Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Επικίνδυνο «χακί» bullying σε βάρος φαντάρων και ΕΠΟΠ

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

▸Συνεχείς απαξιωτικές συμπεριφορές αξιωματικών που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα αυτοκτονία

Πρόσφατα, η περίπτωση της αυτοκτονίας-«δολοφονίας» από τον στρατό του 23χρονου συνφάνταρου Ευαγγελάτου προκάλεσε οργή και αγανάκτηση σε όλους. Λάθος. Όχι σε όλους. Κυβέρνηση και στρατιωτικό κατεστημένο κινήθηκαν και κινούνται, ώστε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες του στρατού, που οδήγησε στην αυτοκτονία τον νεαρό συνφάνταρο.

Τα τελευταία χρόνια, στην αυτοκτονία ωθούνται όχι μόνο οι φαντάροι αλλά και τα χαμηλόβαθμα στελέχη. Είναι μια πραγματικότητα που κρύβουν οι ανώτατοι στρατιωτικοί και οι στρατιωτικοί «παπαγάλοι», που προσπαθούν να προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες φτωχούς νέους ως μισθοφόρους στρατιώτες. Όμως οι ΟΒΑ και ΕΠΟΠ είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης των ενόπλων δυνάμεων και έτσι αντιμετωπίζονται κιόλας.

Σε επιστολή καταγγελίας που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων μας περιγράφονται τα εξής: «Δεν θα ξεχάσω πόσο χυδαία και απαξιωτικά μίλησε αξιωματικός και μάλιστα διοικητής μονάδας της Λέσβου σε έναν ΕΠΟΠ. Τον κάλεσε στο γραφείο του επειδή μια αξιωματικούς τον είχε βάλει στη μπούκα και τον κυνηγούσε. Τι εκφράσεις, τι βρισιές ήταν αυτές που χρησιμοποίησε ο Διοικητής; Ένα άτομο που δεν δημιουργούσε ζητήματα σε κανένα. Δεν του έδιναν συνεχώς τα ρεπό και με διάφορες “διαβολιές” τον εμπόδιζαν να πάρει άδεια. Ποιος δεν θυμάται ότι έβαζε από την τσέπη του για να αγοραστούν υλικά για τη μονάδα; Τελικά τον τιμώρησαν. Κανόνισαν να μην μπορεί να πάρει μετάθεση. Επίσης, του επέβαλαν μείωση μισθού για δύο μήνες και μορίων. Αυτό το άτομο έβγαζε τον μήνα με 150 ευρώ, γιατί είχε πέσει θύμα κλοπής, και δεν τον βοήθησε κανένας. Πάλι καλά που δεν αυτοκτόνησε. Δέχτηκε μεγάλη επίθεση αλλά άντεξε. Ελπίζω να είναι καλά».

Η πραγματικότητα που περιγράφεται είναι ο στρατός. Εκεί που κυριαρχεί η αδικία και η ταξική-κοινωνική ανισότητα, η ρουφιανιά και η αυθαιρεσία, η θρασυδειλία και ο καριερισμός, εκεί που είναι δόγμα να πατάς τον κατώτερο ιεραρχικά και να γλύφεις τον ανώτερο. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» το λέει ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε ενάντια στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και ενάντια στον μισθοφορικό στρατό. Καλούμε τη νεολαία να μείνει μακριά από στρατό και αστυνομία, από λιμενικό και ακτοφυλακή.

Μην Καταταγείτε ΟΒΑ και ΕΠΟΠ. Θα σας πατήσουν κάτω πριν κάνετε αγριότητες εναντίον των προσφύγων, πριν σκοτώσετε και σκοτωθείτε για τα συμφέροντά τους σε Αφρική, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Ελάτε να αγωνιστούμε με το Δίκτυο «Σπάρτακος» για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του φαντάρου πολίτη με στολή, να μειωθεί η θητεία στους έξι μήνες, να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου