Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι ενάντια στους Ανταγωνισμούς και την Απειλή Πολέμου

Για ακόμα μία φορά παρατηρούνται διπλωματικές εντάσεις στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, με φραστικές πολεμοκάπηλες αψιμαχίες να δημιουργούν ένα σκηνικό διευρυμένης έντασης στα σύνορα. Σαν Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι, βρισκόμαστε στη μέση αυτής της αντιπαράθεσης, καλούμαστε να πάρουμε θέση και να αποδείξουμε πως εάν μας ζητηθεί θα είμαστε παρόντες για την υπεράσπιση των “εθνικών συμφερόντων” της χώρας μας. Τα ΜΜΕ και στις δύο ακτές του Αιγαίου - στην εντεταλμένη υπηρεσία του πολιτικού και διπλωματικού προσωπικού των δύο χωρών αντίστοιχα - επιδιώκουν να δυναμιτίζουν διαρκώς το κλίμα και να εγκλωβίσουν τους λαούς μας σε εθνικιστικά και πολεμοχαρή αφηγήματα. Οι φαντάροι, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως πίσω από τις πολεμικές κορώνες δεν διακυβεύονται τα λαϊκά συμφέροντα αλλά το ποια αστική τάξη θα επικρατήσει της άδικης αναμεταξύ τους διαμάχης, έχουμε χρέος να δηλώσουμε δημόσια και κατηγορηματικά πως δεν θα μετατραπούμε σε πιόνια ενός αντιδραστικού “μπρα ντε φερ” μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Όπως έχουν αναδείξει τα ριζοσπαστικά, αντιπολεμικά κινήματα εκατέρωθεν, ο ανταγωνισμός Ελλάδας - Τουρκίας στην όποια του μορφή είναι άδικος και πηγάζει από τις αστικές επιδιώξεις του ελληνικού και τούρκικου κεφαλαίου και των αντίστοιχων πολυεθνικών που εξυπηρετούν. Οι συνεχείς παραβιάσεις και των δύο, οι εκάστοτε επιθετικές δηλώσεις, η εργαλειοποίηση των προσφύγων/ισσων που μετατρέπονται σε μοχλό πίεσης προς τους “απέναντι” και η ατέρμονη κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων δημιουργούν ένα μείγμα αστικής πολιτικής που τίποτα δεν έχει να προσφέρει στους λαούς των δύο χωρών που μαστίζονται από τον ακραίο πληθωρισμό, την καταστολή και την έλλειψη προοπτικής. Σαν στρατευμένοι νεολαίοι που αντιτίθενται στην παραμικρή πιθανότητα ενός άδικου και από τις δύο πλευρές πολέμου, θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε θαρρετά την διπροσωπία και διγλωσσία των “από πάνω”. Έτσι λοιπόν, όταν μας προετοιμάζουν για να “πολεμήσουμε για την πατρίδα” στην πραγματικότητα εννοούν να πολεμήσουμε για την αρπαγή μεγαλύτερων ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου προς όφελος της μιας ή της άλλης πολυεθνικής. Όταν μας λένε “να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα” στην πραγματικότητα εννοούν να στηρίξουμε το εγχώριο κεφάλαιό και κράτος μας για να βγει εκείνο πιο δυνατό στον γεωστρατηγικό ανταγωνισμό της ανατολική Μεσογείου και να μπορεί να παίζει έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στα εμπορικά, ενεργειακά, πολεμικά τεκταινόμενα, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των επενδυτών και ιμπεριαλιστών της Δύσης.
Με οδηγό την πεποίθηση πως ο πολεμικός ανταγωνισμός Ελλάδας - Τουρκίας, δεν επαφίεται με τις ανάγκες ή τα συμφέροντα των δύο λαών και είναι άδικος και από τις δύο πλευρές, καλούμε όλους τους Έλληνες και Τούρκους φαντάρους να μην παρασυρθούν από τις εθνικιστικές εξάρσεις και να δουλέψουν από κοινού σε μια αντιπολεμική - διεθνιστική κατεύθυνση. Οι φαντάροι Ελλάδας - Τουρκίας, νεολαίοι μεγαλωμένοι στο πεδίο της ίδιας δυσθεώρητης οικονομικής κρίσης δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν (ειδικά εν έτη 2022)! Αντίθετα με όπλο την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών μπορούμε να παραμερίσουμε οριστικά τα ιστορικά μίση που κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν, μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στα αιμοσταγή σχέδια του ΝΑΤΟ που παζαρεύοντας τη στήριξή του ενισχύει τον αργόσυρτο ανταγωνισμό Ελλάδας - Τουρκίας, μπορούμε να μπλοκάρουμε τις πολεμικές μηχανές και των δύο χωρών που είναι σε ετοιμότητα για να κονταροχτυπηθούν για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των ροών Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου