Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκμεταλλεύεται την ένταση στα ελληνο-τουρκικά και προωθεί τον εκσυγχρονισμό των F-16 block 50 που συνδέεται με συγκεκριμένο επιχειρηματία!

Θα δώσουν ακόμη 700 εκατ. δολ για τον εκσυγχρονισμό των F 16 block 50
Υπάρχει μυστικό κόστος επιπλέον 300-400 εκατ. δολ. για αλλαγή του συστήματος Αυτοπροστασίας;
Πανάκριβη και ατελείωτη η Κούρσα των Πολεμικών Εξοπλισμών:
εκσυγχρονισμός των F 16 block 60 κόστους 1,5 δις δολ
εκσυγχρονισμό των F 16 block 50 κόστους 700 εκ δολ
RAFALE κόστους 3,5 δις ευρώ
F 35 συνολικού κόστους 10 δις δολ
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκμεταλλεύεται την ένταση στα ελληνο-τουρκικά και προωθεί τον εκσυγχρονισμό των 38 αεροσκαφών F-16 block 50 που συνδέεται με συγκεκριμένο επιχειρηματία! Πρόκειται για τα αεροσκάφη που είχαν αγοραστεί επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 
Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των 85 αεροσκαφών F-16 Block 60, με εκτιμώμενο κόστος 1,528 δις δολάρια.
Πέρα από το κόστος των 700 εκατ. δολ. υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που δεν απαντά καμιά κυβέρνηση, είτε είναι αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει αναδείξει το σαιτ militaire.gr: 
Το militaire.gr αποκαλύπτει έγγραφο της αεροπορίας των ΗΠΑ με το οποίο επισημαίνεται ότι το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS θα έχει προβλήματα συνδεσιμότητας με το νέο ραντάρ AESA που θα τοποθετηθεί στα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη.
•Το έγγραφο έχει ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2017. Μ΄ αυτό η αμερικανική αεροπορία ενημερώνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ότι η “συνύπαρξη” του συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS, που διαθέτουν σήμερα τα υπό εκσυγχρονισμό F-16 της Lockheed Martin, με το νέο σούπερ-ραντάρ AESA που θα τοποθετηθεί μπορεί να μην είναι τόσο “αρμονική”. Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συμφώνησε τον εκσυγχρονισμό των F 16 στο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, όταν τον ανακοίνωσε στην συνάντηση του με τον Τράμπ- δεν απαντά τι θα κάνει μ΄ αυτό το πρόβλημα και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ συνεχίζει να παριστάνει την ανήξερη και να επιμένει στην παράδοξη σιωπή της.
Μέχρι και σήμερα είναι αδιευκρίνιστο πως έχει επιλυθεί, αν έχει επιλυθεί ή πρόκειται να επιλυθεί το πρόβλημα της “μη αρμονικής συνεργασίας” του ραντάρ και του συστήματος αυτοπροστασίας. Έμπειροι αεροπόροι επισημαίνουν ότι “πατέντες” σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να γίνουν και συνεπώς η μόνη λογική λύση είναι να αλλάξουμε και σύστημα αυτοπροστασίας στα αεροσκάφη. Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ανεβάσει το κόστος κατά 300 έως 400 εκατομμύρια δολάρια.

Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
700 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση των F 16 “BLOCK-50” που συνδέεται με συγκεκριμένο επιχειρηματία!
 
Τον μακαρίτη Τσοχατζόπουλο και την κυβέρνηση Σημίτη-ΠΑΣΟΚ τους θυμάται κανείς;
Και αυτοί για εθνικούς κινδύνους και τουρκική επιθετικότητα μιλούσαν προκειμένου να συγκαλύψουν τα τεράστια σκάνδαλα τους με τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Στον ίδιο δρόμο η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη πραγματοποιεί τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς προπαγανδίζοντας ότι εξυπηρετούν την Άμυνα, όμως αυτές οι Αγορές όπλων αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, τις αποστολές εκτός συνόρων που θέλει να συμμετάσχει, και τον εντεινόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Τα δύο αστικά κράτη προκειμένου να ικανοποιήσουν στρατηγικούς στόχους των αρχουσών τάξεων έχουν μπει σε μια Κούρσα Εξοπλισμών χωρίς τελειωμό, που ματώνουν τους λαούς και προκαλούν δραματικές συνέπειες στην παιδεία, την υγεία, το κράτος πρόνοιας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λακές ελευθερίες, αφού απαγορεύεται η κοινωνική αμφισβήτηση και διαμαρτυρία. 
Τα κέρδη όμως των Πολεμικών Βιομηχανιών είναι τεράστια.
Μόνο το σχέδιο εκσυγχρονισμού των F 16 “BLOCK-50” που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ κοστίζει 700 εκατομμύρια ευρώ.
Και συνδέεται με συγκεκριμένο επιχειρηματία!
Οι ενστάσεις και οι αντιθέσεις, ακόμη και μέσα στο κυβερνητικό κόμμα είναι πολλές.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι τρεις φορές έχει αναβληθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής που θα αποφάσιζε για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα!
Πρόσφατα όμως ένα δημοσίευμα του newpost.gr αποκαλύπτει:
Μετά τα Rafale και Viper έρχεται η αναβάθμιση 38 μαχητικών F-16 block 50 – Οι συσχετισμοί στο Αιγαίο
"Μπορεί το πρόγραμμα που αφορά την αναβάθμιση των 38 μαχητικών F-16 block 50 να μην βρισκόταν στο «πακέτο» το οποίο συζητήθηκε στην αρμόδια για τα εξοπλιστικά επιτροπή του κοινοβουλίου όμως σύμφωνα με πληροφορίες όχι απλά παραμένει «ζωντανό» και «ανοιχτό» αλλά πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι να μπει και αυτό σύντομα σε τροχιά υλοποίησης".
Έχει σημασία να τονιστεί ποιες παραμέτρους προβάλει το άρθρο:
αποτελεί πρόγραμμα προτεραιότητας για την πολιτική ηγεσία φτάνει να ρυθμιστούν σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένες εκκρεμότητες σχετικά με τα πάλαι ποτέ λεγόμενα «αντισταθμιστικά ωφελήματα (ΑΩ ή offsets)» τα οποία πλέον αναφέρονται ως SSI (Security of Supply and Information).
Ήδη τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ήδη επανεξετάζουν όλες τις παραμέτρους οι οποίες αφορούν τα SSI ώστε σύντομα το πρόγραμμα να προχωρήσει προς έγκριση και υλοποίηση. Μια από αυτές τις παραμέτρους μάλιστα οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο φέρεται να είναι και η κατασκευή από την Lockheed Martin υποδομών στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο όπου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες αναβάθμισης των 38 αεροσκαφών.
Πρόκειται για το κύριο υπόστεγο που θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση όσο και τα τρία απαραίτητα συνεργεία που θα αναλάβουν τις εργασίες. Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο τα έργα υποδομής να εκτελεστούν μέσω προγράμματος της Αμερικανικής αεροπορίας και όχι μέσω των SSI. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εναλλακτικό σχέδιο έχει ήδη καταρτιστεί και βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας".

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 
Μια τελείως διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει το Armyvoice News σε κείμενο της 15ης Σεπτεμβρίου 2021:
Άνω κάτω η ΝΔ για την αναβάθμιση των F-16 block 50 – Καυτό παρασκήνιο
Άνω κάτω έγινε χθες το κυβερνών κόμμα από την είδηση ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πηγαίνει στην Βουλή τον αναβάθμιση των F-16 block 50, κάτι που εκκρεμεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η διαρροή έγινε με «τυμπανοκρουσίες» για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, και με αναφορές ότι «έχοντας θεσμοθετήσει πλέον και το νέο πλαίσιο προμηθειών, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δίνει λύσεις και στα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στην υποστήριξη συστημάτων τα οποία κρίνονται επιχειρησιακώς αναγκαία για τα επόμενα έτη}.
Το πρόγραμμα που έφερνε στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής και είναι το μήλον της έριδος για πολλούς στη ΝΔ, αφορά στην αναβάθμιση τριάντα οκτώ (38) αεροσκαφών F-16 “BLOCK-50” σε δυνατότητες “BLOCK-52+”.
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, βουλευτές που είχαν αντιταχθεί στην αναβάθμιση επειδή δεν ήθελαν να συνδεθεί με συγκεκριμένο επιχειρηματία, άρχισαν τις απειλές, ενώ έκαναν και την εμφάνισή τους σχετικά δημοσιεύματα στον δεξιό Τύπο, που έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Παναγιωτόπουλος φέρνει στη Βουλή τροπολογία του Καμένου.

To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει να γυρίσουμε την πλάτη στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τους Μεγαλοϊδεατισμούς της άρχουσας τάξης και τους ανταγωνισμούς.
Να παλέψουμε ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Με κοινούς αγώνες των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία.
Οι μισθοί μόνο πέφτουν, τα κοινωνικά κονδύλια περιορίζονται και ήδη μας θέτουν εκβιαστικά διλήμματα: φρεγάτες ή συντάξεις.
Εμείς προτείνουμε να προβάλλουμε τις οξυμένες κοινωνικές ανάγκες και τα δραματικά αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας.
Η Ανεργία, η Ακρίβεια, η Φτώχεια είναι εδώ και μας Απειλεί.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα 
ελληνικής ολιγαρχίας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
 Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να Αντισταθούν.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Αυτή την ανάγκη ανασυγκρότησης και αναβαθμισμένης παρέμβασης πρεσβεύει και θέλει να υπηρετήσει η πρόταση για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου