στη Ρουμανία, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα ενισχυθεί από την Αλεξανδρούπολη. Ο στρατηγικός ρόλος της βάσης της Σούδας είναι αδιαμφισβήτητος και θα παίξει ρόλο και στη νέα φάση. Από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας θα φύγουν άμεσα τα 12 ελικόπτερα που θα ενισχύσουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην κεντρική Ευρώπη. Επίσης, σημαντικές ελληνικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις βρίσκονται σε ασκήσεις και σε εκπαίδευση μάχης με άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα στην άσκηση «DYNAMIC MANTA 22».

Κι ενώ η πολεμική κλιμάκωση στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα εκτός των άλλων την άνοδο των τιμών των καυσίμων, που ήδη στην Ελλάδα είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «σε εθνικό επίπεδο έχει, ήδη, εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας»! Κι αυτό παρότι η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση, που να κτυπά τα κέρδη των εταιρειών και να μειώνει-καταργεί τη βαριά φορολογία που πλήττει τον λαό.

ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου