Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ψήφισμα καταδίκης της βαρβαρότητας Ισπανίας και Μαρόκου στη Μελίγια από τη διεθνή αντιπολεμική συνδιάσκεψη στη Μαδρίτη

Ψήφισμα καταδίκης της βαρβαρότητας Ισπανίας και Μαρόκου στη Μελίγια από τη διεθνή αντιπολεμική συνδιάσκεψη στη Μαδρίτη
▸«Καταγγέλλουμε την πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ και της Γιολάντα Ντίαθ, η οποία υψώνει φράχτες άνω των έξι μέτρων, με λεπίδες που σκίζουν τη σάρκα όσων προσπαθούν να τους περάσουν, για να κλείσει το δρόμο σε όσους θέλουν απλά να ξεφύγουν από την καταστροφή των χωρών τους». Η διεθνής αντιπολεμική συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στην Μαδρίτη, ως απάντηση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29-30/6, κατέληξε σε ψήφισμα καταδίκης της αποτρόπαιης σφαγής μεταναστών από τις ισπανικές και τις μαροκινές δυνάμεις στο αποικιακό προτεκτοράτο της Μελίγια την Παρασκευή 24/6.

Το ψήφισμα της διεθνούς αντιπολεμικής συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αναδεικνύει ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Πέδρο Σάντσεθ, που χαρακτήρισε «οργανωμένη επίθεση» τις πράξεις απελπισίας των μεταναστών, η οποία «επιλύθηκε καλά» από τις δυνάμεις ασφαλείας! Με δεκάδες νεκρούς και πολύ περισσότερους τραυματίες.

Όπως μαθαίνουμε από το ψήφισμα, ο πρόεδρος του ισπανικού θύλακα της Μελίγια, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει «στην υπεράσπιση της Θέουτα και της Μελίγια»! Να ένας ακόμα δολοφονικός ρόλος για τους ιμπεριαλιστικό μηχανισμό που θέλει να είναι ο χωροφύλακας του πλανήτη.

Ολόκληρο το ψήφισμα της διεθνούς αντιπολεμικής συνδιάσκεψης της Μαδρίτης για τα γεγονότα στην Μελίγια έχει ως εξής:

Τουλάχιστον 18 μετανάστες νεκροί στα σύνορα με τη Μελίγια. Είναι η βαρβαρότητα που οργανώνεται από τις ισπανικές και μαροκινές κυβερνήσεις

Οι εικόνες είναι τρομακτικές. Δεκάδες μετανάστες τραυματίστηκαν και 18 έως 46 είναι νεκροί, ανάλογα με τις πηγές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια χιλιάδων μεταναστών να ξεφύγουν από την πείνα, τη δυστυχία και τον πόλεμο, να περάσουν τον εγκληματικό φράχτη της Μελίγια. Την αποκαλούν «επίθεση», προκειμένου να ποινικοποιήσουν τα θύματα, οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν την ελεύθερη υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία.

Είναι το αποτέλεσμα της καταστροφής της Αφρικής, του λίκνου της ανθρωπότητας, από τις πολιτικές του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων που υποτάσσονται σε αυτόν. Η καταστροφή αυτή επιταχύνεται από τον πόλεμο και την πείνα που αυτός προκαλεί. Είναι επίσης το αποτέλεσμα της εγκληματικής συμμαχίας μεταξύ των κυβερνήσεων του Βασιλείου της Ισπανίας και του Βασιλείου του Μαρόκου, που επισφραγίστηκε πρόσφατα με την αλλαγή της θέσης της ισπανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας, η οποία ακολουθεί την απόφαση του Γιάνκη αφέντη.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ και της Γιολάντα Ντίαθ, η οποία υψώνει φράχτες άνω των έξι μέτρων, με λεπίδες που σκίζουν τη σάρκα όσων προσπαθούν να τους περάσουν, για να κλείσει το δρόμο σε όσους θέλουν απλά να ξεφύγουν από την καταστροφή των χωρών τους.

Χωρίς οίκτο για τους νεκρούς και τους τραυματίες, ο Πέδρο Σάντσεθ εξήρε τη «συνεργασία» της μαροκινής χωροφυλακής, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για μια «βίαιη επίθεση, καλά οργανωμένη και καλά επιλυμένη από τις δύο δυνάμεις ασφαλείας». Επιλύθηκε καλά όταν υπάρχουν πάνω από 100 τραυματίες και δεκάδες νεκροί!

Ο πρόεδρος της Μελίγια -του ισπανικού αποικιακού θύλακα στο Μαρόκο- Εντουάρντο ντε Κάστρο, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συμμετάσχει στην υπεράσπιση της Θέουτα και της Μελίγια. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε, όσον αφορά τη Θέουτα και τη Μελίλια, ότι είναι «απολύτως πεπεισμένος ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα σταθούν στο πλευρό της Ισπανίας, εάν αντιμετωπίσει απειλές και προκλήσεις». Και η ισπανική κυβέρνηση, πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή αυτού του στρατιωτικού μηχανισμού στη Βόρεια Αφρική.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που κληρονόμησαν από το καθεστώς του Φράνκο ζητούν «σταθερό χέρι». Ο Τύπος αναφέρει δηλώσεις των φρουρών στη Μελίγια, οι οποίοι παραπονιούνται ότι «μας επιτρέπουν μόνο να χρησιμοποιούμε δακρυγόνα και δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε». Ο γενικός γραμματέας του ψευδο-συνδικάτου SUCIL, της πλειοψηφίας της Guardia Civil, Ernesto Vilariño, δήλωσε ότι «ο αριθμός των φρουρών είναι πολύ μικρός, ζητάμε για άλλη μια φορά την παρέμβαση των μονάδων του στρατού».

Μας εξοργίζουν αυτά τα γεγονότα. Απαιτούμε την ελεύθερη υποδοχή όλων των μεταναστών, τον τερματισμό της λεηλασίας της Αφρικής από τις πολυεθνικές, την αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων των μεταναστών εργατών που ζουν στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των εκατομμυρίων Μαροκινών εργατών, το γκρέμισμα των περιβόητων φραχτών της Θέουτα και της Μελίγια και την επιστροφή στο Μαρόκο όλων των αποικιακών θύλακων. Και δικαιοσύνη για τα θύματα της σφαγής στη Μελίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου