Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ο Βούλγαρος υπ.Άμυνας διαψεύδει την κυβέρνηση ΝΔ: «Έλληνες στρατιωτικοί διέρχονται από τη Βουλγαρία αλλά δεν θα παραμείνουν εδώ! Τι συμβαίνει;

Ο Βούλγαρος υπ.Άμυνας διαψεύδει την κυβέρνηση ΝΔ: «Έλληνες στρατιωτικοί διέρχονται από τη Βουλγαρία αλλά δεν θα παραμείνουν εδώ! Τι συμβαίνει;
Πολλά ερωτήματα και για πολλούς προκαλεί η δήλωση-διευκρίνηση του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας για τα αντιαεροπορικά συστήματα που φέρεται να στέλνει η Ελλάδα σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 24chasa.bg,ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Ζάκοφ δήλωσε ότι «Έλληνες στρατιωτικοί διέρχονται από τη Βουλγαρία, αλλά δεν θα παραμείνουν στην χώρα». Πρόκειται για το προσωπικό των συστημάτων ASRAD που από χθες έχει γίνει γνωστό ότι θα προωθήσει η Ελλάδα; 
Τελικά που θα πάνε αυτά τα συστήματα;
Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση:
Ελληνικό στρατό και Αντιπυραυλικά συστήματα στέλνει η κυβέρνηση ΝΔ στη Βουλγαρία-συμμετοχή στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας επικίνδυνη

Διευρύνοντας την ελληνική συμμετοχή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς τους ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ προχωρά στην Aποστολή ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων και Eλληνικής στρατιωτικής δύναμης στη Βουλγαρία.
Στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τέσσερις ουλαμούς ελαφρών αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου ASRAD/Hellas με το προσωπικό τους και τους σχετικούς συνδέσμους διοίκησης, στην Βουλγαρία.
Η αποστολή υλικού και προσωπικού ξεκίνησε τα προηγούμενα 24ωρα και ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες. Εντάσσεται σε σημαντικό βαθμό στην κεντρική απόφαση του ΝΑΤΟ να στηριχθούν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, οι δύο βασικές παράκτιες ανατολικές χώρες της Συμμαχίας στη Μαύρη Θάλασσα. Τα συστήματα ASRAD/Hellas χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Φινλανδία και είναι ικανά να επιχειρήσουν υπό αντίξοες συνθήκες και σε δύσκολο έδαφος. Πρακτικά αποτελούνται από ένα όχημα τύπου Hummer, το οποίο μεταφέρει τετραπλό εκτοξευτή πυραύλων Stinger. Τα ASRAD μπορεί να μεταφερθούν, εφόσον αυτό απαιτηθεί, και μέσω αέρος.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ ενισχύοντας έτσι την ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Τι είναι
Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) είναι μια προηγμένη πολυεθνική δύναμη που περιλαμβάνει χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες μονάδες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου χρειαστεί.
Πέρα από τον ρόλο της στο πεδίο της μάχης, η NRF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις αυξημένων απαιτήσεων, να παρέχει υποστήριξη στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και στη βελτιστοποίηση σε ό, τι αφορά τη χρήση της τεχνολογίας. Ειδικότερα, η NRF μπορεί να αντιδράσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων, από τη διαχείριση κρίσεων έως τη συλλογική άμυνα. Το 2014, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να ενισχύσουν τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης δημιουργώντας μια «δύναμη αιχμής του δόρατος» μέσα σε αυτή, με το όνομα Very High Readiness Joint Task Force (VJTF).
Αυτή η ενισχυμένη NRF αποτελεί ένα από τα μέτρα του Σχεδίου Δράσης Ετοιμότητας (RAP), το οποίο στοχεύει στην απόκριση σε ενδεχόμενες μεταβολές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας. Διοικητής της NRF είναι ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης (SACEUR).
Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η Διεθνής Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022 στην οποία συμμετείχαν δύο αεροπλανοφόρα, το γαλλικό ΝΤΕ ΓΚΩΛ και το αμερικανικό Χ.ΤΡΟΥΜΑΝ.  Σε σχετική ανακοίνωση μας τονίζαμε: 
Καθημερινά γίνονται 80 με 90 απονηώσεις αεροσκαφών από το αεροπλανοφόρο ΧΑΡΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ, με πτήσεις έως τη Λιθουανία, σε μια ευρεία γκάμα αποστολών στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. 
Η έκδοση ΕΑ-18G, δηλαδή ηλεκτρονικού πολέμου, που απονηώνονται και επιχειρούν από το Truman, διαθέτουν όλα εκείνα τα συστήματα για την καταγραφή ηλεκτρονικής διάταξης του πεδίου μάχης και καταστολής της εχθρικής αεράμυνας. 
Αμερικανικά ΕΑ-18G επομένως κάθε μέρα δια μέσου του FIR Αθηνών πετούν έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Ρουμανία όπου με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά που διαθέτουν δίνουν την απαραίτητη τακτική εικόνα στο έδαφος και τη θάλασσα. Πληροφορίες που μεταδίδονται στο ΝΑΤΟ και στην συνέχεια στον Ουκρανικό στρατό!
Ανάλογες αποστολές εκτελούν και ανάλογο ρόλο παίζουν και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που εμπλέκονται-συμμετέχουν επομένως στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! 
Επίσης, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί στο σημαντικότερο πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Μόνο προς την Ρουμανία, οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει μέσω της Αλεξανδρούπολης συνολικά 3.000 προσωπικού και οπλικά συστήματα, ανάμεσα στα οποία τεθωρακισμένα Bradley και τανκς τύπου Μ1 Abrams, που είχαν συμμετάσχει στην άσκηση «Θρακική Συνεργασία 2022» στο Πετροχώρι Ξάνθης μαζί με τεθωρακισμένα του Στρατού Ξηράς.
Πρόσφατα έδεσε και το οχηματαγωγό «Liberty King». Το πελώριο αυτό πλοίο, που κατέφθασε στο ακριτικό λιμάνι, μετά το «Hartland Point» και το «Liberty Passion», μεταφέρει και επιπλέον στρατιωτικά οχήματα και κοντέινερ εξοπλισμού, τα οποία επίσης αναμένεται να διεκπεραιωθούν βορειότερα στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την απόλυτη εναντίωση του στην έξοδο Ελλήνων φαντάρων, στρατιωτικών και πολεμικών μέσων.
Η πάλη του λαού μας ενάντια στο ΝΑΤΟ πρέπει να γενικευτεί.
Η κυβέρνηση του πολέμου του Κυριακού Μητσοτάκη και της ΝΔ πρέπει να ανατραπεί.
Η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να καλέσει αντικυβερνητική αντιπολεμική κινητοποίηση στο Πεντάγωνο την Πέμπτη 7/4 ενάντια στην Ελληνική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Ουκρανικό Πόλεμο αποκτά πολύ μεγάλη σημασία.
Την Πέμπτη 7/4 Διαδηλώνουμε στο Πεντάγωνο ενάντια στην Ελληνική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Πόλεμο της Ουκρανίας
 
Την Πέμπτη 7/4 Διαδηλώνουμε στο Πεντάγωνο ενάντια στην Ελληνική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Πόλεμο της Ουκρανίας

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλες-όλους να διαδηλώσουμε την Πέμπτη 07/04 στις 19.00 μ.μ. στο Υπουργείο Άμυνας ενάντια στην Πολεμική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Πόλεμο της Ουκρανίας. Εναντία στην συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο της ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας που ηγείται η Σ.Αραβία εναντίον της Υεμένης, προκαλώντας την γενοκτονία του λαού.

Την Πέμπτη 7/4 καλούμε σε αντικυβερνητική αντιπολεμική διαδήλωση. Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ γυρνά την πλάτη στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας που καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την Ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία, όπως όμως και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας που οδήγησαν τους λαούς της Ουκρανίας στον πολεμικό όλεθρο, θεωρώντας τον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι συνυπεύθυνο στο δράμα των λαών της Ουκρανίας όντας επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και εμπλέκει την Ελλάδα με πολλαπλό τρόπο. Στέλνει οπλισμό στον Ουκρανικό στρατό. Οι αμερικανικές βάσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο της 5χρονης ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας αποτελούν πολεμικά ορμητήρια. Από την Σούδα απογειώνονται συνεχώς αεροσκάφη που εμπλέκονται στον διεξαγόμενο Ουκρανικό πόλεμο. Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται στην σοβαρότερη πύλη διέλευσης αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων για να υλοποιηθούν τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο. Ελληνικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πετούν σε βαλκανικές χώρες και στη Μαύρη θάλασσα συγκεντρώνοντας πληροφορίες από τα πολεμικά μέτωπα τις οποίες μεταβιβάζουν στο ΝΑΤΟ και ακολούθως στον Ουκρανικό στρατό.

Την Πέμπτη 7/4 διαδηλώνουμε ενάντια στις εντεινόμενες πολεμικές προετοιμασίες και τη Διεθνή Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022. Μια τεράστια επικίνδυνη πολεμική προετοιμασία που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχουν εκτός των άλλων δύο αεροπλανοφόρα, το αμερικανικό Χ.ΤΡΟΥΜΑΝ και το γαλλικό ΝΤΕ ΓΚΩΛ, από τα οποία απονυώνται συνεχώς μαχητικά αεροσκάφη που περιπολούν μέχρι τη Βαλτική και ηλεκτρονικού πολέμου που εμπλέκονται στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη 7/4 διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ. Η νέα σύνοδος του στις 6-7 Απριλίου δεν θα εξετάσει μόνο την επέκταση της δράσης του, με την πυρηνική απειλή να επικρέμεται πάνω από τους λαούς, αλλά αποτελεί ένα σαφές δείγμα της επιθετικότητας των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ παγκόσμια. Στο πλαίσιο των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ κράτη που δεν ανήκουν στη συμμαχία όπως η Ουκρανία, η Γεωργία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και Ν.Κορέα.

Την Πέμπτη 7/4 διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβερνητική προσπάθεια που βρίσκει την συναίνεση της αντιπολίτευσης και ολόκληρου του αστικού κόσμου να δημιουργήσουν το Ισραήλ των Βαλκανίων. Συγκροτώντας έναν ελληνικό στρατό Χωροφύλακα των λαών για λογαριασμό των συμφερόντων των επενδυτών και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με εμπλοκή στους βρώμικους πολέμους τους. Τα 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών εξυπηρετούν την προσπάθεια ικανοποίησης των στρατηγικών σχεδιασμών του αστών μέσω της αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κράτους σε περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη. Να κλείσουν οι Βάσεις. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα.

Καμιά εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης/Σούδας και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων. Καμιά παροχή υπηρεσίας στις πολεμικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις.

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου