Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκδικητική απόλυση του Ν. Σκούφογλου

Στάση εργασίας και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν υγειονομικοί στον Ευαγγελισμό ενάντια στην εκδικητική απόλυση του γιατρού Νίκου. Σκούφογλου και γενικά ενάντια στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Ο διοικητής όχι μόνο κρύφτηκε αλλά έφερε την αστυνομία για να αντιμετωπίσουν τους υγειονομικούς κάτι που προκάλεσε περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου!
Καταγγέλλοντας την εκδικητική απόλυση, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι «σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε παρατασιακούς γιατρούς να παραμείνουν στις θέσεις τους ο διοικητής του “Ευαγγελισμού” εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους “αγενούς συμπεριφοράς” προς τον τότε αναπληρωτή διοικητή».

«Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Η επίθεση στον Νικόλα Σκούφογλου είναι επίθεση σε όλο το υγειονομικό κίνημα! Η απόλυση του συναδέλφου Νικόλα Σκούφογλου δεν θα περάσει. Η επαναπρόσληψή του είναι υπόθεση όλων μας!», σημειώνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ).

Από την πλευρά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει ότι «όπως και στην περίπτωση του Κώστα Καταραχιά, έτσι και τώρα το εργατικό κίνημα μπορεί να ακυρώσει την απόλυση του Σκούφογλου. Τα σωματεία, και πρώτο το σωματείο του “Ευαγγελισμού”, χρειάζεται να κινητοποιηθούν μαζικά και δυναμικά».

Σχεδόν 200 υγειονομικοί υπογράφουν κοινό κείμενο με αίτημα την άμεση ακύρωση της απόλυσης
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου