Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία

© Macius | Dreamstime.com
Διαβάστε επίσης
Τι καλό κράτος αυτή η Γερμανία! Ο Καγκελάριος Ολαφ Σολτς αποκάλυψε ότι προτίθεται να στείλει στην Ελλάδα στρατιωτικό εξοπλισμό, ως αντικατάσταση οπλικών συστημάτων που στέλνει η Αθήνα στην Ουκρανία!
Η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
efsyn.gr
Περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο αποκαλύπτει ο Γερμανός καγκελάριος που έκανε γνωστό πως συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου η χώρα μας να παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία και παράλληλα η Γερμανία να τα αντικαταστήσει με γερμανικά άρματα.

Τεθωρακισμένα οχήματα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία. Τα οχήματα αυτά θα αντικατασταθούν με αντίστοιχα γερμανικά οχήματα.

Τα νέα ήρθαν από τις Βρυξέλλες και όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εφοδιάσει τη χώρα μας με νέου τύπου στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως η Ελλάδα αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.

Μετά την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνονται οι πιέσεις που ασκούσαν ΗΠΑ και Γερμανία στην ελληνική κυβέρνηση για την παροχή επιπλέον οπλισμού στην Ουκρανία. Στο τραπέζι των συζητήσεων είχε πέσει η παραχώρηση οχημάτων ΒΜΡ-1 ρωσικής κατασκευής, που θα αντικατασταθούν από Marder 1A5 γερμανικής κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου