Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πολεμοκάπηλοι πολιτικοί-δημοσιογράφοι-στρατηγοί θεωρούν τον ελληνο-τουρκικό πόλεμο προ των Πυλών: Τι απαντά όμως ο στρατηγός Φλώρος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων;

Πολεμοκάπηλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καθηγητάδες και στρατηγοί διαδίδουν ότι ο ελληνο-τουρκικός πόλεμος είναι προ των Πυλών.
Με μοναδική βεβαιότητα και τον πλέον αδίστακτο τρόπο περιφέρουν τις άθλιες εθνικιστικές και μιλιταριστικές αντιλήψεις τους στα κανάλια, χύνουν το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και προχωρούν σε ακραία εθνοκαπηλία.
Σε προσωπικό επίπεδο κρίνουν ότι έρχονται εκλογές και ερωτοτροπούν με ένα βουλευτικό έδρανο, αλλά δεν ξεχνούν να απαιτήσουν νέες αγορές όπλων, περισσότερους Μισθοφόρους Στρατιώτες, στράτευση αγοριών και κοριτσιών στα 18, όπως επίσης "εθνική ενότητα"!
Είναι οι ίδιοι που μας απειλούσαν με Πραξικόπημα το 2015 για να Μην Ψηφίσουμε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, διέδωσαν και υπεραμύνθηκαν της ανάγκης να φορτωθούμε τα Μνημόνια και συμφώνησαν σε όλα τα αντεργατικά μέτρα για να γλυτώσουν τις Τράπεζες, να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επενδυτών και επιχειρηματιών, την διαιώνιση της παρουσίας του ελληνικού αστικού κράτους σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Σήμερα λοιπόν όλοι αυτοί μας λένε ότι έρχεται ελληνο-τουρκικός Πόλεμος.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Στον Κυριακάτικο Τύπο και πιο συγκεκριμένα στην στήλη ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ μεταφέρονται οι απόψεις του στρατηγού Κ.Φλώρου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του αρμοδιότερου -σύμφωνα με τον αρθρογράφο- για να διευκρινίσει τι ισχύει. 
Τονίζεται λοιπόν ότι το ΓΕΕΘΑ εκτιμά ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της άκρως επιθετικής ρητορικής των Τούρκων πολιτικών επισήμων και στρατιωτικών δραστηριοτήτων επί του πεδίου!
"Οι υψηλοί τόνοι δεν συνοδεύονται από κινήσεις που θα έθεταν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, με το δάκτυλο στην σκανδάλη. 
Σύμφωνα με ασφαλείς στρατιωτικές πηγές, πέραν των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων που καταγράφονται όλο τον χρόνο, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είναι πολύ προσεκτικό στις κινήσεις του και στον Έβρο δεν έχει υπάρξει κάτι που να επιτείνει την ανησυχία".

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του ΓΕΕΘΑ που βεβαίως δεν αποτελούν πρώτη είδηση καθώς κυριαρχεί η τρομολαγνεία  των καναλιών, "πουλά" ο πόλεμος και ταυτόχρονα χειραγωγείται η κοινή γνώμη που δεν πρέπει να απασχολείται με την Ανεργία και την Ακρίβεια! 

Υπάρχουν όμως και ορισμένες επιπλέον κινήσεις σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε. 
Το Τουρκικό κράτος προχώρησε πρόσφατα στην απόσυρση των ΝΟΤΑΜs για την περίοδο 18 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου την περίοδο δηλαδή που προβλέπονται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.
Θυμίζουμε ότι η Άγκυρα είχα προχωρήσει στην έκδοση δύο NOTAMs δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο για όλο τον χρόνο ως απάντηση (υπό μορφή αμοιβαιότητας) στη δέσμευση από το ελληνικό κράτος των Πεδίων Βολής (κυρίως Ψαθούρας και Άνδρου) για όλο τον χρόνο.  
Σίγουρα όλες αυτές οι κινήσεις στα ελληνο-τουρκικά έχουν ως πλαίσιο τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την επιβολή της αμερικανικής πολιτικής στη Μεσόγειο και την συγκυρία της ιστορικής συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 28-29-30 Ιουνίου.
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαντά:
Ας αγωνιστούμε ενάντια στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, ας παλέψουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα που αιματοκυλούν, εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τους λαούς. 
Να παλέψουμε ενάντια στον Ελληνο-Τουρκικό Ανταγωνισμό.
Λέμε ΟΧΙ στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και τις στρατιωτικές δαπάνες.
Κοινός Αγώνας των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Η Αντιπολεμική κινητοποίηση που καλεί ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ στις 29 Ιουνίου, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19.00 εξαιτίας της Συνόδου του ΝΑΤΟ έχει πολύ μεγάλη σημασία.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου