Υπενθυμίζουμε πως είχαν εντοπιστεί 4 διηπειρωτικοί πύραυλοι Topol-M στους δρόμους της Μόσχας.
Ο RT-2PM2 “Topol-M” (ονομασία ΝΑΤΟ: SS-27 “Sickle B”), είναι ένας ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στερεού καυσίμου με βεληνεκές άνω των 11.000 χλμ.
Φέρει πυρηνική κεφαλή απόδοσης ισχύος 550 kT, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί απόδοση που φτάνει και τον 1 MT, καθώς και η τοποθέτηση έως και έξι κεφαλών MIRV.
Χρησιμοποιεί ένα σύστημα Post-Boost Vehicle (PBV) για να αναπτύξει τις κεφαλές του χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με δέκτη GLOSNASS. Έχει βάρος εκτόξευσης 47.200 χλγρ. με μήκος 21,9m. , και μέγιστο πλάτος 1,61μ.
Πριν λίγες ημέρες ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε εμμέσως απειλήσει για χρήση πυρηνικών όπλων λέγοντας πως αν επέμβει η Δύση, θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ»
«Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας» είπε το ο Πούτιν στο διάγγελμά του, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε την «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.