Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ρόδος: Απαξιωτικές συμπεριφορές αξιωματικών κατά φαντάρων

▸Αλήθεια, ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο 95 ΤΥΠΕΘ στην Αρχίπολη;

Φαντάροι από το 95 ΤΥΠΕΘ στην Αρχίπολη Ρόδου, με νέα επιστολή που έστειλαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, καταγγέλλουν ότι χαμηλόβαθμος αξιωματικός συνεχίζει να μην δείχνει κανένα σεβασμό και να έχει επιθετική συμπεριφορά. Μιλάει άσχημα, βγάζει αναφερόμενους για οτιδήποτε λόγο και συνήθως αποτυγχάνει η προσπάθεια του να τιμωρήσει τους συναδέλφους. Οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από το Δίκτυο «Σπάρτακος» προκάλεσαν την τιμωρία του αλλά η άσχημη και επιθετική συμπεριφορά του συνεχίζεται.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, σε παλιότερη επιστολή τους, οι συνφάνταροι:

«Από την ημέρα που πατήσαμε το πόδι μας στο 95 ΤΥΠΕΘ στην Ρόδο στην Αρχίπολη αντιμετωπίζουμε τα χειρότερα. Μας έχει πιάσει κατάθλιψη. Μερίδα στελεχών μας μιλάνε και μας φέρονται άσχημα. Σημειώθηκε πρόσφατα περιστατικό στο οποίο φαντάρος που εκτελούσε υπηρεσία στην πύλη επειδή έκανε ένα λάθος, δέχτηκε επίθεση από στέλεχος. Αδυνατώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του ο στρατιωτικός έφτασε στο σημείο να πετάξει τετράδιο στο κεφάλι του συνφάνταρου…

Τα στελέχη δεν μας αφήνουν να κάτσουμε στο ΚΨΜ πάνω από 10 λεπτά και σου λένε “γιατί είσαι εδώ και κάθεσαι”. Μας αναλογούν πολλές αγγαρείες, που δεν τελειώνουν ποτέ. Συνεχώς μας λιώνουν στην δουλειά και μετά μας λένε “γιατί δεν έχουμε όρεξη”. Μας καλούν να κάνουμε υπομονή, ουσιαστικά για να κάνουν την δουλειά τους και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αντιδράσουμε. Γιατί όμως να κάνουμε υπομονή; Μας ρώτησε κανένας αν θέλουμε να κάνουμε στρατό και να έχουμε τους στρατιωτικούς να μας τρέχουν και να μας διατάζουν να κάνουμε ότι τους κάνει κέφι; Αυτοί που μας ειρωνεύονται, μας βρίζουν και μας τρέχουν τι είναι αν βγάλουν την στολή;».

Οι καταγγελίες από την Ρόδο αλλά και την Κω είναι συνεχείς. Επιβεβαιώνουν η Διοίκηση του ΤΥΠΕΘ και η ΑΣΔΕΝ αυτές τις καταγγελίες; Τι κάνουν ο ταξίαρχος και ο στρατηγός; Αλήθεια, ο επιθεωρητής στρατού ασχολείται με αυτά τα ζητήματα;

Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της ιεραρχίας. Καλούμε τους συνφάνταρους να έρθουν στο Δίκτυο «Σπάρτακος» και να αγωνιστούμε μαζί. Να βγούμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Στείλτε περισσότερες καταγγελίες στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Υπολογίζουν τη διαμαρτυρία των φαντάρων, τη δημοσιότητα των καταγγελιών.

Συνφάνταροι πρέπει να απαιτήσουμε ακρόαση από τον διοικητή, τον ταξίαρχο και τον στρατηγό Όσο πιο πολλοί, όσο πιο αποφασιστικά. Με τους αγώνες μας θα υπερασπιστούμε την σωματική ακεραιότητα και υγεία μας. Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του φαντάρου πολίτη με στολή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου