Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Μιλούν για "φόβο θερμού επεισοδίου" αλλά μήπως στρώνεται το χαλί του Συμβιβασμού στο Αιγαίο;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με σχετική του ανακοίνωση επιχείρησε να περιγράψει το διεθνές πλαίσιο, τους όρους και τα επίδικα της νέας έξαρσης του Ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όμως που έχει επιβάλλει καθεστώς Μυστικής Διπλωματίας στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις (και όχι μόνο), πιεζόμενη από τους γνωστούς εθνικιστικούς-μιλιταριστικούς κύκλους και τα κανάλια που απαιτούσαν την κατάρριψη ενός Τουρκικού F 16 ή τουλάχιστον ενός τουρκικού UAV....
Προχώρησε σε διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις καταρχήν με όρους εσωτερικής πολιτικής, που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και αποδεικνύουν ότι δεν είναι η Άμυνα το πρόταγμα τους (τις ανάγκες της οποίας προφασίζονται για να πραγματοποιήσουν τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα), αλλά η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και τους άδικους πολέμους της εποχής μας.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.
Διαπιστώνουμε ότι όλοι αυτοί που μιλούσαν για τους Αμερικανούς και Γάλλους Φίλους, που προπαγάνδιζαν τις πολεμικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ και την ιμπεριαλιστική Γαλλία του Μακρόν, λέγοντας ότι θα παρέμβουν στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, πολύ απλά έγιναν άφαντοι!
Επίσης, που είναι η Διπλωματία των Εξοπλισμών, που είναι η προσδοκία ενίσχυσης της Άμυνας από τους Συμμάχους που μας έλεγαν οι προπαγανδιστές της συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ΕΛΙΑΜΕΠ), απαιτώντας να σταλούν ελληνικά στρατεύματα για να πολεμήσουν στο Σαχέλ, στο πλευρό της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων;
Σιγή...
Αλλά και οι οπαδοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μήπως τους είδε κανείς;
Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις κινήθηκε εξαιρετικά ήρεμα και προσεκτικά. Που είναι η διεθνοποίηση που έκλειναν σε όλες τις πτώσεις;

Συνεχίζοντας να εξετάζουμε την διαφορά λόγων και έργων της κυβέρνησης, την Υποκρισία, το Ψέμα της αστικής πολιτικής, που επιδιώκει τον Αποπροσανατολισμό του λαού μας (και από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα), στεκόμαστε σε μια διπλωματική ενέργεια που προβλήθηκε με στόμφο από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και κοινωνικά μέσα.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παγώνουν τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας.
Αναλυτές όμως μιλούν για μέτρο συμβολικού χαρακτήρα. "Γιατί ο διάλογος σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας κατά κύριο λόγο με στήριξη των υπουργείων Εξωτερικών για κάποια νέα ΜΟΕ, είχε οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, άρα δεν υπάρχει τίποτα το απτό να παγώσει", τονίζουν!

Ας εξετάσουμε τα στρατιωτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συνδρομή σχετικού κειμένου που αναρτήθηκε στο armyvoice.gr αποσπάσματα του οποίου παρουσιάζουμε:
Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός εξηγεί στο Armyvoice.gr γιατί τα μέτρα με την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας, δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο απόστρατος, θα πρέπει να καταγγελθεί ότι αυτή τη στιγμή εφόσον κρίθηκε σκόπιμο να αναπτυχθούν τα αντιαεροπορικά σε νησιά θα έπρεπε να επιστρέψουν ή να μην είχαν σταλεί καθόλου τα αντιαεροπορικά μας συστήματα Ρatriot στη Σαουδική Αραβία, όπως και τα αντίστοιχα Αsrad στη Ρουμανία.
Θυμίζουμε ότι είναι οπλικά συστήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στείλει στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εναντίον του λαού της Υεμένης στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Σ.Αραβίας και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.  

Ο Στρατιωτικός χαρακτηρίζει τα μέτρα αυτά ως "Καθρεφτάκια για ιθαγενείς" και τονίζει:

1. Εάν υλοποιηθεί τουρκική υπερπτήση πάνω από νησί οι διαρροές του ΓΕΕΘΑ περιγράφουν ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα θα προχωρούν σε κλείδωμα (ο λεγόμενος εγκλωβισμός δηλαδή του αεροσκάφους).
Αξίζει να πούμε ότι ενώ οι εθνικιστές και μιλιταριστές φαντασιώνονται καταρρίψεις τουρκικών αεροσκαφών, στην πραγματικότητα τα αντιαεροπορικά συστήματα θα δίνουν κρίσιμες πληροφορίες για την παράταξη των πολεμικών μέσων (δες και σχετικές αναρτήσεις στο militaire.gr) 

Στην συνέχεια της διήγησης του ο Απόστρατος στρατιωτικός αποκαλύπτει ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τους λαούς από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ελληνικού και τουρκικού κράτους.
2. Ακούστηκε ότι η διαταγή για τον εγκλωβισμό βγήκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο εγκλωβισμός διεθνώς αποτελεί πολεμική ενέργεια και έτσι εκλαμβάνεται, πλην όμως έχει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ μία τέτοια ενέργεια η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη κλιμάκωση;

3. Είναι πασιφανές ότι τα αντιαεροπορικά αυτά συστήματα τα έχουμε στις κύριους νήσους και όχι στα μικρά νησιά πάνω από τα οποία χθες τουλάχιστον κατά βάση έγινε ο μεγαλύτερος αριθμός των υπερπτήσεων και μιλάω για νησιά σαν την Καλόλιμνο,την Κάλυμνος, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Στρογγύλη, το Καστελόριζο, την Χάλκη, τους Λειψούς, τις Οινούσες κά.
Σε αυτά τα νησιά δεν υπάρχουν αντιαεροπορικά εκτός εάν σκέφτονται να στείλουν σε όλα αυτά τα νησιά μερικά, το οποίο θα ήτανε ευχής έργο πλην όμως δεν έχουμε τέτοιο αριθμό συστημάτων να σταλούν διότι ποτέ τα αντιαεροπορικά δεν δρουν κατά μόνας αλλά τουλάχιστον κατά ζεύγη.

4. Το βεληνεκές αυτών των αντιαεροπορικών είναι πολύ μικρό το kill point είναι 10 έως 12 χιλιόμετρα για τα OSAAK και τα TOR Μ1 (αυτά εάν τα φέρουν από την Κομοτηνή) και για τα asrad είναι 5 km.
Εάν αποφασίσουν να μεταφέρουν Patriot από την Αθήνα και την Καβάλα πράγμα που εκτιμώ ως απίθανο ή αν φέρουν αυτά από τη Σαουδική Αραβία τότε θα έχουν πολύ μεγάλο βεληνεκές αλλά θα αφήσουν ανυπεράσπιστες την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.
Να θυμίσουμε ότι η υπεράσπιση της Αλεξανδρούπολης από αντιαεροπορικά συστήματα προέκυψε από τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των σχεδιασμών τους και του πολέμου στην Ουκρανία.  

Προκύπτουν επομένως σοβαρά ερωτήματα:
Πάμε σε ολοκληρωτικό ελληνο-τουρκικό διακρατικό πόλεμο;
Συνειδητοποιούμε το πως μπορούν να ξεφύγουν τα πράγματα και τι δραματικές εξελίξεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι λαοί μας;
Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ρωσικά οπλικά  συστήματα, τα OSAAK και τα TOR Μ1, για τα οποία ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις να μεταφερθούν στην Ουκρανία;
Να θυμίσουμε ότι όλα τα κρίσιμα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τις κυρώσεις στην Ρωσία, στερούνται υποστήριξης. Οι ΗΠΑ πιέζουν να τα ξεφορτωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και να τα αντικαταστήσει με αμερικανικά, εξασφαλίζοντας συμβόλαια για τις πολεμικές βιομηχανίες της.
Τέλος, μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η αστική αντιπολίτευση έθιγαν το ζήτημα της ανάγκης συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών των δύο κρατών. Ποιος ξεχνά τις παρεμβάσεις του Ευ.Βενιζέλου. Την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν;
Μήπως η ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις είναι πρελούδιο ενός συμβιβασμού;  

ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Το συμπέρασμα είναι ότι με τις Απειλές, με τις στρατιωτικές-διπλωματικές κινήσεις και την Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Ουκρανικό πόλεμο οι άρχουσες τάξεις επιδιώκουν την αναβάθμιση του περιφερειακού τους ρόλου, επιχειρώντας να συγκεράσουν τα κρατικά συμφέροντα με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Η αστική Ελλάδα και η Τουρκία είναι κράτη Πολεμικά Ορμητήρια και εισβολείς, με επιθετική και επεκτατική πολιτική, που διαιωνίζουν την εκμετάλλευση και καταπίεση του κόσμου της εργασίας.

Μόνη απάντηση μας είναι η Άρνηση να Σκοτώσουμε και να Σκοτωθούμε για τα αστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Είναι ο Κοινός Διεθνιστικός αγώνας των στρατιωτών και του κόσμου της εργασίας ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, της κρατικής καταστολής και των ακραίων αντεργατικών πολιτικών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την Ειρήνη στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Ουκρανία μπορεί να επιβάλλει μόνο η Πάλη των λαών.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ

ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΕ

ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΕΡΙΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ όπως μας λένε οι εθνικιστές και μιλιταριστές.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Να σταματήσει η ρωσική εισβολή και να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα και οι Μισθοφόροι όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και οι οπλισμοί που έχουν δώσει οι χώρες της Δύσης. Να διαλυθούν οι Ναζιστικές Πολιτοφυλακές.

Ένταση της ταξικής πάλης ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, με διεθνιστικά, αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. 

Δικαίωση των λαών της Ουκρανίας και σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Στήριξη των προσφύγων.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη. Να κλείσουν οι Βάσεις. Όχι μόνο να μην ενταχθούν νέες χώρες αλλά να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα. 

ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης.

Να αντισταθούμε στην εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης, Σούδας, Αράξου, Λάρισας και Ακτίου,  αλλά και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων. 

Να μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Καμιά παροχή υπηρεσίας στις πολεμικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις.

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου