Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αμερικανοί Κομάντος, πράκτορες της CIA και Μισθοφόροι δρουν στην Ουκρανία: οι New York Times αποκαλύπτουν τα ψέματα του Μπάιντεν!

Οι New York Times αποκαλύπτουν ότι η Ουκρανία συνεργάζεται με ειδικές δυνάμεις και κατασκόπους από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, κάτι που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές πως οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο έδαφος της χώρας.

Αυτό επίσης, προφανώς, θα αποτελούσε και το τέλος του ισχυρισμού ότι δεν πρόκειται για πόλεμο Ρωσίας – ΗΠΑ μέσω αντιπροσώπων.
Σε ένα άρθρο με τίτλο «Το δίκτυο των κομάντος συντονίζουν τη ροή όπλων στην Ουκρανία», ανώνυμοι δυτικοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν τα τεκταινόμενα στη χώρα αυτή.

Στο πλαίσο αυτής της αποκάλυψης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova κάλεσε τη Δύση να απαντήσει για το ρολο των μισθοφόρων στην Ουκρανία και το ποιες είναι ακριβώς οι δραστηριότητές τους.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε μια εξαντλητική εκστρατεία για την κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας, η ικανότητα του κράτους να αντισταθεί στην επίθεση εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τη βοήθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους — συμπεριλαμβανομένου ενός κρυφού δικτύου καταδρομέων και κατασκόπων που σπεύδουν να παρέχουν όπλα, πληροφορίες και εκπαίδευση, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία

Μεγάλο μέρος αυτού του έργου συμβαίνει εκτός Ουκρανίας, σε βάσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, για παράδειγμα. Ωστόσο, παρόλο που η κυβέρνηση Biden έχει δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, προσωπικό της CIA συνέχισε να επιχειρεί στη χώρα κρυφά, κυρίως στην πρωτεύουσα, Κίεβο, κατευθύνοντας μεγάλο μέρος των πληροφοριών που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους.
Την ίδια στιγμή, μερικές δεκάδες καταδρομείς από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Λιθουανίας, επιχειρούν επίσης εντός της Ουκρανίας.

Τα ψεύδη Biden

Η αποκάλυψη ότι η CIA και οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία αποκαλύπτει τα ψεύδη της κυβέρνησης Biden στην αρχή του πολέμου ότι δεν θα υπήρχαν Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος στην Ουκρανία και καταδεικνύει, πως δυνάμεις του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στενά σε επιχειρήσεις εναντίον μιας πυρηνικής υπερδύναμης κάτι που φέρνει πιο κοντά δραματικές εξελίξεις.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι ίδιοι New York Times πριν από τρεις εβδομάδες έγραφαν πως οι Αμερικανοί έχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Ουκρανία.
«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν λιγότερες πληροφορίες από όσες θα ήθελαν για τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας και έχουν πολύ καλύτερη εικόνα του ρωσικού στρατού, των σχεδιαζόμενων επιχειρήσεων και των επιτυχιών και των αποτυχιών του», έγραφε η αμερικανική εφημερίδα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι η ουκρανική κυβέρνηση τους έδωσε λίγες απόρρητες ενημερώσεις ή λεπτομέρειες σχετικά με τα επιχειρησιακά τους σχέδια και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν πως δεν είπαν τα πάντα στους Αμερικανούς».
Φαίνεται λίγο απίθανο οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να δυσκολεύονται να λάβουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε μια χώρα όπου οι ίδιες βρίσκονται με φυσική παρουσία.
Τον Απρίλιο 2022, ο Biden είχε ισχυριστεί πως δεν πρόκειται για πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ενώ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, διακήρυττε πως είναι μάχη των Ουκρανών.
Έτσι, η αδιανόητη ιδέα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία έχει σταδιακά ομαλοποιηθεί μερικώς.
Εάν αυτή η ιδέα μπορεί να ομαλοποιηθεί επαρκώς, πιθανότατα θα υπάρξει δημόσια συναίνεση για μεγαλύτερες κλιμακώσεις, ακόμα κι αν αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, παρατηρεί ο ιστότοπος Noqreport.

Η Δύση να απαντήσει για το ρόλο των μισθοφόρων στην Ουκρανία – Επιθυμεί διαιώνιση της σύγκρουσης

Οι δυτικές χώρες είναι απρόθυμες να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Ρωσίας σχετικά με τους μισθοφόρους τους στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή 26 Ιουνίου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σύμφωνα με το πρακτοτείο TASS.
«Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Andrey Kelin, οι δυτικές χώρες διαδίδουν κάποια προκλητικά, βλακώδη πράγματα.
Δεν θέλουν να απαντήσουν στην ερώτηση που κάνουμε για τις δραστηριότητές τους», είπε σε συνέντευξή της με τον Vladimir Solovyov στο κανάλι Rossiya-1, όταν ρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επικοινωνήσει με τη Ρωσία από την τηλεόραση σχετικά με τους υπηκόους τους που συμμετέχουν σε μαχητικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Διαιώνιση της σύγκρουσης



Σύμφωνα με τη Zakharova, η Δύση κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο.
«Δεν φείδονται προσπαθεών ώστε η σύγκρουση στην Ουκρανία να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
«Έχουν προικίσει με όπλα την Ουκρανία και το Κίεβο, ενώ χρησιμοποιούν ως όργανο και ολόκληρη την πολεμική επιμελητεία γύρω από αυτό – προμήθειες όπλων, αποστολή στρατιωτών , οτιδήποτε για να κρατήσει τη σύγκρουση ενεργή, όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnsin στη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για να αποτρέψει την άμεση διευθέτηση αυτής της κατάστασης.
new_1.JPG


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου