Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Τα Εορταστικά Γκρουπ των αδειών για το Πάσχα-Ποιος θα πληρώσει τα ακριβά εισιτήρια; Οι φαντάροι που αμείβονται με 8,7 ευρώ;

ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ 
ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ
Αν και το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τα Εορταστικά Γκρουπ για το Πάσχα, στις μονάδες οι συνάδελφοι καλούνται από τις Διοικήσεις να δηλώσουν ποιο από τα δύο Γκρουπ επιθυμούν.
Οι συνφάνταροι όμως διαπιστώνουν ότι το Πρώτο Εορταστικό Γκρουπ μας υποχρεώνει να επιστρέψουμε τη Δευτέρα του Πάσχα, άρα πρέπει να ταξιδεύσουμε την Κυριακή του Πάσχα! 
Το Δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλούν τους φαντάρους και τις οικογένειές τους σε εγρήγορση για το ζήτημα των αδειών του Πάσχα! 
Να διεκδικηθούν οι άδειες για όλα τα γκρουπ και να δοθούν σωστά ώστε να μη χρειαστεί κανείς να ταξιδέψει την Κυριακή του Πάσχα. 
Αντίθετα προειδοποιούμε το ΓΕΕΘΑ να μεριμνήσει ώστε κανένας στρατευμένος να μην περάσει εορταστική μέρα σε λιμάνι, σταθμό, πλοίο τρένο κλπ.
Επίσης, σοβαρό ή ακόμη σοβαρότερο θέμα είναι το ποιος θα καλύψει το κόστος της Μετακίνησης.
Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση αρνούνται να καλύψουν το κόστος παρά το γεγονός ότι μας έφεραν Υποχρεωτικά στον Στρατό και μας δίνουν τον μισθό κοροϊδία των 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Ιδίως την τωρινή περίοδο εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, της εφοπλιστικής κερδοσκοπίας αλλά και των αεροπορικών εταιρειών, του πολέμου και της ασυδοσίας των ενεργειακών εταιρειών το κόστος μετακίνησης έχει ξεφύγει.
Η Ακρίβεια είναι τρομερή και οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Εμείς απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν τα μέσα για να μεταφέρουν τους συνφάνταρους.
Η διαφορετικά να καλύψουν τα έξοδα με μια επιπλέον Κατάσταση Επιβίβασης.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε η κυβέρνηση να ξοδεύει 65 ευρώ για αγορές όπλων και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτικών και Αστυνομικών, να ξοδεύει παραπάνω από το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, να ξοδεύει τόσα εκατομμύρια ευρώ σε Στρατιωτικές παρελάσεις....
Και στους φαντάρους να Αρνείται τη δωρεάν μετακίνηση που είναι υποχρεωμένη να προσφέρει.
Πολύ περισσότερο να χρησιμοποιεί τους χιλιάδες συναδέλφους ως Πελατεία για την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΕΝΟΣΕ, τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ, τους εφοπλιστές και τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να ζητήσουν Ακρόαση από όλη την Ιεραρχία απαιτώντας να καλύψουν το κόστος Μετακίνησης.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου