Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα αγκυροβολήσει το μεταγωγικό Endurance με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ


Φώτο Αρχείου / Το μεγαλύτερο φορτηγό – οχηματαγωγό (RO-RO), M/V Endurance, που είναι ναυλωμένο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τη μεταφορά πολεμικού υλικού σε όλο τον κόσμο. 

Αυξάνεται καθημερινά η εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού αστικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού, και ταυτόχρονα αναδεικνύεται το κεντρικό ρόλο που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Για τρίτη (3η) φορά αναμένεται το γιγαντιαίο RO-RO Endurance που μεταφέρει πολεμικό υλικό του αμερικανικού στρατού στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης που αναπτύσσονται στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Το πρωί της Τρίτης πρόκειται να αγκυροβολήσει στην Αλεξανδρούπολη, το Αμερικάνικο μεταγωγικό πλοίο Endurance, το μεγαλύτερο πλοίο σε μήκος (264 m) που έχει επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Βασικό Ορμητήριο των Φονιάδων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Αυτές είναι οι συνέπειες των τυχοδιωκτικών σχεδιασμών και πολιτικών της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Αυτές είναι πολεμοκάπηλες διαστάσεις των κυβερνητικών επιλογών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ελληνικό αστικό κράτος ταυτίζεται πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, αποτελεί μέρος της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ που αναδιοργανώνεται και μας Απειλεί όλους με το Δόγμα της Ολιστικής Άμυνας, εντός και εκτός συνόρων.
Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Μια πόλη στρατόπεδο, όπου ελλιμενίζονται και διέρχονται συνεχώς στρατεύματα και οπλικά συστήματα με προορισμό της Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, αλλά και τα οπλικά συστήματα που στέλνουν οι Δυτικές Δυνάμεις και το ΝΑΤΟ στον Ουκρανικό Στρατό.     
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, όπου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φτάνουν συνεχώς στρατεύματα και μέσα των Αμερικανών, αλλά και οχήματα του Βρετανικού στρατού που συμμετείχαν σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου στα Βαλκάνια.
Το τεράστιο Βρετανικό οχηματαγωγό «Eddystone» έφτασε στο λιμάνι το απόγευμα της Τετάρτης και κατέπλευσε προς τη Βρετανία το μεσημέρι της Πέμπτης, φορτωμένο με στρατιωτικό υλικό που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη πάνω σε σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες. Πρόκειται για την δεύτερη έλευση του συγκεκριμένου οχηματαγωγού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόκειται για το ίδιο που είχε ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό διαφόρων τύπων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλη, με τη συμβολή στελεχών του Ελληνικού Στρατού, της Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας. Ο εξοπλισμός αυτός στη συνέχεια είχε μεταφερθεί οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία, όπου οι δυνάμεις του βρετανικού συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022».
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης (Global Response Force) του βρετανικού στρατού, ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000 από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team. Η βρετανική δύναμη αποτελούνταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ».
Για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των στρατιωτικών δυνάμεων που αποβιβάζονται στην Αλεξανδρούπολη αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα αγκυροβολούν ανά 10ήμερο ΝΑΤΟικά πλοία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η μεγαλύτερη αντίστοιχη επιχείρηση που έχει λάβει μέχρι στιγμής στην Αλεξανδρούπολη από τον Αμερικανικό στρατό, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία.
Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης αναμενόταν επίσης να προσγειωθεί την Παρασκευή ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Boeing 777 το οποίο μετέφερε 108 Αμερικανούς στρατιώτες. 
Τέτοιες αεροπορικές μεταφορές στελεχών του Αμερικανικού στρατού συνηθίζονται το τελευταίο διάστημα τις παραμονές μεγάλων επιχειρήσεων μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες τεχνικής υποστήριξης.

Πολεμικός εξοπλισμός στην Ουκρανία μέσω Αλεξανδρούπολης
Ενώ η κυβέρνηση το κρύβει, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται συστηματικά και για τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία, κάτι που μετατρέπει ευθέως την περιοχή σε στόχο αντιποίνων.
Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Στίβεν Τέιγκλ, λογογράφος του τέως Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, αποκάλυψε ότι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό του Κιέβου.
Περιγράφοντας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Institute of Current World Affairs τον ρόλο του Πάιατ για την «αναβάθμιση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σημειώνει πως «στρατιωτικός εξοπλισμός έχει επίσης σταλεί στην Ουκρανία μέσω της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με αμυντικές πηγές».
Βγάζοντας φυσικά από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφήνει τους Αμερικανούς να ανακοινώνουν τις δύσκολες αποφάσεις...
Το ίδιο εξάλλου είχε γίνει και στην περίπτωση της αποκάλυψης του εφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού με βαρύ οπλισμό όπως τα τεθωρακισμένα BMP που αποσύρθηκαν από μονάδες του Ελληνικού Στρατού στα νησιά.
 
Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
 
Καταλαβαίνουμε όλοι την τεράστια σημασία των πρωτοβουλιών του Αντιπολεμικού κινήματος στην Αλεξανδρούπολη.
Η συνέλευση του αντιπολεμικού συντονισμού αποφάσισε την οργάνωση Αντιπολεμικού Διημέρου στην Αλεξανδρούπολη στις 24 και 26 Ιουνίου εν όψει την συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29,30 Ιούνη στην Μαδρίτη.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί Αντιπολεμική κινητοποίηση την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 19:00 με αφετηρία το Πάρκο Ακαδημίας.


Ούτε στον Έβρο, ούτε πουθενά, έξω οι βάσεις!

Η Αλεξανδρούπολη επομένως αναδεικνύεται αιχμή του Αντιπολεμικού κινήματος καθώς οι ελπιδοφόρες αυτές κινήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της οργάνωσης Αντιπολεμικής Ημέρας Δράσης Πανελλαδικά στις 29 Ιουνίου ενάντια στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου