Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

O Μητσοτάκης μας Εμπλέκει σε Πόλεμο με την Ρωσία! Συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις- Θα στείλει τεθωρακισμένα και βαριά πυροβόλα στην Ουκρανία;

Ενώ ο Υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος δεν έπεισε κανέναν απαντώντας στις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση έχει στείλει έξι (6) φορτία οπλισμού στον Ουκρανικό στρατό, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς αποστολής βαρύ οπλισμού καθώς η ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή μπαίνει σε νέα φάση, με τις επιχειρήσεις στα Ανατολικά και Νότια της Ουκρανίας.  
Σημειώνεται ότι η Αθήνα, για να είναι στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να είναι στις πρώτες χώρες που έστειλε όπλα στην Ουκρανία: 
Καλάσνικοφ, RPG-18 εκτοξευτήρες και πυρομαχικά, ήδη από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής.
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι  το οποίο ταυτίζεται πλήρως με τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠ που  επιδιώκουν έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς, προβάλλει την απαίτηση για περισσότερα όπλα.
Η κυβέρνηση των Μητσοτάκη-ΝΔ εξετάζει τα αιτήματα που θέτουν και οι ΗΠΑ. Σε πρώτη φάση ζητούν τα ΤΟΜΑ BMP-1 του Ελληνικού Στρατού. ΤΟΜΑ που αποκτήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τα αποθέματα του στρατού της Ανατολικής Γερμανίας.
Οι ΗΠΑ πιέζουν την κυβέρνηση της ΝΔ να "διώξει" τα ρωσικά οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και να τα αντικαταστήσουν με αμερικανικά όπλα, εξασφαλίζοντας συμβόλαια για τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ. Νέα οικονομική αιμορραγία για τον λαό μας.... 
Οι ουκρανικές απαιτήσεις συμπεριλαμβάνουν και τα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς τύπου OSA-AK) καθώς θα μπορούσαν να παραχωρηθούν δίχως προβλήματα αδειοδότησης. Και αυτό γιατί την έγκριση για την εξαγωγής τους θα πρέπει να δώσει το Βερολίνο.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που βρίσκει απέναντι της τον λαό μας ο οποίος αρνείται την Ελληνική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία, δέχεται ολοένα περισσότερα αιτήματα από τις ΗΠΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, μέσω του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Mark A. Milley, διατυπώθηκαν νέες απαιτήσεις.
Ας μην εξετάσουμε όμως την συμπεριφορά της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη με την θεωρία της εξάρτησης, που αποδεικνύεται εντελώς άχρηστη ως πολιτικό εργαλείο. 
Η ελληνική άρχουσα τάξη έχει επιλέξει να αναβαθμίσει την στρατηγική της θέση μέσω του πολέμου. 
Και σε αυτό υπάρχει πλήρη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων εξουσίας, όλου του αστικού συστήματος εξουσίας. 
Κανείς δεν ξεχνά ότι η στενότερη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ εκδηλώθηκε δημόσια το 2012, πήρε χαρακτηριστικά διακυβέρνησης το 2015 με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ΝΑΤΟ, τις Διεθνείς ασκήσεις όπως την ΗΝΙΟΧΟΣ και τους εξοπλισμούς, με πρώτο τον εκσυγχρονισμό των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION που κρίνονται απαραίτητα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο εναντίον του Ρωσικού Στόλου! 
Αλλά και στις επιδιώξεις του ελληνικού καπιταλισμού στη Μεσόγειο, που υπηρετούν όλα οι κυβερνήσεις. Στρατηγικά επίδικα για την ελληνική άρχουσα τάξη που διασταυρώνονται με τις αντίστοιχες στοχεύσεις της τουρκικής αστικής τάξης, πυροδοτώντας την έξαρση του ανταγωνισμού ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο του Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου! 
Το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ORION κόστισε 600 εκτ. δολάρια, που μοιράζονται η αμερικανική LONCHENDE και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες! 

ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ RAMSTEIN
Φαίνεται όμως ότι οι στόχοι της ρωσικής εισβολής στα Ανατολικά και Νότια της Ουκρανίας επιτυγχάνονται και το ΝΑΤΟ επιδιώκει να παρέμβει ακόμη πιο αποφασιστικά. Και το ελληνικό αστικό κράτος θα συμβάλει ακόμη πιο σοβαρά.
Στην συνάντηση υπουργών Άμυνας από 40 χώρες που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν στην αεροπορική βάση Ramstein στην Γερμανία, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική επέμβαση και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, κατά την παρέμβασή του  ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε για την προσφορά κάθε δυνατής ανθρωπιστικής και αμυντικής βοήθειας, ως συνεισφορά «στον αγώνα του ουκρανικού λαού για άμυνα και προστασία της ελευθερίας του».
Μάλιστα τόνισε την πλήρη ευθυγράμμιση με τους αμερικανικούς και Νατοϊκούς σχεδιασμούς, καθώς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του ρωσικού αναθεωρητισμού και συντάχθηκε με εταίρους και συμμάχους της όσον αφορά την απόφαση επιβολής κυρώσεων και πλήρους εφαρμογής τους, παρά το βαρύ οικονομικό τίμημα που συνεπάγονται». Τίμημα που βεβαίως πληρώνει ο λαός μας!
Οι δηλώσεις-δεσμεύσεις του Υπουργού Άμυνας σύμφωνα με της οποίες το ελληνικό κράτος πρόκειται να εμπλακεί ακόμη περισσότερο στον πόλεμο της Ουκρανίας λαμβάνοντας ακόμη πιο Εχθρική στάση απέναντι στην Ρωσία, πρέπει να εξεταστούν σε συνάρτηση με το δημοσίευμα των ΝEW ΥORK ΤAMES.
Σύμφωνα με αυτό, οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 και άρματα μάχης M60A3 και Leopard 1A5. Το αμερικανικό καθεστωτικό μέσο τονίζει πως το αίτημα έγινε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Mark A. Milley ο οποίος ανέλαβε να τηλεφωνήσει στην ελληνική κυβέρνηση.
Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας περιέγραψε τον επόμενο μήνα ως κρίσιμο σημείο καμπής τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία. Αυτή η φάση της μάχης φαινομενικά ευνοεί τη Ρωσία, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται στο ανοιχτό και πεδινό έδαφος της Ανατολικής Ουκρανίας όπου δεν υπάρχουν μεγάλα αστικά συγκροτήματα για να «βαλτώσουν» και αυτό σημαίνει πως οι Ουκρανοί θα χρειαστούν πλέον βαρύ οπλισμό και όχι αντιαρματικά.
Για αυτό λοιπόν βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Καναδάς και άλλα κράτη της Δύσης παρέχουν τεθωρακισμένα, βαρύ πυροβολικό, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά, UAV καταστροφείς αρμάτων κλπ.
Σύμφωνα όμως με τον διεθνή τύπο, η μεταφορά αυτών των οπλικών συστημάτων γίνεται μέσω της Πολωνίας και της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που έχει πλέον στοχοποιηθεί από την Ρωσία.
Πρέπει να τονίσουμε όχι μόνο την τεράστια Εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λαμβάνει.
Καταρχήν, πρόκειται για δυτικά όπλα που αναθεωρούν ιστορικές δεσμεύσεις όπως στην περίπτωση της Γερμανίας που δίνει τα γερμανικά τεθωρακισμένα LEOPARD σε εμπόλεμη ζώνη.
Δεύτερον, τίθεται το ερώτημα αν τα όπλα αυτά μπορούν να χειριστούν οι Ουκρανοί ή θα τα συνοδεύουν Νατοϊκοί στρατιώτες, κάτι που ήδη καταγγέλλεται από την Ρωσία ότι συμβαίνει.
Τρίτο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στείλει και Έλληνες στρατιώτες στην διευρυμένη εμπόλεμη ζώνη που συμπεριλαμβάνουν πλέον και τις γειτονικές χώρες στην Ουκρανία; 
Υπάρχουν καταγγελίες για απογείωση ουκρανικών αεροσκαφών από αεροδρόμια της Ρουμανίας. 
Στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία σχεδίαζε να στείλει ο Ελληνικός Στρατός άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα από μονάδες στον Έβρο. Και στις χώρες αυτές δρουν Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ καθώς η Μάυρη Θάλασσα παίζει στρατηγικής σημασίας ρόλο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν δοθεί το αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ109 στο οποίο Ενεργεί μια ομάδα (Στοιχείο) έξι ατόμων, θα είναι Έλληνες στρατιώτες οι χειριστές; 
Ποιος επίσης θα επανδρώσει τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα;
Ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους:
Το άρμα μάχης Leopard 1 A5 είναι ένα μέσο άρμα μάχης που χρησιμοποιείται στον ΕΣ σε όλο τον ηπειρωτικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα τα 500 Leopard 1A5 χρησιμοποιούνται από την 8η Μ/Κ Ταξιαρχία στα Ιωάννινα, στο Λιτόχωρο, από τους Πεζοναύτες (μια Ύλη) και στον Έβρο όπου εξοπλίζει 3 Μ/Κ ταξιαρχίες συν τρεις επιλαρχίες αναγνώρισης.Το πλήρωμα του αποτελείται από 4 άτομα. 
Τo άρμα μάχης Leopard 1 A5 χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αντιμετώπιση θωρακισμένων στόχων, μέσω του πυροβόλου των 105 mm και για την αντιμετώπιση χερσαίων και εναέριων στόχων, μέσω του συζυγούς και του αντιαεροπορικού πολυβόλου.
Το Μ109, είναι ένα από τα πιο βασικά πυροβόλα και στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς και βρίσκεται σε Μοίρες Μέσου Πυροβολικού (ΜΜΠ).
Το άρμα μάχης M-60 αποτελεί εξέλιξη του μέσου άρματος M-48. Τα τελευταία 254 άρματα μάχης Μ-60 Α1/Α3 αποσύρθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό τον Ιούνιο του 2009.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με συνεχείς του ανακοινώσεις έχει αναδείξει το ζήτημα της ελληνικής εμπλοκής-συμμετοχής στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Θυμίζουμε:




ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ
Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πρόσφατα ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν επιδρομές εναντίον κρατών- μελών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
«Καταλαβαίνουμε σωστά ότι, για χάρη της διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; 
Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
Η Ζαχάροβα τα είπε αυτά μετά την δήλωση του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, Τζέιμς Χίπι ότι η χώρα του στηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικούς στόχους. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα νόμιμη η χρήση βρετανικών όπλων σε αυτά τα χτυπήματα.
Οι προειδοποιήσεις αυτές του Ρωσικού ΥΠΕΞ λέτε να αφορούν μόνο τη Βρετανία;

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
 ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Το αντιδραστικό καθεστώς της Ουκρανίας συνέβαλε και συμβάλει στον πόλεμο καθώς ταυτίζονται με τις πιο επιθετικές επιλογές και επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Να σταματήσει η ρωσική εισβολή και να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα και οι Μισθοφόροι όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και οι οπλισμοί που έχουν δώσει οι χώρες της Δύσης. Να διαλυθούν οι Ναζιστικές Πολιτοφυλακές.

Ένταση της ταξικής πάλης ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, με διεθνιστικά, αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. 
Δικαίωση των λαών της Ουκρανίας και σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Στήριξη των προσφύγων.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη. Να κλείσουν οι Βάσεις. Όχι μόνο να μην ενταχθούν νέες χώρες αλλά να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα. 
ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης.

Να αντισταθούμε στην εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης, Σούδας, Αράξου, Λάρισας και Ακτίου,  αλλά και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων. 
Να μπολοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Καμιά παροχή υπηρεσίας στις πολεμικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις.

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου