Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Καταγγελία για ξύλο και ρατσιστική συμπεριφορά διοικητή στις Ειδικές Δυνάμεις

Καταγγελία για ξύλο και ρατσιστική συμπεριφορά διοικητή στις Ειδικές Δυνάμεις σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Ενώ ήδη έχουμε αποκαλύψει περιστατικά ωμής και παράνομης βίας στις ειδικές δυνάμεις, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων έμαθαν από στρατιώτη σε μονάδα όπου είχαν πάει για ενημερωτική εξόρμηση και άλλο ακραίο περιστατικό το οποίο συνέβη στην Κύπρο πριν περίπου 2 έτη (ο στρατιώτης πήρε αναβολή και επανήλθε στη συνέχεια υπηρετώντας πια σε μονάδα εκτός ειδικών δυνάμεων). 
Μέσα λοιπόν σε όλα τα λίγο πολύ γνωστά περιστατικά βίας και καψονιών, ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι οι στρατιώτες κλείστηκαν σε δωμάτιο δίχως φως με τις κλωτσιές και τις γροθιές να πέφτουν βροχή, δίχως να καταλαβαίνουν από ποιον. 
Πρόκειται για μία ακραία μορφή βίας η οποία μένει βέβαια ατιμώρητη με τους θρασύδειλους υπεύθυνους να μην ομολογούν ότι προβαίνουν σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις. 
Ο ίδιος τους είπε επιπλέον ότι πήρε αναβολή έπειτα από επεισόδιο που είχε με τον διοικητή του ο οποίος τον προσέβαλε χυδαία για την καταγωγή του από γειτονική χώρα.

Καλούμε το ΓΕΣ να παρέμβει επιτέλους ώστε να σταματήσουν οι μέθοδοι εκπαίδευσης και τιμωρίας που θυμίζουν αυτές των ιδεολογικών προγόνων αρκετών στελεχών ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων: 
των αξιωματικών του ΕΑΤ- ΕΣΑ. 
Αλλά και ο ρατσιστικός οχετός. 
Και καλούμε τους στρατιώτες να μην επιλέγουν την κατάταξη σε τέτοια σώματα που προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά τους. 
Αυτό θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου