Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα νότια της Ουκρανίας

REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
Η Ρωσία μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

«Εάν η Ρωσία κερδίσει, θα προσπαθήσε να καταλάβει περισσότερα εδάφη», είπε ο Βαντίμ Σκίμιτσκι. «Αυξάνουν τον αριθμό των στρατευμάτων τους, προετοιμάζονται για την αντεπίθεσή μας [στο νότο της Ουκρανίας] και ίσως προετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια δική τους επίθεση. Ο νότος είναι βασικός για αυτούς, κυρίως λόγω της Κριμαίας», είπε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές στην τελευταία ομιλία του, λέγοντας ότι η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα από τα ανατολικά προς τα νότια της Ουκρανίας προκειμένου να πιέσει προς την περιφερειακή πρωτεύουσα της Χερσώνας καθώς και την περιοχή Ζαπορίζια.

«Τώρα ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ενισχύσει τις θέσεις του στις κατεχόμενες περιοχές του νότου της χώρας μας, αυξάνοντας τη δραστηριότητα στις σχετικές περιοχές», είπε, προσθέτοντας ότι «στρατηγικά, η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Οι κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων έρχονται ως απάντηση στην αντεπίθεση της Ουκρανίας για την απελευθέρωση των νότιων κατεχόμενων περιοχών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει δεκάδες χωριά και πόλεις κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με τον στρατιωτικό κυβερνήτη της περιοχής, Ντμίτρο Μπουτρίι, και πιέζουν προς την περιφερειακή πρωτεύουσα της Χερσώνας.

Η Χερσώνα εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου της Ουκρανίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ουκρανία πραγματοποίησε χτυπήματα ακριβείας στη γέφυρα Antonovskiy, καταστρέφοντας μια βασική ρωσική γραμμή ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης τις υπόλοιπες δύο γέφυρες που συνδέουν την κατεχόμενη Χερσώνα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου