Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

EKTAKTO- Πάνω από 1.200 νεκροί Ουκρανοί: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Peski και μπήκαν Maryinka – Για πρώτη φορά από το 2014 “πάτησαν” Avdiivka!

EKTAKTO- Πάνω από 1.200 νεκροί Ουκρανοί: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Peski και μπήκαν Maryinka – Για πρώτη φορά από το 2014 “πάτησαν” Avdiivka!
Του Βασίλη Καπούλα

Η γενικευμένη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς αποδίδει για την Μόσχα καθώς τα ουκρανικά οχυρά καταρρέουν το ένα μετά το άλλο σε όλο το μέτωπο. Οι απώλειες των Ουκρανών είναι τεράστιες στην κύρια αμυντική τους γραμμή καθώς προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την ενισχύσουν μέχρι τελευταία στιγμή με εφεδρείες.

Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για πάνω από 1200 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες. Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε Pisky (Πέσκι), Maryinka και Avdiivka έχει γίνει πραγματικά κρίσιμη.

Οι Ουκρανοί χάνουν όλη την αμυντική διάταξη και δεν ελέγχουν πλέον πολλά τμήματα της πρώτης γραμμής κυρίως σε Πέσκι και Avdiivka.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, μίλησε χτες για «κόλαση» στα δυτικά του Ντόνετσκ.

Συνοπτικά:Oι Ρώσοι οδήγησαν σε υποχώρηση του Ουκρανούς από την νότια Μαρίνκα. Το σημείο που κατέλαβαν είναι εντός του αστικού ιστού της Μαρίνκα.
Η στρατηγικής σημασίας κωμόπολη του Πέσκι, το οχυρωμένο κάστρο των Ουκρανών κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις.
Στην Avdiika οι Ουκρανοί κατέρρευσαν. Για πρώτη φορά από το 2014 οι Ρώσοι βρίσκονται στα προάστια της πόλης.

Οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις καταστρέφουν τα οχυρά των Ουκρανών και σε Soledar, Artemovsk.

Στην περιοχή επιχειρούν κατά ουκρανικών θέσεων ελικόπτερα Mi-28N και Ka-52 ενώ το Πέσκι κατέλαβαν το Τάγμα “Somalia” και το 11ο σύνταγμα της λαϊκής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ
Oι Ουκρανικές δυνάμεις αποχωρούν και από την Maryinka

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως οι Ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και στην Maryinka.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο και στο σημείο αυτό.

Τα ρωσικά και συμμαχικά στρατεύματα έπληξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο νότιο τμήμα της οχυρωμένης περιοχής στη Maryinka, βγάζοντας τους Ουκρανούς νοκ άουτ και αναγκάζοντας τους να αποσυρθούν από την περιοχή.

Πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα προς την κατάληψη της περιοχής από τις ρωσικές δυνάμεις.

“Οι Ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα νότια προάστια του περιφερειακού κέντρου της Μαρίνκα. Οι Ουκρανοί προετοιμάζονταν στην περιοχή εδώ και 8 χρόνια, συγκεντρώνοντας μεγάλες δυνάμεις και δημιουργώντας μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή κοντά στο Ντόνετσκ, την οποία το πυροβολικό και τα αεροσκάφη μας χτυπούν εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι μονάδες του Ντονέτσκ προχωρούν δρόμο με δρόμο έχοντας υποστήριξη από αέρος από αεροσκάφη Su-25 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και το ρωσικό πυροβολικό.

Από τη Μαρίνκα, ο εχθρός επιτίθεται στην πρωτεύουσα του Ντονέτσκ και τα περίχωρά του εδώ και χρόνια.

Τώρα τα στρατεύματα έχουν ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις .Αρκετοί δρόμοι είναι κατειλημμένοι, η προώθηση συνεχίζεται” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Ο ρωσικός Στρατός έσπασε την αμυντική γραμμή των Ουκρανών σε Peski και Avdiivka

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σπάσει την αμυντική διάταξη των Ουκρανών στην περιοχή των οικισμών Peski και Avdiivka.

Ο ρωσικός στρατός, μαζί με μονάδες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, προχώρησαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών οχυρωμένων θέσεων γεγονός που δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς να ανασυνταχθούν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα στρατεύματα της Ρωσίας και του Ντονέτσκ μπήκαν στο Πέσκι και ελέγχουν πλέον πάνω από τον μισό οικισμό.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών του Ντονέτσκ ανέφερε ότι οι Ουκρανοί μάλλον εγκατέλειψαν την υπόλοιπη επικράτεια του χωριού Πέσκι.

Στα βίντεο μπορείτε να δείτε το πυροβολικό και την αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων να καταστρέφουν την οχυρωμένη περιοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Πέσκι.

Επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων επιχειρούν εντατικά όλη την ημέρα.

Στην περιοχή φλέγονται σπίτια, στα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει πολυβολεία και είχαν μεταφέρει οπλισμό.

Δείτε βίντεο από το Peski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου