Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Πως η Ελλάδα εμπλέκεται σε Πολεμικές προετοιμασίες εναντίον της Ρωσίας

Πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των Γάλλων με την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στοχεύοντας την Ρωσία
Ενώ η κρίση στην Ουκρανία εντείνεται και έχουμε την συνεχή μεταφορά στρατευμάτων είτε από την Ρωσία, είτε από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, στη Μεσόγειο πραγματοποιούνται πολύ σοβαρές πολεμικές προετοιμασίες, όπου ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την στήριξη όλου του αστικού κόσμου επιδιώκει την αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή δύναμη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου και της εμπλοκής της στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγράψει καταρχήν τον ρόλο της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας που στέλνει στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο ΝΤΕ ΓΚΩΛ, επικεφαλής αρμάδας που συμμετέχει η Φρεγάτα ΑΝΔΡΙΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα:
Η Φρεγάτα ΑΝΔΡΙΑΣ συνοδεία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle: Πολεμοκαπηλεία και απίστευτες Βλακείες της Προπαγάνδας των καραβανάδων

Σημαντικότατη εξέλιξη είναι όμως και η πραγματοποίηση ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Αδριατική με την συμμετοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Χάρι Τρούμαν.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Έχει σημασία όμως να καταγράψουμε ποια είναι η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση “Neptune Strike ’22” και ποια είναι τα αντικείμενα της πολεμικής προετοιμασίας.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμμετοχή αεροσκαφών Διοίκησης και Ελέγχου – ηλεκτρονικού πολέμου Erieye EMB-145 AEW&C. 
Οι δυνατότητες του Erieye EMB-145 AEW&C είναι οι εξής:
– Δημιουργία διευκρινισμένης εικόνας αέρος και επιφανείας.
– Ανταλλαγή πληροφοριών (μέσω DATA LINK & VOICE) με Μονάδες Αεράμυνας και ΠΝ.
– Έλεγχος Α/Φ αεράμυνας και υποστήριξη επιθετικών επιχειρήσεων.
– Υποστήριξη των διαδικασιών ελέγχου εκπομπών (Emission Control – EMCON) των επιγείων Radars καθώς και των Μονάδων επιφανείας.
– Συλλογή και καταγραφή ηλεκτρονικών πληροφοριών (ESΜ – ELINT).
– Παροχή αεροναυτιλιακής βοήθειας.
– Υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Και βεβαίως να επισημάνουμε την συνεργασία των Ελληνικών και Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Αεροσκάφη Erieye, μαζί με τουρκικά E-7T Peace Eagle, πραγματοποίησαν αναρίθμητες εξόδους όπως αναφέρεται από την Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ. 

Επίσης, Ελληνικά μαχητικά F-16 και F-4s συμμετέχουν στην άσκηση “Neptune Strike ’22”.
Τα ελληνικά αεροσκάφη επιχειρούν απέναντι στα F-18 του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ Harry S. Truman, σε ρόλο εχθρικών μαχητικών.
Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν αεροσκάφη που παρείχαν εναέριο ανεφοδιασμό και προέρχονταν από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία καθώς και από την αντίστοιχη μονάδα του ΝΑΤΟ (joint multinational Multi Role Tanker Transport (MRTT), unit).
Τα Νατοϊκά αυτά αεροσκάφη υποστήριξαν τα αμερικανικά F-18 προκειμένου να πραγματοποιήσουν αποστολές “εγγύς υποστήριξης” σε χερσαία τμήματα των Βαλτικών χωρών. 
Φανταστείτε τον βαθμό συντονισμού και αναβαθμισμένης συνεργασίας που απαιτείται ώστε τα F-18 που έχουν σηκωθεί από το αεροπλανοφόρο που έπλεε στην Αδριατική, να ανεφοδιαστούν εν πτήση, να συνοδευτούν από Βελγικά και Πολωνικά F-16, για να φτάσουν στην Βαλτική και να υποστηρίξουν χερσαίες δυνάμεις των χωρών αυτών!
Σε μια επιχείρηση που είναι καθοριστικός ο ρόλος των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και διοίκησης και ελέγχου.
Το σενάριο αυτό αποδεικνύει ότι η άσκηση γίνεται, έχοντας ως επίκεντρο της την κρίση στην Ουκρανία! 
Να θυμίσουμε ότι ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Φ. Κίρμπι είχε δηλώσει ότι 
η άσκηση σχεδιάζεται από το 2020, αλλά προχώρησαν στην πραγματοποίηση της, λαμβάνοντας υπόψη «την τρέχουσα κατάσταση έντασης στην Ευρώπη που οφείλεται στην αβεβαιότητα για τις προθέσεις της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία». 
Επίσης, με το αεροπλανοφόρο έχει πρόσφατα πραγματοποιηθεί άσκηση προετοιμασίας του νατοϊκού επιτελείου με αμφίβια ομάδα ετοιμότητας και μονάδα εκστρατείας Αμερικανών Πεζοναυτών.
Δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για Πρόβες Πολέμου.
Και να αναλογιστούμε σε τι κινδύνους πολεμικής εμπλοκής με την Ρωσία και εκδικητικού πλήγματος εμπλέκει τον λαό μας η κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό σύστημα εξουσίας.
Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα- και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους
Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, επεμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη αιματοκυλώντας τους λαούς για να αρπάξουν πλουτοπραγωγικές πηγές και ζώνες ελέγχου, προκαλώντας ποτάμια προσφυγιάς και ανθρώπινης δυστυχίας, αντιμετωπίζοντας πρόσφυγες-μετανάστες με τον πιο απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο.  
Ανταγωνισμοί που επιδιώκουν να επιβάλλουν καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, Απειλώντας τους λαούς ακόμη και με χρήση Πυρηνικών όπλων!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού γύρου του ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία.
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου