Κυριακή 15 Μαΐου 2022

71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία 601 ΑΜ ΤΠ Κιλκίς: Συνεχείς καταγγελίες για άθλιες εγκαταστάσεις, συμπεριφορές Αξιωματικού και χώσιμο των συνφάνταρων

Οι καταγγελίες των συνφάνταρων είναι συνεχείς.
Και θίγουν τα ίδια ζητήματα.
Απαιτώντας λύσεις.
Τι κάνει άραγε ο Διοικητής και το ΓΕΣ;
2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία 601 ΑΜ ΤΠ Κιλκίς 
Το γνωστό σε όλους πρόβλημα της Αξιωματικού που κάνει ο,τι θέλει μέσα στο στρατόπεδο.
Κόβει άδειες στρατιωτών, μας χρεώνει άδειες τις οποίες δεν τις παίρνουμε ποτέ, χώνει συνεχώς την μύτη της στις υπηρεσίες και τις αλλάζει.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. 
Επιτέλους τι κάνει η Διοίκηση;
Όλοι οι στρατιώτες υποφέρουν από την συμπεριφορά της. 
Δεύτερον, το θέμα των εγκαταστάσεων.
Ενώ μας είχαν υποσχεθεί -εδώ και 5 μήνες- οτι θα μας τα φτιάξουν, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. 
Περάσαμε τον χειμώνα μέσα στο κρύο.
Χωρίς κλιματιστικό.
Με καλοριφέρ τα οποία υπολειτουργούσαν και τα οποία άναβαν 1-2 ώρες. Αν συνεχιστεί αυτό μέσα στο καλοκαίρι θα πέφτουν ένας ένας εκεί μέσα. Τέλος , το μόνιμο πρόβλημα του στρατοπέδου είναι ότι είναι ελλειπές σε στρατιώτες.
Ενώ μας εξαντλούν συνεχώς σε κολυώμενα και αμέτρητες υπηρεσίες, η μονάδα στέλνει άτομα μονίμως στον Έβρο-Κομοτηνή για να κυνηγούν πρόσφυγες και μετανάστες, να κάνουν τους Υπηρέτες, πυροσβέστες και εργάτες σε ΠΚΕΕΥΕ, Λέσχη Αξιωματικών, Πρατήριο, Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις -ΚΑΑΥ και περίπολο για πυρασφάλεια.

Πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε καταγγείλει τα εξής:
601 ΑΜ ΤΠ Κιλκίς 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: σχίζουν τους συνφάνταρους στις Υπηρεσίες για να κάνουν Αξιωματικοί δωρεάν διακοπές και να ψωνίζουν πάμφθηνα!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από 601 ΑΜ ΤΠ Κιλκίς 71η Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία.
Το βασικότερο πρόβλημα μας το δημιουργεί συγκεκριμένη Αξιωματικός  η οποία ανακατεύεται σε όλο το στρατόπεδο:
κόβει τις άδειες των στρατιωτών και μας χώνει υπηρεσίες , 
μας χρεώνει άδειες τις οποίες δεν τις παίρνεις ποτέ 
και αλλάζει συνεχώς τις υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν 2 αρμόδιοι που είναι υπεύθυνοι για να τις βγάζουν.
Κάποτε πρέπει να σταματήσει μας συμπεριφέρεται έτσι. 
Αρμόδιος Αξιωματικός ενώ μας υποσχέθηκε πριν 5 μήνες να φτιάξει το κλιματιστικό του θαλάμου, δεν έχει κάνει τίποτα!
Και περάσαμε τον χειμώνα μέσα στο κρύο.
Τα καλοριφέρ να υπολειτουργούν και να ανάβουν 1-2 ώρες την ημέρα. 
Το καλοκαίρι αν συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα , θα πέφτουμε ένας ένας οι στρατιώτες εκεί μέσα. 
Τέλος , ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι οι μηδαμινοί στρατιώτες που υπάρχουν στο στρατόπεδο.
Οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν αμέτρητες υπηρεσίες και να πηγαίνουν σε ΚΑΑΥ, ΠΚΕΕΥΕ, ΛΑΦ, Πρατήριο. 
Πρέπει να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η Διοίκηση της Ταξιαρχίας αυτές τις καταγγελίες;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παίρνει ξεκάθαρη θέση:
Τα ΚΑΑΥ , οι Λέσχες Αξιωματικών και τα Πρατήρια είναι θέσεις εργασιακής εκμετάλλευσης.
Ο Στρατός καλλιεργεί την παρασιτική αντίληψη ότι πρέπει να βάλεις βύσμα για να πας εκεί και να γλυτώσεις την μαυρίλα της μονάδας.
Ο Στρατός και η κυβέρνηση καλλιεργούν τη Βυσματοκρατία και χρησιμοποιούν τις πελατειακές σχέσεις. 
Μόνο που η μαύριλα υπάρχει στα ΚΑΑΥ τις καλοκαιρινές σεζόν με τα ατελείωτα ωράρια.
Όχι για όλους. Τα βύσματα της κανονικής δύναμης των ΚΑΑΥ ξέρουν και λουφάρουν. Την πληρώνουν οι υπόλοιποι.
Το βασικό ζήτημα όμως είναι ότι ο Στρατός για να προσφέρει Δωρεάν διακοπές και να αυξήσει τα προνόμια των Αξιωματικών αναγκάζει τους φαντάρους να εργαστούν ΔΩΡΕΑΝ, αντί να κάνει προσλήψεις Πολιτικού προσωπικού.
Το στρατιωτικό κατεστημένο και οι κυβερνήσεις διχάζουν τους συνφάνταρους για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά και να εκμεταλλεύονται την μεγάλη πλειοψηφία των συνφάνταρων.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η Στρατιωτική θητεία είναι Εργασιακή και Οικονομική εκμετέλλευση.
Τι δουλειά έχουν οι συνφάνταροι να εργάζονται δωρεάν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, τις Λέσχες Αξιωματικών και τα Πρατήρια.
Αντί να κάνει προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού το Υπουργείο Άμυνας καλύπτει σχεδόν δωρεάν υπηρεσίες στους Αξιωματικούς και συστηρεί τα Προνόμια τους βάζοντας τους φαντάρους να εργάζονται Δωρεάν!
 Κάτι που είναι Αντισυνταγματικό.
Και παραβιάζει με ωμό τρόπο τα δικαιώματα του φαντάρου πολίτη με στολή.
Παράλληλα, στις μονάδες μειώνεται η επάνδρωση χωρίς να περιορίζονται οι Υπηρεσίες με αποτέλεσμα να σχίζουν τους συφάνταρους.
Σε όλη αυτή την εκμετάλλευση πρωταγωνιστεί το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και το στρατιωτικό κατεστημένο που Υποκριτικά έθεταν ζήτημα μειωμένης επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου προκειμένου να αυξήσουν την στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες. 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επαναλαμβάνει:
απέναντι στο βύσμα και τον Ατομισμό, τον Ανταγωνισμό και το Βόλεμα, την άθλια ατομική διαπραγμάτευση, τον φιλοτομαρισμό και την αδιαφορία για τους άλλους φαντάρους εμείς να προτάξουμε τον Αγώνα, την συλλογική Διεκδίκηση, την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη Με Στολή, την πάλη ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ
Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Παράνομη και Αντισυνταγματική η Εργασία Φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ)

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Όπως ίσως θα γνωρίζετε από την ιστοσελίδα μας, πληθώρα καταγγελιών από στρατευμένους που υπηρετούν σε Κ.Α.Α.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα καταφτάνουν στην επιτροπή μας διαμαρτυρόμενες για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλονται στρατευμένοι πολίτες με σκοπό την ανακαίνιση και την προετοιμασία των Κ.Α.Α.Υ. για τις θερινές διακοπές των αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού.
Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός στρατευμένων πολιτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους να εκτελούν εργασίες άσχετες με τις ανάγκες άμυνας της χώρας, οι οποίες τους υποχρεώνουν κατά το άρθρο 4, παρ. 6 του Συντάγματος, να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τον ορισμό των νόμων, συνιστά καταναγκαστική εργασία, Απαγορευόμενη από το άρθρο 22, παρ. 4 του ισχύοντος Συντάγματος και αποτελεί εργασία εξυπηρέτησης των συνθηκών διαβίωσης των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού για την ανάπαυσή τους και όχι για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Ούτε ο Στρατιωτικός Κανονισμός ή οποιοσδήποτε Κανονισμός Υπηρεσίας του στρατού προβλέπει ως στρατιωτική υπηρεσία την παροχή αναγκαστικής εργασίας των στρατευμένων σε εργασίες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης, καθαριότητας και άλλες συναφείς των κέντρων θερινής άδειας και αναψυχής των στελεχών του στρατού.
Η διαιώνιση της υποβάθμισης των στρατευμένων πολιτών σε υπηρέτες των αξιωματικών και απλήρωτους εργάτες, οικοδόμους και καθαριστές εγκαταστάσεων που δεν εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, αλλά την εκπλήρωση των αναγκών θερινής αναψυχής των οικογενειών των στελεχών του στρατού, - πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται δυστυχώς και για τον υπόλοιπο λαό - αποτελούν παρέκκλιση από τα όρια της συνταγματικής τους αποστολής, και παράδειγμα απλήρωτης εργασίας και εκμετάλλευσης σε μία περίοδο έντασης των πιέσεων για εντατικοποίηση της εργασίας και μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Είναι προφανές ότι η αποκλειστική διάθεση χιλιάδων στρατευμένων την περίοδο αυτή στις σχετικές εργασίες υπηρετεί αναγκαιότητα της τυφλής υπακοής και πειθαρχίας των στρατιωτών με την απειλή των πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση άρνησης. Και τούτο ακριβώς είναι που ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτής της απασχόλησης ως καταναγκαστικής
Σε μία περίοδο υπέρμετρης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών για φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, περιπολίες στο Αιγαίο, αερομαχίες, συνδυασμένες ασκήσεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα από μία χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναλογίας στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό και το Α.Ε.Π. αντίστροφα με τον πληθυσμό της, αποτελεί πρόκληση η επιβολή στους στρατευμένους εργασιών, οι οποίες είναι δυνατόν να παρασχεθούν από πολίτες ή δημόσιες επιχειρήσεις με αμοιβή σε μία περίοδο αυξημένης ανεργίας, επειδή δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν εξαιτίας της ιεραρχικής υποταγής τους στον μηχανισμό του στρατού. Ούτε και μπορεί να αποτελεί απάντηση σε αυτό η δήθεν προνομιακή εκπλήρωση της θητείας σε τόπο κοντινό στις κατοικίες των στρατιωτών με την απειλή της δυσμενούς μετάθεσης στην παραμεθόριο ως λόγο ανοχής της δωρεάν καταναγκαστικής εργασίας.
Προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Αναμένουμε την απάντησή σας.

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου