Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Στρατόπεδο Κανδηλάπτη: πόσο μεγάλος ήταν ο Κίνδυνος για τους δεκάδες φαντάρους από την πρόσφατη φωτιά; Τραυματίστηκαν συνφάνταροι; Κατέρρευσε στέγη;

Ποια ήταν τα αίτια της πυρκαγιάς σε θάλαμο συνφάνταρων που απείλησε (40) από αυτούς;
Υπήρξαν τραυματισμοί συναδέλφων;
Σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές στο θάλαμο, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε ο τραυματισμός φαντάρων;
Ποια μέτρα θα ληφθούν;
Είναι δυνατόν να δίνονται 65 δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών, αλλά οι χιλιάδες νέοι που υποχρεώνονται σε Στρατιωτική θητεία να αναγκάζονται να πληρώσουν 5000-6000 ευρώ και να απειλείται η Σωματική Ακεραιότητα και η Ζωή μας στα άθλια στρατόπεδα; 
Σε νεώτερη ανταπόκριση τους οι συνφάνταροι ενημερώνουν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά υπήρξαν και δυο τραυματίες από τη φωτιά στο Κανδηλάπτη με ράμματα, επειδή το ταβάνι έπεσε στο κεφάλι τους!!!
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας τις καταγγελίες των συνφάνταρων;
Να σημειώσουμε ότι στα ερωτήματα που έχει θέσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν έχει υπάρξει καμιά απάντηση από την Ιεραρχία.
Θυμίζουμε:
Στην 23η ΕΥΠ της 23ης Ταξιαρχίας κόντεψαν να καούν περισσότεροι από 40 φαντάροι εξαιτίας Πυρκαγιάς στον θάλαμο
Στιγμιότυπο από τη φωτιά που έκαιγε εντός του στρατοπέδου
Τεράστιος ήταν ο κίνδυνος να θρηνήσουμε την ζωή 40 συναδέλφων από πυρκαγιά στο θάλαμο οπλιτών της 23ης Επιλαρχίας Υποστήριξης (23 ΕΥΠ).
Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Απριλίου 2022, στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην Αλεξανδρούπολη ξέσπασε πυρκαγιά στο θάλαμο οπλιτών της 23ης Επιλαρχίας Υποστήριξης (23 ΕΥΠ). 
Εντός του οποίου υπήρχαν περισσότεροι από σαράντα (40) Συνφάνταροι.
Ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε την απώλεια δεκάδων νέων παιδιών είναι η έγκαιρη παρέμβαση του Αξιωματικού υπηρεσίας της Μονάδας (ΑΥΔΜ) και των οργάνων υπηρεσίας που παρενέβησαν άμεσα ώστε να επιτευχθεί ο ασφαλής απεγκλωβισμός τους.
Παράλληλα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης η οποία εδρεύει πολύ κοντά στο ανωτέρω στρατόπεδο με αποτέλεσμα τον έγκαιρο έλεγχο της φωτιάς.
Τα ερωτήματα σοβαρά και πρέπει να απαντηθούν από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Αντί να έχουμε επίσημη ανακοίνωση, στρατιωτικά σαιτ που συχνά ταυτίζονται με το Πεντάγωνο επιχειρούν να υποβαθμίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.
Όσο αξίζουν συγχαρητήρια όμως σσε όσους έδρασαν για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, άλλο τόσο πρέπει να καταγγελθεί το κουκούλωμα, η ωραιοποίηση επικίνδυνων περιστατικών στο όνομα να διαφυλαχθεί το Γόητρο του Στρατού και της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου