Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Συνεργασία Πολυτεχνείου Κρήτης με τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την εισβολή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τόνισε ότι πίσω από την απόφαση αυτή κρύβεται η επέλαση της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ο σχεδιασμός εξαφάνισης του φοιτητικού κινήματος και της αμφισβήτησης της νεολαίας καθώς εντείνεται η είσοδος του Στρατού, των πολεμικών βιομηχανιών και του ΝΑΤΟ στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Δυστυχώς, δικαίωση αυτών των εκτιμήσεων μας αποτελεί η συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «CyberHot», με στόχο την εκπαίδευση εργατικού δυναμικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας, παρακολούθησης δικτύων και αντιμετώπισης επιθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οργανώνεται στις 29-30 Σεπτεμβρίου «summerschool» υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟικού Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), με τη συμμετοχή του εργαστηρίου Μικροεπεξεργαστών και Υλικού και του εργαστηρίου Έρευνας και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά. 
Ήδη η διημερίδα διαφημίζεται στο διαδίκτυο, όπου καλούνται νέοι επιστήμονες να εκπαιδευτούν υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ!
Εμείς καταγγέλλουμε αυτή την πολεμική-κατασταλτική συνεργασία και καλούμε φοιτητικό και αντιπολεμικό κίνημα να πάρουν θέση.
Δηλώνουμε την αντίθεση μας απέναντι σε όλους αυτούς -καθηγητάδες, κυβέρνηση κτλ- που ταυτίζουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας με τον πόλεμο και επιδιώκουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε συνιστώσες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.
Σε αυτούς που θέλουν να βάλουν την νεολαία να εργάζεται, να σκέφτεται και να παράγει γνώση και τεχνολογία όχι για να κάνει την ζωή μας καλύτερη και να συμβάλλει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων, αλλά για το καπιταλιστικό κέρδος και τις επιθετικές επιδιώξεις αστικής τάξης και ΝΑΤΟ.
Κέρδος, Πόλεμος, Καταστολή εξάλλου συνυπάρχουν πίσω την καταδικαστέα από τα κοινωνικά κινήματα δίωξη 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο δρόμος αυτός στρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επέβαλαν τον πόλεμο ως πυλώνα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης που ταυτίζεται με τις ΗΠΑ και επιχειρεί να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό της ρόλο διαμέσου του πολέμου.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας,  ο πλανήτης βιώνει τους όρους ενός νέου Ψυχρού Πολέμου και διχάζεται με βάση τα οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά προτάγματα των ιμπεριαλιστών και στην Σύνοδο της Μαδρίτης το ΝΑΤΟ ψηφίζει Νέο Δόγμα, αυτό της Ολιστικής Άμυνας που θεωρεί εχθρό τα κοινωνικά κινήματα, ενώ παράλληλα θέτει ως στόχο την ισχυροποίηση της επιθετικής Στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030».

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δεν έχουν καμιά δουλειά ΝΑΤΟικά προγράμματα, ο Στρατός 
και οι Πολεμικές Βιομηχανίες στα Πανεπιστήμια!
Καλούμε τους φοιτητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αλλού, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε προσπάθεια εμπλοκής των Πανεπιστημίων στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό να Μπλοκάρουμε τις Πολεμικές Προετοιμασίες, τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου