Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Η Δανία στέλνει πυραύλους Harpoon – Η Ελλάδα στέλνει συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Για μια ακόμη φορά η φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ στέκει απέναντι στον λαό μας που δηλώνει τη μαζική Άρνηση του στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στον Ουκρανικό στρατό. Αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, καθώς εμπλέκει-συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο για αντιπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας που διεξάγεται στην καρδιά της Ευρασίας.
Το Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση και να εναντιωθεί σθεναρά στους πολεμικούς αυτούς τυχοδιωκτισμούς. 

Η Δανία θα στείλει πυραύλους Harpoon  στην Ουκρανία  για να προστατεύσει τις ακτές της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, σήμερα Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνάντησης των αρχηγών διεθνούς άμυνας υπό τις ΗΠΑ για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς ο αποκλεισμός της Ουκρανίας από τη Ρωσία στην Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, απειλεί τις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Όστιν, ο αρχηγός του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Μαρκ Μάιλι δήλωσε ότι η Ουκρανία, ένας σημαντικός παραγωγός σιτηρών, δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την Οδησσό ως σημείο διέλευσης για 90 ημέρες λόγω του ρωσικού στόλου.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της Ουκρανίας, και πολλές χώρες στον κόσμο εξαρτώνται από τα ουκρανικά σιτηρά», είπε ο Μάιλι. «Όσον αφορά το τι κάνουμε για αυτό, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ναυτικά μέσα στη Μαύρη Θάλασσα, δεν σκοπεύουμε να επέμβουμε».

Η Ομάδα Επαφής της Ουκρανίας, η οποία περιελάμβανε 40 χώρες μέλη στην εναρκτήρια συγκέντρωση στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία στις 26 Απριλίου, έχει έκτοτε αυξηθεί σε 47 συμμετέχοντες. Ο Όστιν είπε ότι η Αυστρία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Κολομβία, η Ιρλανδία και το Κόσοβο ήταν μεταξύ των χωρών που εκπροσωπήθηκαν πρόσφατα και βοήθησαν τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στέλνοντας οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη.

Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία θα δωρίσουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, ανακοίνωσε το Όστιν. Επαίνεσε επίσης την Τσεχική Δημοκρατία για τη μεταφορά επιθετικών ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης και πυραυλικών συστημάτων στο Κίεβο.

Πηγή: Defense News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου