Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Οι τσούχτρες του πολέμου πνίγουν το Αιγαίο

Οι τσούχτρες του πολέμου πνίγουν το Αιγαίο
Σε θάλασσα πολέμου μετατρέπουν το Αιγαίο οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, μαζί με τους κάθε λογής «θερμοκέφαλους» που έχουν ξαμοληθεί στα ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν τα σχέδιά τους, να αποδείξουν πόσο κακός είναι ο «απέναντι» και να συμβάλουν στην πλύση εγκεφάλου στην οποία υποβάλλονται οι λαοί των δύο χωρών. Πουλώντας κάλπικα πατριωτικά αφηγήματα και τοξικό εθνικισμό, τους ξεκαθαρίζουν με κάθε τρόπο ότι μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα από την καθημερινότητα της ακρίβειας, της φτώχειας και της καταστολής που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι και στις δύο πλευρές — ο πόλεμος!

Γι’ αυτό, τους λένε με κάθε τρόπο, είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν τις αντιρρήσεις και να στηρίξουν οι μεν τον Ερντογάν και οι δε τον Μητσοτάκη. Όπως κάνουν ήδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις δύο χώρες, τα οποία μάλιστα συχνά συναγωνίζονται σε φιλοπόλεμες κορώνες —ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση στην Ελλάδα, οι κεμαλιστές του CHP, οι σύμμαχοί τους και ο ακροδεξιός Μπαχτσελί στην Τουρκία. Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι οι αστικές τάξεις των δύο χωρών είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενωμένες στον θανάσιμο μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Οι δύο στρατοί βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού και τα επιτελεία δουλεύουν νυχθημερόν με βάση σενάρια σύγκρουσης. Πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με προσομοίωση αποβάσεων, δεσμεύουν για όλο το καλοκαίρι μεγάλες περιοχές που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη, απειλούν ότι θα αμφισβητήσουν κυριαρχία και σύνορα, διαμηνύουν ότι «έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής» και, κατά συνέπεια, η επόμενη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Έλληνες, Τούρκοι και Κούρδοι, πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν κοινούς εχθρούς: Το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, μαζί με τους νατοϊκούς που συμμετέχουν στις ασκήσεις και των δύο και τους πουλάνε πανάκριβα και άχρηστα όπλα.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου