Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τεράστιοι κίνδυνοι από την Εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία: Κλείνει για ένα μήνα ο εναέριος χώρος του Έβρου μετά από αμερικανικό αίτημα!

Τους τεράστιους κινδύνους της Εμπλοκής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και υποδομών, αλλά και των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα αποκαλύπτουν οι τελευταίες κινήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ.
Καταρχήν κλείνει για ένα μήνα ο εναέριος χώρος του Έβρου μετά από αμερικανικό αίτημα!
Μια κίνηση που συνδέεται άμεσα με την αμερικανική βάση στην περιοχή και την χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά Αμερικανικών και Νατοϊκών στρατευμάτων και μέσων. 
Όπως γράφει το xanthinea.gr ,«με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγορεύει από την 1η έως και την 28η Μαρτίου όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Εβρου, με εξαίρεση μόνο για τα αεροσκάφη τα οποία έχουν νωρίτερα καταθέσει και λάβει ειδική άδεια προκειμένου είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής, είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων πάνω από την ελληνική ακριτική περιοχή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αμερικανικού αιτήματος και στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ή αεροσκάφη συμμάχων τους στην περιοχή θα μπορούσαν, κάνοντας χρήση εναέριων μέσων, να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί πλέον βασική πύλη ανεφοδιασμού των βάσεων που διατηρούν οι ΗΠΑ σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Όμως υπάρχουν και συγκεκριμένες πολεμικές προετοιμασίες του Ελληνικού Στρατού που σκορπούν ανησυχία. 
Από την Τρίτη 1η Μαρτίου και μέχρι τις 18 του μήνα το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο ξεκινά τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας ασκήσεων με τη συμμετοχή του Πεζικού, αλλά και των μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού.
Αναλυτές αναφέρονται σε στρατιωτικές πηγές που κάνουν λόγο για σενάρια ασκήσεων αυστηρά διαβαθμισμένα και σε ανώτατο βαθμό, κάτι το οποίο συμβαίνει συνήθως μόνο κατά τη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων», της σημαντικότερης και μεγαλύτερης άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως σημειώνουν πάντως οι ίδιες πηγές, ένα από τα βασικά σενάρια των ασκήσεων προβλέπει την προσομοίωση προάσπισης της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας».

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και κρατικών υποδομών.

Όλοι στην Αντιπολεμική Διαδήλωση: Τρίτη 1/3, 19:00, Προπύλαια - Βουλή
Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες συνθήκες το αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά. Να κάνει μαζικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία, σχολές και γειτονιές.
Όλες και όλοι κατεβαίνουνε στα συλλαλητήρια.
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ και Στόχος των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων
Εμείς με τους αγώνες μας πρέπει να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να μην Εμπλέξει τις στρατιωτικές δυνάμεις, τις κρατικές υποδομές -λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- και τις αμερικανικές βάσεις, που ήδη συμβάλλουν.
O Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκουν την ακόμη μεγαλύτερη Εμπλοκή της χώρας μας στον Πόλεμο στην Ουκρανία, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών βλέψεων της ελληνικής άρχουσας τάξης, ταυτισμένοι με τους αμερικανικούς επιθετικούς σχεδιασμούς σε στρατιωτικό-ενεργειακό-πολιτικό επίπεδο.  
Μετά την αποστολή πολεμικού υλικού θέλουν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους λαμβάνοντας μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.
στην Ουκρανία! 
Εμπλέκουν τον λαό μας σε έναν πόλεμο που γίνεται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας, των επιθετικών επιλογών της διεφθαρμένης ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ουκρανίας που ταυτίζεται με τις πιο ακραίες επιλογές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε να βγει η Ελλάδα από τη δολοφονική, παρεμβατική, αιμοβόρα συμμορία του ΝΑΤΟ, η οποία μόνο θάνατο και δυστυχία έχει φέρει στους λαούς όλα αυτά τα χρόνια. 
Το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τους λαούς και πρέπει να διαλυθεί.
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει ποιο ρόλο παίζει το ΝΑΤΟ. Το καλοκαίρι ζήσαμε το δράμα του λαού στο Αφγανιστάν. Τώρα ζούμε το δράμα των λαών της Ουκρανίας. Καθημερινά ζούμε το δράμα των προσφύγων που συλλαμβάνουν, χτυπούν, Επαναπροωθούν και Δολοφονούν σε Έβρο και Αιγαίο, έχοντας καταστήσει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο νεκροταφείο προσφύγων.
KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.
Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη.
Να κλείσουν οι Βάσεις. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα.
Καμιά εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης/Σούδας και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων
Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων.
Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου