Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Συνεχείς Πολυεθνικές Ασκήσεις στην Ελλάδα που μετατράπηκε από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τεράστιο στρατόπεδο και Πεδίο Βολής του ΝΑΤΟ

Σε πρόσφατη μελέτη του ΝΑΤΟ αναδεικνύονταν ότι στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ και ενώ η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας βαθαίνει τρεις χώρες παίζουν καθοριστικό ρόλο:
η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ελλάδα.
Μπορεί η Πολωνία με την Ρουμανία να παίζουν κεντρικό ρόλο μεταξύ άλλων ως πυλώνες της Αντιπυραυλικής Ασπίδας του ΝΑΤΟ, αλλά ο ρόλος του ελληνικού κράτους εκτιμάται ως αντίστοιχα σοβαρός ως το βασικό πέρασμα των Νατοϊκών και Αμερικανικών στρατευμάτων και μέσων, για την συμβολή του στον ιμπεριαλιστικό έλεγχο των Βαλκανίων για τη Δύση και την συμβολή του στην πολεμική προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών της Βαλκανικής, για τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων και εναέριων διαδρομών, την παρουσία των αμερικανικών βάσεων, αλλά και την συμβολή του στην διεξαγωγή κρίσιμων πολεμικών ασκήσεων.
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο κράτος του ΝΑΤΟ που να διεξάγονται συνεχώς τόσο πολλές και τόσο σημαντικές διεθνείς πολεμικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Το επιπλέον κρίσιμο χαρακτηριστικό των ασκήσεων αυτών είναι το γεγονός ότι αφορούν το σύνολο των Πολεμικών Όπλων, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αξίζει να καταγραφεί και η ένταση των ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του παρακολουθώντας τις ασκήσεις που διεξάγονται τον Μάρτιο του 2002, παράλληλα με τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία.     

Πολυεθνική Άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 22»

Από την Δευτέρα έως την Παρασκευή , διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 22» στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος, με την συμμετοχή μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two/ SNMCMG2).
Στην «ΑΡΙΑΔΝΗ 22», οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:
Την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ως πλοίο έδρας του Διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου (Δ/ΔΝΑΡ) Πλοιάρχου Αθανάσιου Σπανού ΠΝ.
Τα Ναρκοθηρευτικά (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ, ΕΥΝΙΚΗ και ΚΑΛΥΨΩ.
Την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΑΥΜΑΧΟΣ.
Ένα Ελικόπτερο AB-212 της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού.
Ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
Επιπλέον συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από σύμμαχες και φίλες Χώρες ως εξής:
Τα πλοία της SNMCMG2 ως ακολούθως:
Το ΝΘΗ FGS BAD RAPPENAU από την Γερμανία.
Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ESPS METEORO και το ΝΘΗ ESPS SELLA από την Ισπανία.
Το ΝΘΗ ITS GAETA από την Ιταλία.
Ένα Αυτόνομο Υποβρύχιο Όχημα (Autonomous Underwater Vehicle – AUV) από το Βέλγιο με τετραμελή ομάδα χειρισμού.
Προσωπικό από τη Βουλγαρία στο Εν Πλω Επιτελείο.
Αξιωματικοί Παρατηρητές από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
H Άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 22» είναι τύπου INVITEX (Invitation to an Exercise), διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αφορά στην εφαρμογή διαδικασιών, τεχνικών και αντιμέτρων Ναρκοπολέμου για την αντιμετώπιση ευρέως φάσματος τύπου ναρκών, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Ελληνοαμερικανική άσκηση «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 22» (THRACIAN COOPERATION – 22)

Από τη Δευτέρα 14/03 έως και την Παρασκευή 18/03 , πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Mετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 22» (THRACIAN COOPERATION – 22), επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ), με τη συμμετοχή:
  • της 3ης Ίλης [C- (Charlie) Company] του 1-16 Τάγματος Πεζικού [Infantry Battalion (IN BN)] της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (1st Infantry Division) των ΗΠΑ 
  • τμημάτων και μέσων της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΟΣ», της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «Ταξιαρχία Ιππικού – ΠΙΝΔΟΣ» και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ».
Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου Colonel Ayman Alian καθώς και παρατηρητές από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022


Από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 2022, που θα λάβει χώρα στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης).
Η Άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:
Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.
Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.
Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.
Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.
Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.
Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.
Η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022» είναι τύπου ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων), που αφορά στη διεξαγωγή Διακλαδικών και Αεροπορικών Επιχειρήσεων και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών, στην διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό περιβάλλον καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρατηρούνται κατά την διάρκεια πραγματικών επιχειρήσεων.Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022

Κατά την διάρκεια της Άσκησης θα συνεξετασθούν και αντικείμενα συνεκπαίδευσης με τις συμμετέχουσες δυνάμεις της Άσκησης ΩΡΙΩΝ 22. Σημειώνεται ότι η Άσκηση ΩΡΙΩΝ 22 θα διεξαχθεί από 28 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2022 και αποσκοπεί στην εξέταση έργων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΕ), με την συμμετοχή τόσο των τμημάτων της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ όσο και τμημάτων ΕΕ της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική μας ανακοίνωση:

Αρχές Μαρτίου γράφαμε για τις ασκήσεις του αεροπλανοφόρου ΧΑΡΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ στο βόρειο Αιγαίο, πριν καταπλεύσει στην Κρήτη και τη βάση της Σούδας:  
Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Τρούμαν» με το στολίσκο κρούσεως – συνοδείας του αφού επιχείρησε στο Βόρειο Αιγαίο (4 – 5/3), παραμένει σε ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή. 
αεροπλανοφορό  ΤΡΟΥΜΑΝ

Στα Διεθνή Ύδατα μεταξύ Λήμνου και Λέσβου με κατεύθυνση το Θρακικό Πέλαγος βρίσκεται και το αντιτορπιλικό USS Bainbridge κλάσης Arleigh Burke έχει εκτόπισμα 9200 τόνους, μήκος 155 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 30 κόμβων. Με όπλο τους πανίσχυρους βαλλιστικούς πυραύλους Tomahawk οι οποίοι στην έκδοση BlockII TLAM-A μπορεί να χτυπήσει στόχους στο έδαφος σε απόσταση έως και 1550 μίλια δηλαδή σχεδόν 2500 χλμ η οποία φυσικά καλύπτει ακόμα και από το Αιγαίο ολόκληρη την Ουκρανία αλλά και μεγάλο μέρος της Ρωσίας. Με τους Tomahawk να είναι τα Στρατηγικά όπλα τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Οι πύραυλοι Cruise Τοmahawk κατευθύνονται με πολλαπλούς τρόπους και από διαφορετικούς αισθητήρες προκειμένου να χτυπήσουν στόχους με «χειρουργική» ακρίβεια όπως δορυφόροι, μαχητικά αεροσκάφη, ιπτάμενα ραντάρ, μη επανδρωμένα UAV αλλά ακόμα και από κομάντος στο έδαφος.

Ταυτόχρονα το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας «Charles De Gaulle», με τον δικό του στολίσκο, στον οποίο έχουν ενταχθεί τόσο ελληνική Φρεγάτα και Υποβρύχιο, πλέει προς την Αδριατική. 

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται η γαλλική Φρεγάτα κλάσης FREMM, «Normandie» (D651).

Με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο δείχνει να μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο απέπλευσε το απόγευμα του Σαββάτου (σε ώρα Ελλάδας) ένα νέο γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ.
Το οχηματαγωγό «LIBERTY PASSION», πλοίο με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μάρτη.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ και Στόχος των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων
Εμείς με τους αγώνες μας πρέπει να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να μην Εμπλέξει τις στρατιωτικές δυνάμεις, τις κρατικές υποδομές -λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- και τις αμερικανικές βάσεις, που ήδη συμβάλλουν.
O Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκουν την ακόμη μεγαλύτερη Εμπλοκή της χώρας μας στον Πόλεμο στην Ουκρανία, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών βλέψεων της ελληνικής άρχουσας τάξης, ταυτισμένοι με τους αμερικανικούς επιθετικούς σχεδιασμούς σε στρατιωτικό-ενεργειακό-πολιτικό επίπεδο.  
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ
Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε να βγει η Ελλάδας από τη δολοφονική, παρεμβατική, αιμοβόρα συμμορία του ΝΑΤΟ, η οποία μόνο θάνατο και δυστυχία έχει φέρει στους λαούς όλα αυτά τα χρόνια. 
Το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τους λαούς και πρέπει να διαλυθεί.
KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.
Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη.
Να κλείσουν οι Βάσεις. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα.
Καμιά εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης/Σούδας και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων
Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων.
Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη
Καταδικάζουμε τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Δεν θα Σκοτώσουμε-Δεν θα Σκοτωθούμε εμείς για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, για εθνικά-αστικά συμφέροντα και κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου