Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Δημοσκόπηση: Ανησυχία πολιτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία


AP Photo/Vadim Ghirda
Δημοσκόπηση: Ανησυχία πολιτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία
efsyn.gr
Ο έντονος προβληματισμός των Ελλήνων για την πολεμική σύρραξη που διαδραματίζεται στην Ουκρανία, αλλά και για τις συνέπειες του πολέμου, καταγράφεται σε νέα έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, οι 8 στους 10 ερωτηθέντες ανησυχούν «πολύ» ή «αρκετά» για τις εξελίξεις, ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία.


Ποσοστό 47% θεωρούν τα «διεθνή θέματα» ως τον κυριότερο λόγο για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, ενώ ένα 35% μιλά για «κυβερνητικούς χειρισμούς ή αστοχίες».


Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (47%) θεωρεί πως κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων των τιμών στην ενέργεια.


Όσο για την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα (33,5%), όμως η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (23,5) προσεγγίζει μονοψήφιο αριθμό. Στο 14,5% ανέρχεται το τρίτο Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν ΚΚΕ (5%), Ελληνική Λύση (4%) και ΜέΡΑ25 (3).

→ Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου