Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

535 Μ/Κ ΤΠ Κάβυσο Έβρου: Αδικούν και λιώνουν σε υπηρεσία-αγγαρεία τους φαντάρους που θεωρούν Αναλώσιμους και Δωρεάν εργατικό δυναμικό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι οπλίτης στην μονάδα της 535 στην Κάβυσο του Έβρου στο στρατόπεδο Βογιατζή .
Θέλω εγώ και οι συνάδελφοι μου να καταγγείλουμε διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στη μονάδα και δεν βρίσκουμε κάποια άκρη λόγω της Αδιαφορίας όλων.
1. Η μονάδα τον τελευταίο καιρό έχει μια τάση να προσπαθεί να κόψει από τους στρατιώτες τις τιμητικές άδειες του εμβολίου. Πολλοί στρατιώτες αναγκάζονται να πάνε στην Ταξιαρχία για να πάρουν την διαταγή για κάτι το οποίο προβλέπεται απτό νόμο και είναι αυτονόητο.
2. Τώρα τελευταία όσους απολύονται και έχουν κρατημένες μέρες δικές τους άδειες, τους υποχρεώνει να την σπάνε σε μάξιμουμ 15 μέρες και εκτός από αυτό να γυρνάνε στην μονάδα τουλάχιστον 10 μέρες πριν την απόλυση τους. Με αποτέλεσμα όλοι να έχουν θέμα πιο πολύ με το οικονομικό καθώς τα πήγαινε έλα στην πόλη τους διπλασιάζονται. 
Επίσης με αυτό τον τρόπο πολλά άτομα που έχουν να δουλέψουν είτε σε επιχειρήσεις τους είτε σε κλεισμένες δουλειές , δεν μπορούν.
3. Δεν δίνει υπηρεσιακό για να μπορέσουμε να φύγουμε έστω και 1.30 ώρα νωρίτερα την ημέρα της προαναχώρησης μας ακόμα και αν θέλουμε μισή ώρα για να προλάβουμε δρομολόγια λεωφορείων. Πολλοί από τους στρατιώτες, για αυτό τον λόγο, επειδή μένουν πολλά χιλιόμετρα μακρυά και χάνουν δρομολόγια, αναγκάζονται να κλείνουν διαμονή σε κάποια ενδιάμεση πόλη με αποτέλεσμα κι άλλα έξοδα .
4. Δεν δίνει άδεια στην οποία η προαναχώρηση της να είναι Σαββατοκύριακο προκειμένου μάλλον να μην έχουν με αυτό τον τρόπο οι στρατιώτες προαναχώρηση από το πρωί .
5. Οι περισσότερες μονάδες για αιμοδοσία δώσανε 4 μέρες τιμητική. Στη μονάδα μας δίνουν μόλις 2 μέρες ( η διαταγή έλεγε από 2 έως 4 μέρες ανάλογα την κρίση του διοικητή, αλλά το αναφέρω για να καταλάβετε την τάση του να κόβει μέρες .. όπως και σε αυτή του εμβολίου όπως είπα νωρίτερα )
6. Άτομα που δικαιούνται αγροτικές και φοιτητικές άδειες τις παίρνουν με το ζόρι (και αν) και μετά από πολλές φορές που το ζητάνε αλλά και πάλι δεν παίρνουν όσες δικαιούνται .

Μας λένε ότι 9μηνες θητείας δεν είναι τίποτα οπότε ότι παραπάνω προκύπτει σε άδεια είναι υπερβολή.

Πέρα από τις άδειες .

1. Παρακαλάμε να έχουμε υπηρεσία προκειμένου να μην είμαστε κενοί γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπούμε σε οποιαδήποτε αγγαρεία .
2. Αν δεν έχεις υπηρεσία σε στέλνουν στα σύνορα και στο ποτάμι για να φτιάξεις κονσερτίνα (φράχτη για του πρόσφυγες) ή να καθαρίσεις πεδία μάχης που είναι έξω στην ύπαιθρο .
3. Άτομα από άλλες μονάδες, που έχει τύχει σπανίως να κάνουν κάτι τέτοιο, έχουν λάβει τιμητικές άδειες , πράγμα που σε εμάς δεν υφίσταται εννοείται .
4. Μαθαίνουμε τις υπηρεσίες την τελευταία στιγμή.
5. Έχουν δοθεί τιμητικές μόνο σε άτομα που έχουν βοηθήσει ως προς όφελος του Ελληνικού Στρατού, όπως πχ αποκατάσταση κτηρίων.
6. Μας αλλάζουν συνεχώς θαλάμους και δεν κοιμόμαστε καν σε θαλάμους των λόχων μας .
7. 25 άτομα χρησιμοποιούμε 6 τουαλέτες επειδή πάνω από 10 τουαλέτες έχουν ονομαστεί σαν "τουαλέτες ΣΥΠΟ" για τους 10 νεοσύλλεκτους που θα μπουν σε κάθε ΕΣΣΟ .
8. Όλοι οι θάλαμοι έχουν κοριούς και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει αυτό ότι απεντόμωση και να γίνει καθώς όλο το "κτήριο" είναι ένα παμπάλαιο κοντέινερ .

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και το Δ Σώμα Στρατού όλες αυτές τις σοβαρές καταγγελίες;
Από τα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοι αποκαλύπτεται η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.
Φαντάροι που καταπιέζει ο στρατός, παραβιάζει τα δικαιώματα μας και μας έχει μόνο ως Αναλώσιμους και Δωρεάν εργατικό Δυναμικό.
Όμως οι συνφάνταροι αποδεικνύουν το πόσο Υποκριτές και Ρατσιστές είναι το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο.
Την ίδια περίοδο που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και εκφράζουν τη δήθεν αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες από την Ουκρανία -ενώ αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για τους Ρωσόφωνους πρόσφυγες από το Ντονμπάς-, χτίζουν τείχη στον Έβρο ενάντια στους πρόσφυγες από την Συρία, το Αφγανιστάν και την Αφρική.
Η κυβέρνηση είναι συνεπής στην απάνθρωπη αντιπροσφυγική πολιτική της που αποκαλύπτεται πολύ επιλεκτική.
Στους πρόσφυγες που δημιουργούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, τα κράτη της ΕΕ όπως η Γαλλία με τους βρώμικους πολέμους που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά της συμφέροντα, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Στρατός συμμετέχουν κανονικά.
Και μετά ορθώνουν Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, κάνουν απίστευτες βαρβαρότητες και άθλιες Επαναπροωθήσεις προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι, να ζητήσουν Ακρόαση από την Ιεραρχία.
Συνφάνταροι στηρίξτε την αγωνιστική προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Με Κίνημα μέσα και Έξω από τον Στρατό να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, στην κυβέρνηση της πολεμοκαπηλίας, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που στρατιωτικοποιείται και ετοιμάζεται να επιβάλλει καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα σε όλο τον πλανήτη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου