Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ LUEBECK ΤΗΣ SNMG-2: Προετοιμασίες για βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ LUEBECK ΤΗΣ SNMG-2
Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ με τη Γερμανική Φρεγάτα FGSLUEBECK της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), στην θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Αυτά αναφέρει η προπαγανδιστικού χαρακτήρα ανακοίνωση του ΓΕΕΑΘΑ
 
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο κράτος του ΝΑΤΟ που να διεξάγονται συνεχώς τόσο πολλές και τόσο σημαντικές διεθνείς πολεμικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Το επιπλέον κρίσιμο χαρακτηριστικό των ασκήσεων αυτών είναι το γεγονός ότι αφορούν το σύνολο των Πολεμικών Όπλων, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αξίζει να καταγραφεί και η ένταση των ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου