Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Δεν έχουμε καμιά δουλειά με τους Φονιάδες των λαών: Συνφάνταροι να Αρνηθούμε την συμμετοχή μας στην ελληνοαμερικανική άσκηση που θα διεξαχθεί στο Πετροχώρι Ξάνθης


Συνφάνταροι, να Αρνηθούμε την συμμετοχή μας στην ελληνοαμερικανική άσκηση που θα διεξαχθεί στο Πετροχώρι Ξάνθης
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι  φορτηγά μεταφέρουν άρματα μάχης Abraams και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Έβρου,  για την διεξαγωγή κοινής ελληνο-αμερικανικής άσκησης, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πήρε θέση.
Καταδικάσαμε τόσο την συγκεκριμένη άσκηση που εντάσσεται στις συνολικές πολεμικές προετοιμασίες της Νατοϊκής ιμπεριαλιστικής φονικής συμμαχίας, όσο και το σύνολο της ασκούμενης αστικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο, ένα μοναδικό πεδίο βολής που ασκούνται Έλληνες και Ξένοι στρατιώτες για τους βρώμικους πολέμους της νέας εποχής των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Το τι κινδύνους για τους λαούς εγκυμονεί και η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση των Ελληνικών και Αμερικανικών Στρατιωτικών Δυνάμεων αναδεικνύεται μέσω δημοσιευμάτων και στρατιωτικών πηγών που περιγράφουν μερικά από τα σενάρια της εν λόγω άσκησης.
Τα πληρώματα των αμερικανικών τεθωρακισμένων και των ελληνικών του Δ' ΣΣ θα συνεκπαιδευτούν για επιχειρήσεις σε εδάφη που προσομοιάζουν με ανάλογα της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ άλλα σενάρια αφορούν την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας. 
Ιδιαίτερα τα σενάρια για την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνουν τους κίνδυνους για την περιοχή από τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» και την χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι πλέον «στόχος».
Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις στις 18 Μάρτη, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion» που θα καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη από τις 19 έως τις 21 Μάρτη.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε έγκαιρα αποκαλύψει όλες αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες σε σχετική του ανακοίνωση:

Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλουμε να τονίσουμε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά αντιμετωπίζοντας την Ρωσία ως Εχθρό, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει το Ελληνικό αστικό κράτος στον Πόλεμο της Ουκρανίας: 
παραχωρεί πολεμικό υλικό και όπλα στον Ουκρανικό Στρατό, προβαίνει σε διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μέσω της παραχώρησης του εναέριου χώρου, των χωρικών υδάτων και των κρατικών υποδομών της  για τη διέλευση στρατευμάτων και πολεμικών μέσων, ενώ μέσω των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα υπάρχει ουσιαστική εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο.
Αυτή η επιθετική συμπεριφορά της κυβέρνησης της ΝΔ-Μητσοτάκη έχει ωθήσει τις επίσημες διπλωματικές και κυβερνητικές αρχές της Ρωσίας να προβούν τέσσερις (4) φορές σε προειδοποιήσεις και απειλές προς το ελληνικό κράτος, ενώ υπήρξε και στοχοποίηση της βάσης της Σούδας από τα ρωσικά όπλα.
Η πολεμική προετοιμασία που διεξάγεται στο Πετροχώρι Ξάνθης αφενός αποκαλύπτει τον πραγματικό επιθετικό ρόλο των ελληνο-αμερικανικών συνεκπαιδεύσεων αφετέρου αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος εκδικητικού πλήγματος.  
   Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει Άρνηση Συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις Αμερικανικές Δυνάμεις.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στο δράμα των λαών καθώς ήδη ζούμε το δράμα του λαού στο Αφγανιστάν, στην Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των επιδιώξεων των αστικών τάξεων.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, τους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλοΝατοϊκή πολιτική της Ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες.
Είμαστε ενάντια στην Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων, την Στρατιωτικοποίηση, τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς της ΕΕ και τον Ευρωστρατό.
Θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα Διεθνιστικό Ταξικό Αντικυβερνητικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Εκμετάλλευση και Καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου