Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Γερμανία: αποστολή αντιαρματικών όπλων στο Κίεβο

Μετά το μπαράζ ανακοινώσεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών για αποστολή νέων ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και στρατιωτικής «βοήθειας» στις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, σε αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης της στο συγκεκριμένο θέμα προχωρά και η Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα Σάββατο την αποστολή 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων όπλων (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η Γερμανία είχε παράσχει μεγάλη οικονομική «βοήθεια» στο Κίεβο, ωστόσο αρνούνταν να δώσει φονικά οπλικά συστήματα, επικαλούμενη την διαρκή εμπόλεμη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Η άρνηση αυτή περιλάμβανε επίσης την απαγόρευση αποστολής όπλων γερμανικής κατασκευής τα οποία κατέχονται από άλλες χώρες.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο, Α. Μέλνικ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο “Reuters”, ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση πυραύλους αεράμυνας, όπως και την επιβολή «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Εσθονία έχει καταθέσει αίτημα στο Βερολίνο να επιτρέψει την αποστολή οβιδοβόλων (Howitzer), κατασκευής ΛΔΓ, τα οποία αγοράστηκαν αρχικά από την Φινλανδία και μεταπωλήθηκαν στην χώρα της Βαλτικής.

Μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά στο στρατιωτικό υλικό, το Βερολίνο είχε περιοριστεί στην αποστολή 5.000 στρατιωτικών κρανών στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου